Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΟΠΑΠ: Νέο «αγκάθι» στην πώληση από RGA

Αντιμέτωπη με νέα προσκόμματα βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η διαδικασία πώλησης του 34% του ΟΠΑΠ έπειτα από την προσφυγή που κατέθεσε η RGA (Remote Gambling Association που εκπροσωπεί τους ισχυρούς ομίλους του διαδικτυακού στοιχηματισμού) στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παραβίαση των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης των λαχείων σε ΟΠΑΠ, Intralot, Scientific Games

«Κλείδωσε» η πολυαναμενόμενη συμφωνία για την 12ετή παραχώρηση εκμετάλευσης των κρατικών λαχείων, ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, όπως ανέφερε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες.
Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης των λαχείων σε ΟΠΑΠ, Intralot, Scientific Games

ΟΠΑΠ: Αναψαν φωτιές οι προμήθειες για τα λαχεία

Επεισοδιακή ήταν η τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., της εταιρείας που έχει συσταθεί για να αναλάβει τη 12ετή διαχείριση των Κρατικών Λαχείων με μετόχους τον ΟΠΑΠ, την Intralot και τη Scientific Games. 

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΟΥ ΟΠΑΠ-Η υπογραφή για τα λαχεία «κλειδώνει» την πώληση

Μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δύο αποκρατικοποιήσεις περνούσαν από... συμπληγάδες, αφού οι αντιδικίες μεταξύ των εμπλεκομένων είχαν οξύνει το κλίμα, με εκπρόθεσμες αξιώσεις για αλλαγή των όρων του διαγωνισμού για τα Λαχεία, αιτήματα για αλλαγές στη σύνθεση της κοινοπραξίας εταιρειών που προκρίθηκε για την εκμετάλλευση, εξώδικα και κάθε λογής προσκόμματα.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΟΠΑΠ-Λαχεία: Το... μπαλάκι στο νέο μέτοχο!

«Τα βρήκαν», χθες οι εταίροι της "Ελληνικά Λαχεία ΑΕ" στο ύψος και τα αντικείμενα των προμηθειών που θα λαμβάνει έκαστος εξ αυτών ως προμηθευτής, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες του Euro2day.gr ότι έχουν προσυμφωνηθεί «επιδερμικές» αλλαγές που σίγουρα δεν θα αλλάζουν το τίμημα των συμφωνιών προμήθειας, παρά τις έντονες αντιδράσεις.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Στο αρχείο το εξώδικο της Emma Delta προς ΤΑΙΠΕΔ και ΟΠΑΠ

Η αναπληρώτρια εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έθεσε στο αρχείο το εξώδικο της εταιρείας «Emma Delta» προς το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του, σχετικά με την πώληση του ΟΠΑΠ.
 
Στο αρχείο το εξώδικο της Emma Delta προς ΤΑΙΠΕΔ και ΟΠΑΠ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους για τη σύμβαση Intralot-ΟΠΑΠ


Το κατώφλι του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή πέρασε σήμερα ο πρόεδρος της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης, καθώς και τρεις ακόμη κατηγορούμενοι.

Απολογήθηκαν για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, που αφορά στη σύμβαση του 2007 μεταξύ Intralot και ΟΠΑΠ για την προμήθεια τερματικών και υλικών τεχνολογικής υποστήριξης.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΟΠΑΠ-Λαχεία: Όλα ή τίποτα

Σκληρό παιχνίδι με τον χρόνο παίζουν ΤΑΙΠΕΔ, ΟΠΑΠ, κυβέρνηση, Intralot και Emma Delta στην υπόθεση αποκρατικοποίησης των Κρατικών Λαχείων, οδηγώντας παράλληλα και την υπόθεση του ΟΠΑΠ στο ίδιο ναρκοπέδιο. Η προθεσμία της 30ης Ιουλίου για την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης των Λαχείων από το ΤΑΙΠΕΔ. στην κοινοπραξία που ηγείται ο ΟΠΑΠ και συμμετάσχουν η Intralot και η Scientific Games. μπορεί να αποτελέσει την ημέρα του συμβιβασμού ή εφαλτήριο για δυσάρεστες εξελίξεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.

