Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΟΠΑΠ: Θα επιτευχθούν οι στόχοι του business plan

business plan για το 2013 υποστήριξε κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος.
Ο κ. Λουρόπουλος ανακοίνωσε πως ο οργανισμός προχωρά στην προώθηση ενός νέου παιχνιδιού με βάση το αθλητικό στοίχημα, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη θυγατρική Neurosoft. Ανακοίνωσε, επίσης, πως χθες εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η σύμβαση για τη δωδεκαετή διαχείριση των Κρατικών Λαχείων από την «Ελληνικά Λαχεία» στην οποία συμμετέχουν ο ΟΠΑΠ, η Intralot και η Scientific Games. Απέφυγε, όμως, να δεσμευτεί για το πότε θα αναλάβει τη διαχείριση των λαχείων η «Ελληνικά Λαχεία».

ΟΠΑΠ: Εγκρίθηκε η συγκέντρωση για απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου των Κρατικών Λαχείων

Εγκρίθηκε, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου των Κρατικών Λαχείων από την εταιρεία Ο.Π.Α.Π. ΑΕ.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, με την υπ' αριθ. 573/VII/2013 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, κατ' άρθρο 8 του ν.3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου των «Κρατικών Λαχείων» από την εταιρεία «ΟΠΑΠ Α.Ε.».

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΟΠΑΠ: Στα 67,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Έναντι 258,0 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012 (μείωση 73,9%) - Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,21 ευρώ έναντι 0,81 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012

Κυρώθηκε από την Βουλή η σύμβαση παραχώρησης των Κρατικών Λαχείων

Για τα επόμενα 12 χρόνια - Μαζί «πέρασαν» και τροπολογίες για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων, τα έργα κατασκευής πλωτών δεξαμενών στα ναυπηγεία Σύρου και μια ρύθμιση για τον ΕΟΠΥΥ

Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Β’ Θερινού Τμήματος της Βουλής η σύμβαση παραχώρησης των Κρατικών Λαχείων σε κοινοπραξία για 12 χρόνια.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τι προβλέπει η Σύμβαση Παραχώρησης για τα Λαχεία

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η παραχώρηση της 12ετούς άδειας για τα Κρατικά Λαχεία στην σύμπραξη των ΟΠΑΠ-Intralot-Scientific Games, καθώς αύριο Πέμπτη τίθεται σε ψηφοφορία από τη Βουλή το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες το βράδυ για την κύρωση και έναρξη ισχύος της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Ελληνικά Λαχεία ΑΕ (της εταιρείας ειδικού σκοπού που συνέστησε η κοινοπραξία). 

Σπριντ για πώληση ΟΠΑΠ

Στη Βουλή προς κύρωση κατατέθηκε χθες η σύμβαση παραχώρησης της δωδεκαετούς διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων στην «Ελληνικά Λαχεία», στην οποία συμμετέχουν ο ΟΠΑΠ, η Intralot και η αμερικανική Scientific Games.
Η κύρωση του νομοσχεδίου αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή του τιμήματος των 190 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο από τον ΟΠΑΠ και τους νέους ιδιοκτήτες του                         

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Στις 29 Αυγούστου τα αποτελέσματα 6μήνου του ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ γνωστοποιεί ότι θα ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2013 την Πέμπτη 29 Αυγούστου, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α.
Την επομένη, Παρασκευή 30/8 και ώρα 16.00, θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές και τους θεσμικούς επενδυτές για τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Φαβορί για επικεφαλής του ΟΠΑΠ ο Καμίλ Ζίγκλερ

 
Nέος επικεφαλής στον ΟΠΑΠ, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας στον Οργανισμό, αναμένεται να ορισθεί ο Κάμιλ Ζίγκλερ. Ο τελευταίος, πρώην στέλεχος στην τράπεζα Reiffensbank και νυν στέλεχος της τσέχικης επενδυτικής εταιρείας PPF, έχει συνεργαστεί τόσο με τον Γίρι Σμεκ όσο και με τους άλλους ξένους που θα επενδύσουν στον ΟΠΑΠ.

