Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στοιχίζει ακριβά στο Δημόσιο

Σημαντικές απώλειες εσόδων για τα δημόσια ταμεία που εκτιμάται ότι ξεπερνούν κατ' ελάχιστον τα 100 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά και προβλήματα στις σχέσεις με την Κομισιόν και κυρίως τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, προκαλεί η -άνευ λόγου- καθυστέρηση του ελληνικού κράτους να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τα διαδικτυακά παίγνια και τον αθλητικό στοιχηματισμό μέσω Iντερνετ.
Η ΕΕ έχει δώσει το δικαίωμα στα κράτη-μέλη να παραχωρούν μονοπώλια, με απαραίτητη προϋπόθεση αυτά να συμβάλλουν στην προστασία του καταναλωτή. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολα συμβατό με το προφίλ μιας ιδ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΟΠΑΠ: Εκτακτη γενική συνέλευση για την έγκριση του νεου ΔΣ

Ο ΟΠΑΠ συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του στις 7 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

ΟΠΑΠ: Μπλόκο από Κομισιόν στο σχέδιο αύξησης των VLTs

Παγώνει, έπειτα από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ρύθμιση που προωθούσε το υπουργείο Οικονομικών με την οποία διπλασιαζόταν (από 25 σε 50) ο αριθμός των παιχνιδομηχανών (VLTs) που μπορούν να εγκατασταθούν στα καταστήματα (Game Halls) του ΟΠΑΠ ή των συνεργαζόμενων υπεργολάβων.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Μονοπώλιο ΟΠΑΠ: Συνεχίζεται η διαδικασία στο ΣτΕ

Αύριο εκπνέει η προθεσμία υποβολής υπομνημάτων από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην υπόθεση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ που συζητείται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Την περασμένη Παρασκευή έλαβε χώρα η ακροαματική διαδικασία, με τις δύο πλευρές να καταθέτουν τα επιχειρήματά τους, τα οποία στην περίπτωση του ΟΠΑΠ συμπεριέλαβαν και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. 

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις στον ΟΠΑΠ

Η επόμενη μέρα για τον ΟΠΑΠ ξεκίνησε πλέον μετά τη μεταβίβαση του 33% του Οργανισμού στην Emma Delta την περασμένη Παρασκευή και τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο. Η Emma Delta άλλαξε τα 10 από τα 11 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με τον Τσέχο Kamil Ziegler να αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Το όνομα του κ. Ziegler ήταν γνωστό εδώ και καιρό, καθώς αποτελεί άνθρωπο της εμπιστοσύνης του Jiri Smejc, ο οποίος και ελέγχει περίπου το 66% της Emma Delta μέσω της Emma Capital. Επιπλέον, ο κ. Ziegler έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με την αγορά του αθλητικού στοιχηματισμού.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ξεκίνησε η επόμενη ημέρα στον ΟΠΑΠ

Μετά από 55 χρόνια λειτουργίας ως οργανισμός που ελεγχόταν απολύτως από το ελληνικό Δημόσιο, ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) εισέρχεται πλέον σε μία νέα φάση της δραστηριοποίησης του με τον έλεγχο του να βρίσκεται πλέον σε ιδιώτες επενδυτές και πιο συγκεκριμένα σε αυτά της κοινοπραξίας Emma Delta, η οποία από την περασμένη Παρασκευή (11/10/2013) ελέγχει το 33% και το μάνατζμεντ του οργανισμού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2013
Συνάδελφοι,

 
Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε σήμερα για τον κρατικό ΟΠΑΠ ΑΕ, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του και ένα άλλο μεγαλύτερο ανοίγει για την ΟΠΑΠ ΑΕ. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες της εταιρείας και είμαστε βέβαιοι για τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που διαθέτει.

