Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

Νέα εποχή, παλιά ήθη...

Η δοκιμασμένη αποτυχημένη συνταγή του διέρρεε και βασίλευε, επανέρχεται στην συνεργασία μας με την ΟΠΑΠ ΑΕ. Οι εμμονές, η ανυποχώρητη στάση, η αφ' υψηλού αντιμετώπιση των πρακτόρων,  ξαναζεί στις σχέσεις μας.
Σε μια περίοδο που πρέπει να αντιληφθούμε τις εξελίξεις, να αρπάξουμε τις ευκαιρίες και να πιάσουν τόπο οι επενδύσεις που έκανε η εταιρία με τα αποθεματικά της που άδειασαν πριν 3 χρόνια μέσω των αδειοδοτήσεων και ανάγκασαν τον ΟΠΑΠ σε σύναψη δανείου για πρώτη φορά στην ιστορία του, ώστε να επανέλθει σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης,  η νέα διοίκηση της εταιρίας προτιμά την σκληρή στάση των τεχνοκρατών, που ζητούν την υποταγή στις ορέξεις του ηγεμόνα.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

«Η ΟΠΑΠ αύριο»



Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Απριλίου 2014, η νέα διοίκηση της εταιρείας συνάντησε εκπροσώπους του Τύπου και παρουσίασε το όραμά της για την ΟΠΑΠ ως μία εταιρεία πρότυπο στο Ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο. «ΟΠΑΠ αύριο» σημαίνει ότι μία ήδη σπουδαία εταιρεία, με τη μεγαλύτερη συνεισφορά φόρων και το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς στην Ελλάδα, γίνεται ακόμα σπουδαιότερη προς όφελος όλων.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ

Το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο σύνολο των πρακτόρων και με δηλωμένη την επιθυμία του να προχωρήσει από κοινού με την ΟΠΑΠ ΑΕ στο πλαίσιο του υπεύθυνου και περιοριστικού παιχνιδιού, αποφάσισε να εισηγηθεί θετικά για την υπογραφή σύμβασης λιανικής πώλησης Παραδοσιακών  και Στιγμιαίων Λαχείων  από τους πράκτορες-μέλη της με βάση το τελευταίο σχέδιο που προσκομίστηκε, υπό την προϋπόθεση ότι θα  προβλεφθεί ότι η οποιαδήποτε αλλαγή  προμήθειας θα πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΟΠΑΠ: Αντίστροφη μέτρηση για το Σκρατς και τα υπόλοιπα Λαχεία



Ξεκινά σε λιγότερο από δέκα ημέρες η διάθεση των νέων Λαχείων και του Ξυστό, το οποίο θα ονομάζεται πλέον «Σκρατς», από την Ελληνικά Λαχεία, την κοινή εταιρεία που έχουν συστήσει ο ΟΠΑΠ (70%), η Intralot (15%) και η Scientific Games (15%).

Την 1η Μαΐου θα ξεκινήσουν τα πρώτα λαχεία, με το στιγμιαίο να μονοπωλεί το ενδιαφέρον λόγω της επανακυκλοφορίας του έπειτα από 11 χρόνια, αλλά και των υψηλών προσδοκιών για τις πωλήσεις του.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ανοιχτή επίθεση Κομισιόν για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Joakin Almunia, με την επίσκεψή του στην Αθήνα, έδωσε το σύνθημα για σημαντικές αλλαγές στην νομοθεσία περί τζόγου προκειμένου η Ελληνική πλευρά να ευθυγραμμιστεί με την ευρωπαϊκή, βάζοντας έτσι τέλος στις συζητήσεις γύρω από τον ΟΠΑΠ και το διαδικτυακό μονοπώλιο.

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Στον «πάγο» οι επίμαχες διατάξεις για τα δικαιώματα του ΟΠΑΠ στα τυχερά παίγνια

«Φρένο» στις προθέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα του ΟΠΑΠ στα τυχερά παίγνια. Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν «πάγο» στις προθέσεις της κυβέρνησης για το αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΠΑΠ στο διαδικτυακό στοίχημα, αλλά και στο μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό παιγνιομηχανών (VLTs) που μπορεί ν’ αξιοποιήσει ο οργανισμός ανά κατάστημα. Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών και αφορά τις τράπεζες, περιλαμβάνει ρυθμίσεις της αγοράς τυχερών παιγνίων (άρθρο 173), χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνονται οι επίμαχες διατάξεις.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μεγάλη καθυστέρηση στην ανάπτυξη των 16.500 παιχνιδομηχανών VLT από ΟΠΑΠ


Εντελώς απροετοίμαστος αποδεικνύεται ο ΟΠΑΠ για την αξιοποίηση των παιγνιομηχανών τύπου Video Lottery Terminals ή VLTs. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, η ανάπτυξη των 16.500 VLTs που θα εκμεταλλευθεί ο ίδιος θα ξεκινήσει στο τέλος του 2014, με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα το 2015. Εκείνη την περίοδο αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία εκχώρηση των 18.500 VLTs που έχει αναλάβει ο ΟΠΑΠ, αλλά η εκμετάλλευσή τους θα εκχωρηθεί από τον ίδιο σε άλλες (υποπαραχωρησιούχες) επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι την άδεια των VLTs ο ΟΠΑΠ έχει αποκτήσει από το τέλος του 2011, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αντί 575 εκατ. ευρώ ή 16.000 ευρώ για κάθε μηχανή.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Διπλάσιοι ρυθμοί ανάπτυξης για τον ΟΠΑΠ το 2014

Χρονιά επανεκκίνησης χαρακτηρισε το 2013 κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Kamil Ziegler ενώ το 2014 όπως είπε θα είναι η χρονιά που θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στον Οργανισμό.

Kamil Ziegler: Σε πλήρη εξέλιξη το restructuring του ΟΠΑΠ

Θέτοντας ως προτεραιότητα τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και τον εκσυγχρονισμό του χαρτοφυλακίου προϊόντων, η διοίκηση του ΟΠΑΠ χαρακτήρισε το 2014 ως χρονιά που θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στον Οργανισμό αλλά και των νέων project, όπως τα βιντεολόττο, τα λαχεία και το online betting που μέσα στο επόμενο διάστημα θα διατεθούν στην αγορά.

Την 1η Μαΐου ξεκινά το «Ξυστό» ο ΟΠΑΠ

Σε ταχείς ρυθμούς κινείται ο ΟΠΑΠ όσον αφορά την υλοποίηση του πλάνου για το 2014 που περιλαμβάνει την έναρξη των VLTs, του online στοιχήματος και του στιγμιαίου λαχείου. Παράλληλα, η διοίκηση, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, συνεχίζει την προσπάθεια αναδιάρθρωσης του Οργανισμού.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΟΠΑΠ: Καθαρά κέρδη 141,1 εκατ. ευρώ

Καθαρά κέρδη 141,1 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ για το 2013, έναντι 505,5 εκατ. ευρώ το 2012 (µείωση 72,1%). Τα προσαρµοσµένα καθαρά κέρδη µειώθηκαν κατά 21,5% στα 396,7 εκατ. ευρώ. 
 
Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 3.711,1 εκατ. ευρώ, έναντι 3.971,6 εκατ. ευρώ το 2012, μειωμένες κατά 6,6%, κυρίως λόγω των δυσµενών οικονοµικών συνθηκών (ΑΕΠ έτους 2013 µειωµένο κατά 3,9%) και διαφόρων έκτακτων παραγόντων που επέδρασαν αρνητικά στα αποτελέσµατα α’ τριµήνου.