Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Αύξηση κερδών παρουσίασε ο ΟΠΑΠ

Αυξημένα κέρδη κατά 67% παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο του 2015 ο ΟΠΑΠ ενώ ο κύκλος εργασιών του ανήλθε σε 2,16 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13%. Τα EBITDA του οργανισμού διαμορφώθηκαν στα 186,4 εκατ. ευρώ, έναντι 144,9 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Στο παραπέντε γλίτωσε τη... νάρκη ο διαγωνισμός για τον Ιππόδρομο

Στο παραπέντε αποφεύχθηκε το νέο «χτύπημα» του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου (ΕΕΕΠ) Αντώνη Στεργιώτη, αυτή τη φορά με αφορμή τον νέο κανονισμό λειτουργίας του Ιπποδρόμου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την προηγούμενη Παρασκευή.
Όπως υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, το κείμενο του νέου κανονισμού ήταν εδώ και πολλές εβδομάδες ολοκληρωμένο, αλλά η έγκρισή του χρόνιζε με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί αντιδράσεις στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), που αναμένει την είσπραξη 40 εκατ. ευρώ από την πολυετή παραχώρηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος στον ΟΠΑΠ. 

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

«Βαρύ» το προσχέδιο του τρίτου μνημονίου

Προσαρμοσμένο στις εκλογές είναι το νέο Μνημόνιο που θα γεμίζει με δράσεις και μέτρα στη διάρκεια της αξιολόγησης από τους δανειστές. Το πρώτο κείμενο, που κατατέθηκε στη Βουλή, εστιάζει στις μεταρρυθμίσεις και δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να ξεπεράσει τον «κάβο» των πληρωμών που έχει απέναντι σε ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Το συνολικό ύψος του νέου δανείου που θα λάβει η χώρα από τον ESM εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 50-52 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα 34-40 δισ. ευρώ που θα χρειαστούν για να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της προσεχούς τριετίας θα προέλθουν είτε από το ΔΝΤ είτε από τις ιδιωτικοποιήσεις είτε από μια νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

O ΟΠΑΠ ανανεώνει το "Πάμε Στοίχημα"

Σε εφαρμογή θέτει ο ΟΠΑΠ το πλάνο ανανέωσης του "Πάμε Στοίχημα”. Tο παιχνίδι, διαχρονικά από τα δημοφιλέστερα και μια από τις κύριες πηγές εσόδων και κερδοφορίας για τον Οργανισμό, εμπλουτίζεται με νέα αθλήματα/πρωταθλήματα και, κυρίως, με νέους τύπους στοιχηματισμού, αυξάνοντας αισθητά τις διαθέσιμες παικτικές επιλογές.