Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Διεθνής πιστοποίηση του ΟΠΑΠ για το Υπεύθυνο Παιχνίδι

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. πιστοποιήθηκαν πρόσφατα από τον διεθνή οργανισμό World Lottery Association (WLA) για τις αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού που εφαρμόζουν στην καθημερινή λειτουργία τους. Πρόκειται για τις μοναδικές ελληνικές εταιρίες που έχουν λάβει πιστοποίηση Επιπέδου 3, με ανώτατο το Επίπεδο 4, ως επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ομίλου ΟΠΑΠ στην προστασία του καταναλωτή, αποτελώντας έτσι οργανισμό-πρότυπο στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Μη βιώσιμο το project των VLTs αν δεν αλλάξει ο Κανονισμός της ΕΕΕΠ

Την εκτίμηση ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξεύρεσης μιας ικανοποιητικής για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές λύσης αναφορικά με το project των VLTs εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Kamil Ziegler, καθιστώντας παράλληλα ξεκάθαρο πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει κοινή συνισταμένη για έναν "λογικό και ισορροπημένο" Κανονισμός Λειτουργίας, η επένδυση με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν είναι βιώσιμη και δεν θα υλοποιηθεί. 

«Βροχή» τα εξώδικα από υποψήφιους πράκτορες VLTs


Με αυξανόμενο ρυθμό φθάνουν πλέον στα γραφεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων τα εξώδικα κατά του Προέδρου της Επιτροπής, Αντώνη Στεργιώτη. Αποστολείς, υποψήφιοι πράκτορες των παιγνιομηχανών του ΟΠΑΠ που απειλούν με αγωγές, υψώνοντας κραυγή αγωνίας για επενδύσεις ως 100.000 ευρώ από τον καθέναν τους οι οποίες χάνονται, καταδικάζοντας τους σε οικονομική καταστροφή και ανεργία. Αιτία το «πάγωμα» της επένδυσης από τον ΟΠΑΠ, λόγω της αιφνιδιαστικής τροποποίησης του κανονισμού  για τα VLTs, που ανέτρεψαν τον σχεδιασμό όσων ίσχυαν τον Μάρτιο και βάσει των οποίων είχε μπει σε τροχιά υλοποίησης το έργο.