Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Η σφήνα ΟΠΑΠ στην κούρσα απόκτησης του Ιπποδρόμου

Με ασυνήθιστο τρόπο γνωστοποίησε ο ΟΠΑΠ την περασμένη Παρασκευή το ενδιαφέρον του για την άδεια του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος.

Με ανακοίνωσή του προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, όχι μόνον γνωστοποίησε ότι τίθεται επικεφαλής Ενωσης Εταιρειών που θα διεκδικήσει τη σχετική άδεια, αλλά επιπλέον δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα καταβάλει τίμημα που δεν θα υπολείπεται των 40 εκατ. ευρώ. Το τίμημα αυτό είναι πολλαπλάσιο εκείνου που πρόσφερε η Intralot στον διαγωνισμό τον οποίο, μόλις πριν από λίγες ημέρες, κήρυξε άγονο το ΤΑΙΠΕΔ.

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΟΠΑΠ: Αύξηση κερδών 37% στο Q2 βλέπει η Eurobank

Ένα ακόμη καλό τρίμηνο, με τη συμβολή και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, θα εμφανίσει ο ΟΠΑΠ, προβλέπει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή-στόχο στα 13,3 ευρώ. 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής, τα καθαρά κέρδη του οργανισμού θα διαμορφωθούν στα 39 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 37% σε ετήσια βάση, Παράλληλα, τα EBITDA εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 64 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 40% λόγω και των πρωτοβουλιών περιορισμού του κόστους. 

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Οταν το δημόσιο στηρίζει τον ιδιωτικό ΟΠΑΠ σε βάρος του... δημοσίου

Η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν δημοσιοποιήθηκε το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε υποστεί το 2012 παρουσία του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν. Είχε λιποθυμήσει λόγω της έντασης που επικρατούσε στις πολύωρες διαπραγματεύσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα.
Ως γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής αποτελούσε τα τελευταία χρόνια έναν «μικρό υπουργό Οικονομικών», καθώς ήταν υπεύθυνη για τα πάντα εκτός από τα φορολογικά και τα τελωνειακά ζητήματα.