Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΟΠΑΠ: Στις 21/6 η γενική συνέλευση για τη διάθεση κερδών χρήσεως του 2012

Την 21η Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΠΑΠ για την, μεταξύ άλλων, έγκριση διανομής (διάθεσης) κερδών της χρήσης του 2012.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Stanleybet: Εξώδικο κατά Δημοσίου για ΟΠΑΠ

Εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, και της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, αλλά και της ΟΠΑΠ Α.Ε. και του ΤΑΙΠΕΔ, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σε άλλους φορείς και αρχές, απέστειλε ο όμιλος εταιρειών Stanleybet Group, ζητώντας αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστη από τη σιωπηρή απόρριψη της αίτησης άδειας λειτουργίας στην Ελλάδα και την επακόλουθη άρνηση εισόδου στην αγορά.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τζίρος 1 δις ευρώ από τα παράνομα διαδικτυακά στοιχήματα!

Στη διακοπή λειτουργίας εταιρειών παροχής διαδικτυακού στοιχήματος οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί στη σχετική νομοθεσία προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων από τον επόμενο μήνα.

Intralot: Σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση της σύμβασης με ΟΠΑΠ

Η Intralot, ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως πάροχος συστημάτων τυχερών παιχνιδιών, εκτιμά ότι η υπογραφή της νέας τεχνολογικής συμβάσης με τον ΟΠΑΠ θα ολοκληρωθεί σύντομα.
"Εκτιμούμε ότι λόγω των χρονικών περιθωρίων που τελειώνει η υπάρχουσα σύμβαση... σύντομα θα υπάρξει κατάληξη των σχετικών συμβάσεων", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος στην γενική συνέλευση των μετόχων.

Προσφυγή κατά Ελλάδας στην ΕΕ για ΟΠΑΠ

Νέα προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Ελλάδας, με αφορμή τις ρυθμίσεις για τον ΟΠΑΠ και την αγορά τυχερών παιχνιδιών, κατέθεσαν σήμερα η Remote Gambling Association (RGA) και η European Gaming and Betting Association (EGBA), οι οποίες εκπροσωπούν τους ισχυρότερους ομίλους διεθνώς στα τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΟΠΑΠ: Αδύναμη εκκίνηση στο έτος που όμως δεν απειλεί το guidance, λέει η Piraeus Sec.

Για ένα αδύναμο ξεκίνημα στο έτος κάνει λόγο η Piraeus Securities, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ΟΠΑΠ. Σημειώνει ωστόσο πως τα αποτελέσματα δεν απειλούν το guidance και διατηρεί σύσταση «neutral» και τιμή-στόχο τα 7,50 ευρώ για τη μετοχή. 

Το φθινόπωρο νέα παιχνίδια από τον ΟΠΑΠ

Σταθερή στις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη του 2013 παραμένει η διοίκηση του ΟΠΑΠ, η οποία αναμένει πως το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς θα ξεκινήσουν τα νέα παιχνίδια, ενώ θα αρχίσουν να υπάρχουν και έσοδα από τα κρατικά λαχεία. Οσον αφορά στα VLTs, η έγκριση των σχετικών κανονισμών αναμένεται εντός του καλοκαιριού και οι πρώτες αίθουσες θα λειτουργήσουν το α' τρίμηνο του 2014.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΟΠΑΠ: Ok από Ελεγκτικό για τα Λαχεία

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η απόκτηση των Κρατικών Λαχείων από την κοινοπραξία υπό τον ΟΠΑΠ, όπως είπε νωρίτερα κατά την τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα τριμήνου, ο επικεφαλής του οργανισμού Κ. Λουρόπουλος.