Ο ΟΠΑΠ στον ιδιωτικό τομέα μετά 55 χρόνια

ΝΕΟ κεφάλαιο στην 55χρονη ιστορία του ΟΠΑΠ ανοίγει η πλήρης ιδιωτικοποίησή του, η οποία ολοκληρώθηκε με τη μεταβίβαση του 33% των μετοχών του Οργανισμού στην εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων Emma Delta Ltd, την περασμένη Παρασκευή.
Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Kamil Ziegler                         
 
Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Kamil Ziegler

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Στην Emma Delta και επισήμως το 33% του ΟΠΑΠ

Το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε τα 622 εκατομμύρια ευρώ, που προβλέπει η σύμβαση - Στα 712 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό, που θα μπει στα ταμεία του Δημοσίου

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή,  η αποκρατικοποίηση της ΟΠΑΠ ΑΕ, με τη μεταβίβαση του 33% του μετοχικού της κεφαλαίου στην Emma Delta Hellenic Holdings Ltd και την είσπραξη από το ΤΑΙΠΕΔ του προβλεπόμενου από τη σύμβαση ποσού των 622 εκατ. ευρώ.

Νέα εμπλοκή στον ΟΠΑΠ;

Υπό κανονικές συνθήκες είχε προγραμματιστεί για σήμερα η μεταβίβαση των 105 εκατ. μετοχών ΟΠΑΠ στην Emma Delta, όμως δύο εξελίξεις ενδέχεται να μπλοκάρουν την τη μεταβίβαση των μετοχών.
Πρώτον, το ελληνικό δημόσιο δεν έχει εισπράξει ακόμα το τίμημα των 622 εκατ.ευρώ.

Μεταβιβάζεται σήμερα στην Emma Delta ο ΟΠΑΠ

Ολοκληρώνεται σήμερα, εκτός απροόπτου, η μεταβίβαση του 33% του ΟΠΑΠ στην εταιρεία Emma Delta. Ύστερα από 55 χρόνια κρατικού ελέγχου, το ελληνοτσεχικό επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει τον έλεγχο του οργανισμού, καταβάλλοντας 622 εκατ. ευρώ (τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε δόσεις).

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Λάθος η συνταγή πώλησης του ΟΠΑΠ

Βλέποντας την τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ στα 9,36 ευρώ στο Χρηματιστήριο, δηλαδή να έχει ανεβεί 51% έναντι της τιμής που πούλησε το Δημόσιο την εταιρεία προσφάτως τον Αύγουστο, στα 6,19 ευρώ ανά μετοχή, αναρωτιούνται πολλοί: Τι είδους αποκρατικοποιήσεις κάνει η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ;

Αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο της Emma Delta στον ΟΠΑΠ

Τέλος εποχής στον ΟΠΑΠ και αρχή μιας νέας καθώς έπειτα από 55 χρόνια κρατικού ελέγχου, την ερχόμενη Παρασκευή το ελληνοτσεχικό επενδυτικό σχήμα Emma Delta αναλαμβάνει τον έλεγχο του Οργανισμού.

Τότε έχει προγραμματιστεί να μεταβιβαστεί το 33% του ΟΠΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Εmma Delta και να πραγματοποιηθεί η καταβολή από το fund των 622 εκατ. ευρώ (τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε δόσεις). 

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Πετάει η μετοχή του ΟΠΑΠ, χαράς ευαγγέλια για Emma Delta

ΓΙΑΤΙ να μη δανειστούν ακόμα και όλο το ποσό της επένδυσης (652 εκατ. ευρώ) και να δανειστούν μόνο 400 εκατ. ευρώ; Και γιατί να μην πληρώσουν ακόμα υψηλότερο επιτόκιο από 9,8% γι' αυτά τα 400, αφού η τιμή της μετοχής της επένδυσης -πάνω στην οποία είναι συνδεδεμένο και το δάνειο και η όλη επένδυση- πετάει;
                         

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η έκδοση ομολόγων της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ

Ολοκληρώθηκε η έκδοση ομολόγων ύψους 400 εκατ. ευρώ από την Emma Delta με στόχο την μερική χρηματοδότηση της εξαγοράς του 33% του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το Reuters.
 
H θυγατρική Emma Delta Finance εξέδωσε δυο ομολογίες που λήγουν το 2017.