Στενεύουν τα περιθώρια για Λαχεία – ΟΠΑΠ

Ο χρόνος των διαπραγματεύσεων για να κλείσουν οι εκκρεμότητες που έχουν καθυστερήσει την παραχώρηση της άδειας για τα Λαχεία τελειώνει και το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να καλέσει επισήμως την ανάδοχο κοινοπραξία να υπογράψει τη σχετική σύμβαση.

Στο προσεχές δ.σ. του Ταμείου αναμένεται να καθοριστεί η ημερομηνία οριστικής διευθέτησης του θέματος, με την 29η Ιουλίου να είναι η πιθανότερη. Δύο ημέρες αργότερα, στις 31 του μήνα εκπνέει η εγγυητική των 20 εκατ. ευρώ που έχει καταθέσει η κοινοπραξία.

ΤΑΙΠΕΔ: Νέα παρέμβαση στον ΟΠΑΠ για τα Κρατικά Λαχεία

Νέα πρόσκληση προς τον ΟΠΑΠ προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία για τα Κρατικά Λαχεία θα απευθύνει εντός των ημερών το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
 
Η υπογραφή της σύμβασης για τα Κρατικά Λαχεία πρέπει να γίνει πριν τις 31 Ιουλίου, καθώς τότε λήγει και η σχετική εγγυητική επιστολή που είχε καταθέσει ο ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε γίνει.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Πιέζει το ΤΑΙΠΕΔ τον ΟΠΑΠ για τα Κρατικά Λαχεία

Με αργά βήματα προχωρεί η διαδικασία ολοκλήρωσης της παραχώρησης των Κρατικών Λαχείων στην κοινοπραξία που έχει ως επικεφαλής του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα οι χρονικές δεσμεύσεις που υπάρχουν λόγω των εγγυητικών επιστολών να αρχίζουν πλέον να γίνονται ιδιαίτερα στενές. Αυτός φαίνεται να είναι και ο λόγος που το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ετοιμάζεται να απηυθύνει νέα πρόσκληση στον ΟΠΑΠ προκειμένου να προσέλθει άμεσα και να υπογράψει τη σχετική συμφωνία.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Υπόγειες διεργασίες και απολογίες στον ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προσπαθούν βήμα βήμα να γεφυρώσουν τις διαφορές μεταξύ της Emma Delta και των προμηθευτών του οργανισμού, ώστε να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση. Από την πλευρά της, η Εmma, που διεκδικεί το 33% του ΟΠΑΠ, διαφωνεί έντονα με όσα έχουν υπογραφεί με τους προμηθευτές των Λαχείων. Στο μεταξύ, οι δικαστικές εξελίξεις με την κλήση σε απολογία τριών στελεχών της Intralot και δύο πρώην στελεχών του ΟΠΑΠ, αλλά και οι προειδοποιήσεις της Emma Delta ότι «θα θεωρήσει προσωπικά υπόλογο όποιον εκτιμά ότι βλάπτει τα συμφέροντα του οργανισμού», άλλαξαν τα δεδομένα.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Στα άκρα η ιστορία με τον ΟΠΑΠ

Καθόλου θετικές δεν είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο του ΟΠΑΠ. Το γεγονός ότι μετά το εξώδικο της κοινοπραξίας Emma Delta, η οποία κέρδισε στο σχετικό διαγωνισμό για την αγορά του Οργανισμού, το ΤΑΙΠΕΔ, που εκπροσωπεί το ελληνικό δημόσιο, απαντά σε σκληρό τόνο, χωρίς καμία διάθεση συμβιβασμού, αποδεικνύει κι εμπράκτως ότι οδεύουμε προς τα άκρα.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Emma Delta: Εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΠΑΠ

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, απέστειλε η Emma Delta, το επενδυτικό σχημα που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, υποστηρίζοντας ότι η συμπεριφορά και οι ενέργειες που επιδιώκει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι επιζήμιες για τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ, ενώ προσκρούουν στους όρους των διακηρύξεων για την παραχώρηση της άδειας για τα Κρατικά Λαχεία.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Κυβέρνηση για ΟΠΑΠ: Κλείστε τους το στόμα