Ο κ. Λουρόπουλος υποστήριξε πως αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας της εταιρείας, από τα μέλη της κοινοπραξίας, προκειμένου στη συνέχεια να υπογραφεί η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ. Απέφυγε να δεσμευτεί για το πότε θα υπογραφεί η σύμβαση καθώς αναμένονται εγκρίσεις από τις Επιτροπές Ανταγωνισμού της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και από τη Βουλή.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΟΠΑΠ Conf. Call 3: “Προχωράμε κανονικά για τα Λαχεία

“Ο στόχος που έχει τεθεί για τα Λαχεία είναι να υπάρξουν τα πρώτα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2013”, σημείωσε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος.

“Ωστόσο, υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το σχεδιασμό, όπως για παράδειγμα πότε θα δοθούν οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες επιτροπές Ανταγωνισμού και πότε θα κυρωθεί η σύμβαση από το Κοινοβούλιο”.

Επίσης, ανέφερε πως απομένουν λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί το εταιρικό σχήμα που θα κληθεί να υπογράψει τη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο.

Πτώση 70,5% στα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο

Στις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, τις λιγότερες ημέρες λειτουργίας των πρακτορείων και στη φορολόγηση στα κέρδη των παικτών αποδίδει η διοίκηση του ΟΠΑΠ τη μείωση 18,4% που παρουσίασαν τα έσοδα του οργανισμού κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013. Αντίστοιχα, η μείωση κατά 70,5% στα καθαρά κέρδη ήταν μάλλον αναμενόμενη δεδομένου ότι ήταν το πρώτο τρίμηνο που άρχισε να ισχύει η φορολόγηση 30% στα μεικτά κέρδη του ΟΠΑΠ.

Ο Λουρόπουλος "βούλιαξε" τον ΟΠΑΠ

Κατάρρευση κερδών, μειωμένες πωλήσεις και αύξηση των εξόδων διοικητικής λειτουργίας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ για το α' τρίμηνο του 2013
Μπορεί στην υπογραφή των συμβάσεων «μαμούθ» για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, αλλά και στα τεράστια ποσά χορηγιών που έδωσε σε Μέσα Ενημέρωσης που δεν τα διαβάζει ούτε ο ...ιδιοκτήτης τους να τα πήγε καλά ο Λουρόπουλος του ΟΠΑΠ, όμως κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Οργανισμός και μάλιστα υπό καθεστώς μονοπωλίου, πάει από το κακό στο χειρότερο αν κρίνουμε από τα οικονομικά αποτελέσματα που εμφάνισε το α' τρίμηνο του 2013.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΟΠΑΠ: Το μεγάλο κόλπο με το 1%

Ο ΟΠΑΠ μπορεί να πουλήθηκε, η ιστορία όμως δεν έχει τελειώσει.
Στα... ψιλά έχει περάσει, έτσι, η ανακοίνωση του Οργανισμού, την προηγούμενη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία, "η ΟΠΑΠ Α.Ε. γνωστοποιεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του N.3556/2007 και την από 17.05.2013 σχετική ενημέρωσή της από την ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία 'Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Α.Ε.', ότι [...] το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε, στις 14 Μαΐου 2013, στο ΤΑΙΠΕΔ 3.190.468 μετοχές της ΟΠΑΠ Α.Ε. και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 1,00014670846% του μετοχικού κεφαλαίου της. Μετά την ανωτέρω μεταβολή, το συνολικό ποσό μετοχών που έχει μεταβιβαστεί από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ ανέρχεται σε 108.460.468 μετοχές, ήτοι ποσοστό 34,00% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ Α.Ε.".

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΟΠΑΠ: Απότομη πτώση στα αποτελέσματα τριμήνου

Με τα έσοδα του ΚΙΝΟ να υποχωρούν κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και τη βουτιά στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ να αγγίζει το 23%, ο ΟΠΑΠ κινείται ήδη μακριά από τους στόχους που περιγράφονταν στο σχέδιο της διοίκησης που είδαν προ τριμήνου οι υποψήφιοι επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική πτώση στα έσοδα του οργανισμού υπερβαίνει το 15%, με αποτέλεσμα να ανατρέπονται όχι μόνο οι προβλέψεις για το τρέχον έτος, αλλά και να τίθεται εν αμφιβόλω το σύνολο του δεκαετούς σχεδίου που παρουσίασε η διοίκηση.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Χωρίς ποσοστό του ΟΠΑΠ μένει το δημόσιο

Μετά από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε στις 14 Μαΐου 2013, στο ΤΑΙΠΕΔ 3.190.468 μετοχές της ΟΠΑΠ Α.Ε. και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 1,00014670846% του μετοχικού κεφαλαίου της.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η δύσκολη αρχή του ΟΠΑΠ...

