Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Πράκτορες ΟΠΑΠ προς Τσίπρα: Ο παράνομος τζόγος θα κάνει γλέντι με την επιβολή του τέλους

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ προειδοποιώντας ότι η επιβολή τέλους θα έχει καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την οικονομία, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν θα πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων και προτείνουν την καταπολέμηση και πάταξη του παράνομου τζόγου από τον οποίο χάνονται φόροι ύψους 5 δισ. ετησίως.

Ακολουθεί η επιστολή:

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Στο ΥΠΟΙΚ την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων του ΟΠΑΠ

Συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρακτόρων του ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι, για το θέμα της επιβολής του ειδικού τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. 
Θεωρείται πολύ πιθανόν στο μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης να συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Να σημειωθεί πως ο κ. Τσακαλώτος είχε δείξει κατανόηση όσον αφορά τις αρνητικές συνέπειες για τον κλάδο και την οικονομία από την επιβολή του ειδικού τέλους που του είχαν θέσει υπ' όψιν οι πράκτορες πριν από μερικές ημέρες.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ερωτήσεις βουλευτών για επιβολή φόρου σε ΟΠΑΠ και ρόλο Στεργιώτη

Καταιγισμός ερωτήσεων στη Βουλή για το θέμα της επιβολής του ειδικού τέλους 5 λεπτών σε κάθε στήλη των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες από βουλευτές, οι οποίοι ζητούν αναλυτική πληροφόρηση και εξηγήσεις από της κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το θέμα.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΠΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1-12-2015

AΠ-20151203-000872                                                                        Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ
Συνάδελφοι,                                                                                                                                                     H  24 ωρη  προειδοποιητική  απεργία   των   πρακτόρων   που   έγινε   την   Τρίτη  1 Δεκεμβρίου  2015  και  η  πορεία  διαμαρτυρίας  την  ίδια  ήμερα, με  κατάληξη  το  ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,  έδωσε  το στίγμα  των  προθέσεων   του  κλάδου  απέναντι  στην  καταστροφική  απόφαση  της  Κυβέρνησης  για   νέα  φορολόγηση  των  νόμιμων   τυχερών  παιχνιδιών   της   ΟΠΑΠ   Α.Ε. Η  μαζική  συμμετοχή  στην   πορεία  - πάνω  από   3.000 πράκτορες , αριθμός  πέρα  από  κάθε   προηγούμενο- η  αγωνιστική  διάθεση    και   η μεγάλη   αποφασιστικότητα  των  πρακτόρων   για   αντίσταση  στα  σχέδια  αφανισμού  του  κλάδου,  ήταν   καταλυτική.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΠΠ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦ ΑΠΑΞ


                                                                                                           Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ «ΕΦ ΑΠΑΞ»

Με αίσθημα ευθύνης προς τους συναδέλφους μας επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την πορεία της κατάστασης που αφορά το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του εφάπαξ, το οποίο έχει για πολλά χρόνια βασανίσει το σώμα.
1.       Η κατάσταση την οποία παρέλαβε η παρούσα διοίκηση ήταν εξαιρετικά κακή και καθιστούσε το πρόγραμμα μη βιώσιμο. Οι λόγοι για τους οποίους φτάσαμε έως εδώ συνδέονται πιθανώς με κακές εκτιμήσεις που έγιναν στο παρελθόν και με την εξαιρετικά αρνητική οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών. Τουλάχιστον υπήρξε η πρόνοια τα χρήματα του εφάπαξ να μην καταστούν αντικείμενο επένδυσης (όπως συνέβη με τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να χαθεί το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου που επενδύθηκε) αλλά να αποταμιευθούν έστω και με μικρό επιτόκιο. Πάντως σήμερα το ταμείο δεν έχει διαθέσιμα ούτε προβλέπεται με τις παρούσες συνθήκες να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Αθανάσιος Τζήμας (πρόεδρος πρακτόρων ΟΠΑΠ Δ. Μακεδονίας): «Δε γίνεται να καταστρέψεις έναν κλάδο που φορολογείται, ελέγχεται και είναι καθόλα νόμιμος»

Αθανάσιος Τζήμας (πρόεδρος πρακτόρων ΟΠΑΠ Δ. Μακεδονίας): «Δε γίνεται να καταστρέψεις έναν κλάδο που φορολογείται, ελέγχεται και είναι καθόλα νόμιμος»