Ενώ ο θόρυβος για τον ΟΠΑΠ στα media δείχνει να έχει κοπάσει μετά από σκληρές πολιτικές και επιχειρηματικές παρεμβάσεις, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο Sofokleousin.gr ότι οι εξελίξεις στο παρασκήνιο είναι θυελλώδεις. Κόκκαλής και Μελισσανίδης έχουν ταμπουρωθεί στις θέσεις τους, ενώ ο πρωθυπουργός αναζητά οδό διαφυγής από το ναρκοπέδιο. Η κατάσταση στον ΟΠΑΠ έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τρόικα ενώ έχει θορυβήσει τις αγορές και τους εν δυνάμει επενδυτές.

Δεκαπενθήμερη προθεσμία στον ΟΠΑΠ για υπογραφή της σύμβασης για τα Λαχεία

Σε πεδίο ανταλλαγής επιστολών έχει μετατραπεί η διαπραγμάτευση μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ, ΟΠΑΠ, Intralot, Scientific Games και Emma Delta, με τις συναντήσεις και τα διοικητικά συμβούλια να διαδέχονται έγγραφες διαβεβαιώσεις, απειλές για αποχώρηση αλλά και υποδείξεις. Η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ που σχετίζεται άμεσα με αυτήν των Κρατικών Λαχείων, ωστόσο δεν φαίνεται να προχωρά, καθώς όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές εγείρουν ενστάσεις, οδηγώντας την αποκρατικοποίηση σε τέλμα.

Συνεχίζεται το σίριαλ ΟΠΑΠ - ΛΑΧΕΙΑ

Το «σίριαλ» για την παραχώρηση εκμετάλλευσης Κρατικών Λαχείων - Ξυστό συνεχίζεται, ενώ ένα από τα «αγκάθια» που έχουν παρουσιαστεί στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ απομακρύνεται καθώς σήμερα, εκτός νέου απροόπτου, υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού και της Intralot για τον τεχνολογικό πάροχο.
 
Πηγές αναφέρουν ότι ΤΑΙΠΕΔ και ΟΠΑΠ θα υπογράψουν ένα «μνημόνιο κατανόησης» (MoU), σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει οι τρεις εταιρείες, σταδιακά, να ξεκινήσουν να καταβάλλουν μετρητά στο μετοχικό κεφάλαι

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Emma Delta: «Η εξαγορά του ΟΠΑΠ θα προχωρήσει»

Oι διαφορές γύρω από τη σύμβαση του ΟΠΑΠ
για τα λαχεία δεν θα ματαιώσουν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, δήλωσε σήμερα η εξαγοράστρια κοινοπραξία Emma Delta, διαλύοντας τους φόβους για κατάρρευση της αποκρατικοποίησης. Μάλιστα σύμφωνα με τον βασικό της μέτοχο, η εξαγορά θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.
Emma Delta: «Η εξαγορά του ΟΠΑΠ θα προχωρήσει»

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ καλεί ΟΠΑΠ

Στα γραφεία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων είναι προγραμματισμένο να βρεθεί σήμερα η διοίκηση του ΟΠΑΠ. Μετά από ένα διήμερο συναντήσεων στα κεντρικά του Οργανισμού με τις αντιπροσωπείες των Intralot και Scientific Games, οι επικεφαλής του ΟΠΑΠ θα ενημερώσουν το ΤΑΙΠΕΔ για την πρόοδο των συζητήσεων και για τις εκκρεμότητες που συνεχίζουν να υφίστανται σε σχέση με τις συμβάσεις των Κρατικών Λαχείων και της προμήθειας νέου τεχνολογικού συστήματος από την εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη. 

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΟΠΑΠ-Λαχεία: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου

Κατέβηκαν οι τόνοι το Σαββατοκύριακο, μεταξύ των διοικήσεων ΤΑΙΠΕΔ και ΟΠΑΠ, καθώς δόθηκε πίστωση χρόνου προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να μην τιναχτούν ολοσχερώς στον αέρα οι δύο «συνδεόμενες» ιδιωτικοποιήσεις: του Οργανισμού (που έχει μακράν τη μεγαλύτερη χρηματική αξία) και των λαχείων.