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε το 2013 αναμένεται όντως να αποτελέσει μια δύσκολη χρονιά για τον ΟΠΑΠ: το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης ο Οργανισμός θα ανακοινώσει μετά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο τα αποτελέσματα για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, με τους αναλυτές να αναμένουν μείωση της καθαρής κερδοφορίας άνω του 60%.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΟΠΑΠ: Πτώση στα κέρδη α΄ τριμήνου εκτιμά η IBG

Στα 40,1 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το α΄ τρίμηνο του 2013 καταγράφοντας πτώση 69,6% σε ετήσια βάση, εκτιμά η IBG σε σχετική έκθεση.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη του Οργανισμού επιβαρύνονται από την 1//1/2013 από υψηλότερη φορολογία.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Εισαγγελική έρευνα για χορηγίες του ΟΠΑΠ σε εφημερίδες

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο για «μη σύννομες χορηγίες του ΟΠΑΠ προς συγκεκριμένες «φιλικές» εφημερίδες».

Με εντολή της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παν. Φάκου ζητά την έναρξη έρευνας προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να ελεγχθεί αν το εφαρμοζόμενο καθεστώς χορηγιών του ΟΠΑΠ είναι σε αντιστοιχία με τις προϋποθέσεις του νόμου .

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κινεζικό «παρών» για ΟΠΑΠ

ΤΗΝ ώρα που ο ιταλικός όμιλος Lottomatica φανέρωνε επισήμως τη συμμετοχή του στο επενδυτικό σχήμα της Emma Delta, που εξαγόρασε τον ΟΠΑΠ (το 33% των μετοχών), ο κινεζικός όμιλος Fosun, ο οποίος συμμετείχε στο διαγωνισμό της αποκρατικοποίησης, αλλά δεν υπέβαλε οικονομική προσφορά, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να συμμετάσχει και αυτός στο σχήμα.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Στα 30 εκατ. η επένδυση της Lottomatica στον ΟΠΑΠ

Μέχρι το ποσό των 30 εκατ. ευρώ θα φθάσει η επένδυση της Lottomatica στην Emma Delta, την κοινοπραξία που απέκτησε πρόσφατα το 33% έναντι του ποσού των 652 εκατ. ευρώ.
«Η δέσμευσή μας είναι για να επενδύσουμε έως 30 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lottomatica, Μάρκο Σάλα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, που έγινε με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του ιταλικού ομίλου. Στην ανακοίνωση της Lottomatica αναφέρεται ότι, όσον αφορά στον ΟΠΑΠ, o όμιλος αναμένει να παρέχει τεχνογνωσία στους τομείς τεχνολογίας, επιχειρησιακών λειτουργιών, καθώς και την εισαγωγή νέων προϊόντων.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

«Το ΤΑΙΠΕΔ προσέλκυσε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΠΑΠ»

Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα και παρά τον σημαντικό πολιτικό κίνδυνο που ακόμη την επιβαρύνει, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες, κατάφερε πράγματι να προσελκύσει μεγάλο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΠΑΠ και να επιτύχει τελικά υψηλό προσφερόμενο τίμημα για το 33% του Οργανισμού, αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Fitch: Οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών κερδισμένοι της χαμένης 10ετίας στην Ευρώπη

Μία δεκαετία μηδενικής ή χαμηλής ανάπτυξης στην Ευρώπη θα επιβαρύνει το μεγαλύτερο μέρος του επιχειρηματικού τομέα της ηπείρου ωστόσο η κλίμακα θα διαφέρει σημαντικά, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.