Οι περιπέτειες του ΟΠΑΠ

Η υπογραφή της συμφωνίας με την Emma Delta, που κέρδισε το διαγωνισμό του ελληνικού Δημοσίου για την αγορά του 33% του ΟΠΑΠ, ήταν το τελευταίο στάδιο ενός εξαιρετικά σύνθετου παιχνιδιού για δυνατούς λύτες και αντικρουόμενα συμφέροντα.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Το παρασκήνιο πίσω από την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα της πρώτης προσφοράς της Emma Delta για το 33% του ΟΠΑΠ, σε μία από τις συσκέψεις των μετόχων της εταιρείας, παρουσία του ισχυρού άνδρα Γίρι Σμεκ από την πλευρά των ξένων μετόχων και του Δ. Μελισσανίδη από την πλευρά των Eλλήνων, τίθεται για άλλη μια φορά το ερώτημα αν το περιουσιακό αυτό στοιχείο αξίζει περισσότερο από 622 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή είχαν προσφέρει. Οι νέοι συνεργάτες του Σμεκ και οι αριθμοί απαντούσαν αρνητικά. Ωστόσο, ο Δ. Μελισσανίδης, που βρίσκεται πιο κοντά στο έργο απ’ οποιονδήποτε άλλον, παρεμβαίνει καταλυτικά υπέρ της εξαγοράς σε υψηλότερο τίμημα. «Εντάξει, αφήστε τους αριθμούς… μας ζαλίσατε με τα νούμερα... πάμε να πάρουμε τη δουλειά», φέρεται να είπε.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Έπεσαν οι υπογραφές για τον ΟΠΑΠ

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην Emma Delta, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Πέφτουν οι υπογραφές για τον ΟΠΑΠ

Τη Δευτέρα αναμένεται να «κλείσει» το deal για τη σύμβαση πώλησης του ποσοστού 33% του ΟΠΑΠ, έπειτα από σειρά διαπραγματεύσεων που ολοκληρώθηκαν προ ολίγων ημερών.

Όπως όλα δείχνουν το fund της Emma Delta θα αποδεχτεί τελικά την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά των μετοχών έναντι 652 εκατ. ευρώ.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

«Κλείδωσε» η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

Στην κοινοπραξία υπό την επενδυτική εταιρεία Emma Delta περνάει ο ΟΠΑΠ καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας υπογράφεται η Σύμβαση Αγοράς Μετόχων (SPA) με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, έχει ήδη συσταθεί η εταιρεία ειδικού σκοπού (Special Purpose Vechicle – SPV) η οποία θα υπογράψει τη συμφωνία για την εξαγορά του 33%.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Παραμονές Δεκαπενταύγουστου "κρίνεται" η πώληση του ΟΠΑΠ

Μία συνάντηση που είναι πολύ πιθανόν να κρίνει και την τύχη της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, έχει προγραμματιστεί για τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Εκτός απροόπτου, την προσεχή Τετάρτη, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της Emma Delta, του ελληνοτσεχικού επενδυτικού σχήματος που αναδείχθηκε προσωρινός επιτυχών πλειοδότης στο διαγωνισμό παραχώρησης ποσοστού 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα εκκρεμή θέματα που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Νέο επεισόδιο Μελισσανίδη –Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ

Η Emma Delta ζητά μείωση κατά 50% των προμηθειών της Intralot για Ελληνικά Λαχεία
 
Αγριεύει η σύγκρουση Μελισσανίδη –Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ, εξέλιξη που θέτει υπό αμφισβήτηση την αποκρατικοποίηση του οργανισμού Εκεί που όλοι, και ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, πίστεψαν ότι η πώληση του ΟΠΑΠ έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς, η Emma Delta του τσέχου επιχειρηματία Γίρι Σμέτς και του ομίλου Μελισσανίδη,, στην οποία περνά βάσει το διαγωνισμού το 33% του Οργανισμού, κλιμακώνει την πίεση προς την κυβέρνηση για αλλαγή των όρων της αποκρατικοποίησης των λαχείων.

Οξύνεται εκ νέου η ένταση με τον ΟΠΑΠ

Ένταση συνεχίζει να προκαλεί η υπόθεση της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, σε μια κρίσιμη καμπή για το εγχείρημα καθώς το ΤΑΙΠΕΔ προετοιμάζεται να καλέσει την Emma Delta να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης του 33% του Οργανισμού, μετά και τις εγκρίσεις που δόθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Νέο σκληρό πόκερ για την πώληση του ΟΠΑΠ

«Μαύρα» σύννεφα μαζεύονται πάνω από την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. Λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των κρατικών λαχείων, η Emma Delta κλιμακώνει την πίεση προς την κυβέρνηση για αλλαγή των όρων της αποκρατικοποίησης των λαχείων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία, ως ο μοναδικός προτιμητέος επενδυτής για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, έχει διαμηνύσει τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στη διοίκηση του ΟΠΑΠ ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην αποκρατικοποίηση του Οργανισμού, αν δεν μειωθούν οι προμήθειες των μετόχων της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Στον Τειρεσία Μελισσανίδης-Aegean Oil για χρέη στο Δημόσιο

Μείζον πολιτικό, ηθικό και επιχειρηματικό θέμα εγείρεται από τις αποκαλύψεις για τη φοροδιαφυγή ύψους €24 εκατ. εταιριών του ομίλου του Δημήτρη Μελισσανίδη καθώς και από τις αποφάσεις των φορολογικών αρχών, που έχουν ζητήσει ακόμα και την καταχώρηση του ιδίου και της εταιρίας Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ στον Τειρεσία, με στόχο τη διασφάλιση των απαιτήσεων του Δημοσίου.