Σύμφωνα με τον οίκο, μία χαμένη δεκαετία, όπως στην Ιαπωνία, θα έθετε σε μεγαλύτερο κίνδυνο τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τις εταιρείας κοινής ωφέλειας, ενώ αντίθετα οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών ενδέχεται να επωφεληθούν από την απορρύθμιση καθώς οι κυβερνήσεις θα αναζητούν τρόπους αύξησης των φορολογικών εσόδων τους.  

Το στοίχημα του ΟΠΑΠ

Το άνοιγμα του στοιχήματος και η νομιμοποίηση των ανταγωνιστριών του ΟΠΑΠ είχαν προφανώς δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο, επιτρέποντας, αν όχι επιβάλλοντας και την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Η κατοχύρωση, ωστόσο, της μονοπωλιακής του θέσης που πέτυχε η κυβέρνηση προκειμένου να αυξήσει το τίμημα της πώλησής του άλλαξε, βέβαια, τα πράγματα.
Γιατί, αν δεν υπάρχει κανένας λόγος ο τζόγος να είναι κρατικός, άλλο τόσο δεν υπάρχει λόγος -τουλάχιστον όχι χωρίς πολλαπλές δικλίδες ασφαλείας- ένα μονοπώλιο να είναι ιδιωτικό.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Διαμορφώνεται σταδιακά το σχήμα της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ

Με την επόμενη ημέρα μετά την απόκτηση του 33% από την Emma Delta αρχίζουν να ασχολούνται στον ΟΠΑΠ, καθώς ο νέος μέτοχος αναμένεται να αναλάβει ενεργό ρόλο όταν ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία. Κάτι που εκτιμάται πως θα απαιτηθεί διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών.

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Σε 3-4 μήνες η μεταβίβαση του ΟΠΑΠ και σε 10 χρόνια οι δόσεις

Η ΑΠΟΔΟΧΗ της βελτιωμένης κατά 30 εκατ. προσφοράς -στα 652 εκατ. ευρώ- της εταιρείας Emma Delta για την αγορά του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση της χώρας τα τελευταία χρόνια, μετά τον ΟΤΕ.
 

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Kλήρωσε για τον ΟΠΑΠ

Μετά τη βελτιωμένη πρόταση της εταιρείας Emma Delta, η οποία προσέφερε 30 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον από την προηγούμενη προσφορά, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ενέκρινε την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ από την κοινοπραξία που συμμετέχουν οι επιχειρηματίες Γίρι Σμετς από την Τσεχία, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Δ. Κοπελούζος και η Lottomatica.

Συγκεκριμένα στα 652 εκατ. ευρώ ανήλθε η τελική προσφορά της Emma Delta.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Κρίνεται σήμερα η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ

Παρουσία των μετόχων του Emma Delta –Τσέχων, Ρώσων και Ελλήνων–που βρίσκονται εδώ και λίγα 24ώρα στην Αθήνα, ξεκαθαρίζει σήμερα η τύχη του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ που παραχωρεί το ελληνικό δημόσιο μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Στις 2 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση για την εμβληματική αυτή αποκρατικοποίηση που εξελίχθηκε σε ένα επιχειρηματικό θρίλερ με έντονες πολιτικές προεκτάσεις και αντιπαραθέσεις. 

Στην τελική ευθεία για ΟΠΑΠ - Συνάντηση Σταυρίδη με τον τσέχο μέτοχο της Emma Delta

Κρίσιμη θα είναι η Μεγάλη Τετάρτη για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, καθώς ο μοναδικός υποψήφιος επενδυτής, η Emma Delta, καλείται να υποβάλει βελτιωμένη οικονομική προσφορά.

Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρέθηκε την Μεγάλη Τρίτη, για να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη, και με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιο Σταυρίδη, ο Τσέχος Γίρι Σμετς, ένας εκ των δύο μετόχων της Emma Delta.