ΟΠΑΠ: Τροποποιήθηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό με την Intralot ως προς το χρόνο λήξης

Την τροποποίηση του από 30.07.2010 ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ της ΟΠΑΠ ΑΕ και της κοινοπραξίας Ιντραλότ, ως προς το χρόνο λήξης του, γνωστοποίησε η ΟΠΑΠ.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

RGA: Επιστολή σε Μπαρνιέ για το μονοπώλιο ΟΠΑΠ

Μια ακόμη επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ απέστειλε η ομοσπονδία εταιριών ιντερνετικού τζόγου RGA, σε σχέση με το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. 
Όπως αναφέρει, ζητά από τον κ. Μπαρνιέ να ενεργήσει προκειμένου να αποφευχθούν οι μεταρρυθμίσεις στον ελληνικό νόμο περί τυχερών παιχνιδιών που στρέφονται κατά του ανταγωνισμού

Σε νέες συμπληγάδες η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ επιχείρησε να επισπεύσει την υπογραφή της σύμβασης πριν από το τέλος Αυγούστου, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι η Emma Delta δεν συμφώνησε.
Η πολύπαθη ιδιωτικοποίηση φαίνεται ότι διέρχεται από νέες... συμπληγάδες και ουδείς είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς. Παράγοντες που έχουν εικόνα από όλες τις πλευρές, εκτιμούν ότι η 3μηνη καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην ολοκλήρωση του deal μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Emma Delta ενδέχεται να καταστεί μοιραία.

Η Emma Delta και οι απειλές για «βόμβες» στην πώληση του ΟΠΑΠ

Ενώ το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων «τρέχει» για να κλείσει και τυπικά την εκχώρηση της άδειας των κρατικών λαχείων, η Emma Delta δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για τις εξελίξεις στην υπόθεση των κρατικών λαχείων. Στελέχη της τελευταίας, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των λαχείων την περασμένη Τρίτη, έκαναν λόγο για μια «δυσάρεστη τροπή» και «γεγονότα που φέρουν προ τετελεσμένων» τον προτιμητέο επενδυτή του ΟΠΑΠ. Επίσης, άφηναν υπόνοιες για πιθανές «βόμβες», που ενδεχομένως να εκραγούν στη συνέχεια.

ΟΠΑΠ, το επόμενο μεγάλο αγκάθι

ΥΣΤΕΡΑ από ένα εξάμηνο δυσεπίλυτων προβλημάτων και σχεδόν μηδενικής προόδου στα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων, γέλασε το χειλάκι τους εκεί στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της άδειας εκμετάλλευσης των Εθνικών Λαχείων στον ΟΠΑΠ και την αποδοχή της προσφοράς της εταιρείας από το Αζερμπαϊτζάν, Socar, για τον ΔΕΣΦΑ.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Λουρόπουλος (ΟΠΑΠ): Να κλείσουν άμεσα οι ιστοσελίδες παράνομου στοιχηματισμού

Για την ανάγκη η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχων Παιγνίων (ΕΕΕΠ) να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην φραγή των ιστοτόπων που παρέχουν παράνομα υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Κ.Λουρόπουλος ύστερα από τη δημοσιοποίηση από την ΕΕΕΠ 400 και πλέον ιστοτόπων παράνομου στοιχηματισμού.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΟΠΑΠ: Τεράστιο το κόστος, αν δεν έκλεινε το θέμα των Λαχείων

Η υπόθεση των Λαχείων είχε φθάσει σε οριακό σημείο, αποφασίστηκε όμως ότι το κόστος να μην υπογραφεί η σύμβαση θα ήταν καταστροφικό, σε πολλαπλά επίπεδα. Έγιναν επίπονες διαπραγματεύσεις και με τα δεδομένα που υπήρχαν, θεωρούμε πως πετύχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Με τον τόπο αυτό σχολίαζαν κύκλοι της διοίκησης του ΟΠΑΠ, λίγες μόνο ώρες μετά τις τελικές υπογραφές, το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε» για την παραχώρηση της 12ετούς άδειας των Κρατικών Λαχείων, στην κοινή εταιρεία των ΟΠΑΠ (67%) - Intralot (16,5%) - SGI (16,5%). 

Στον εισαγγελέα οι ιστότοποι που φιλοξενούν παράνομο στοίχημα

Ο κατάλογος αυτός διαβιβάστηκε σε 211 παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) και στα πιστωτικά ιδρύματα, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να προχωρήσουν στις δικές τους ενέργειες, όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις.