Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΟΠΑΠ: Αναβάθμιση τιμής-στόχου στα 7,3 ευρώ από Goldman Sachs

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 7,3 ευρώ (περιθώριο ανόδου 3%) από 4,6 ευρώ προηγουμένως, προχώρα η Goldman Sachs λαμβάνοντας υπόψιν τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του Οργανισμού.

Δυσαρέσκεια ξένων για τις αποκρατικοποιήσεις

Σε κρίσιμη φάση εισέρχεται το οικονομικό κλίμα, καθώς από την μια επικρατεί μια θετική αύρα από τις παρουσιάσεις Προβόπουλου στο Λονδίνο, από την άλλη για πρώτη φορά μερίδα διεθνών οίκων εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την στασιμότητα των εξελίξεων στις αποκρατικοποιήσεις.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Κυβερνητικό πόκερ για ΟΠΑΠ και διαδικτυακό

Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για το μονοπώλιο και η Κυβέρνηση ετοιμάζει "νομικό πραξικόπημα" που θα επιφέρει τη σοβαρή πιθανότητα να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός πώλησής του. Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.
 
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση του μονοπώλιου της ΟΠΑΠ και του διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα. Σε σημερινό άρθρο της Καθημερινής αποκαλύπτεται ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να παίξει το τελευταίο της χαρτί για την υπεράσπιση του μονοπωλίου, παρόλο που αυτό αμφισβητείται αφόρητα.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Οι νέες κυβερνητικές επιλογές για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ

Στη συνέχιση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ και στη διατήρηση του μονοπωλίου του Οργανισμού με τις απαραίτητες νομικές προσαρμογές προσανατολίζονται οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες μετά την απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαικών Κοινοτήτων (ΔΕΚ). Την απόφαση του ΔΕΚ είχε ζητήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο με τη σειρά του καλείται τώρα να αποφανθεί σχετικά. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις οι αποφάσεις του ΣτΕ για το μονοπώλιο τυχερών παιχνιδιών δεν πρόκειται να ληφθούν νωρίτερα από το τέλος του χρόνου.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αρνητική η Ευρωαπόφαση για ΟΠΑΠ!

Καταδικαστική είναι για τον ΟΠΑΠ η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με το μονοπώλιο που έχει ο Οργανισμός και πλέον αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του.
Δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα προδικαστικά ερωτήματα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την υπόθεση του μονοπωλίου της ΟΠΑΠ ΑΕ, μετά την προσφυγή των εταιριών Stanleybet, William Hill και Sportingbet.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ (τέταρτο τμήμα)

της 24ης Ιανουαρίου 2013 (*)

«Άρθρα 43 και 49 ΕΚ – Εθνική κανονιστική ρύθμιση παρέχουσα αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής, διαχειρίσεως, οργανώσεως και λειτουργίας τυχερών παιγνίων σε μία μόνον επιχείρηση, έχουσα τη νομική μορφή εισηγμένης στο Χρηματιστήριο ανώνυμης εταιρίας – Διαφήμιση των τυχερών παιγνίων και επέκταση σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Έλεγχος ασκούμενος από το κράτος»

Στις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις C‑186/11 και C‑209/11,

με αντικείμενο αιτήσεις προδικαστικής αποφάσεως δυνάμει του άρθρου 267 ΣΛΕΕ, που υπέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ελλάδα), με αποφάσεις της 21ης Ιανουαρίου 2011, που περιήλθαν στο Δικαστήριο, αντιστοίχως, στις 20 Απριλίου 2011 και στις 4 Μαΐου 2011, στις δίκες

Stanleybet International Ltd (C‑186/11),

William Hill Organization Ltd (C-186/11),

William Hill plc (C-186/11),

Sportingbet plc (C‑209/11)

κατά

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

To ΤΑΙΠΕΔ ζητά 800 εκατ. με 1 δισ. ευρώ για να δώσει το 33% του ΟΠΑΠ

Σύννεφα στον ορίζοντα της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ. Στο ΤΑΙΠΕΔ βάζουν τον πήχη ψηλά και ανεπίσημα κάνουν λόγο για τίμημα 800 εκατ. έως και 1 δισ. ευρώ, ωστόσο τα άσχημα νέα είναι ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ απέκτησε ανταγωνισμό.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΟΠΑΠ: Μέσα στην εβδομάδα η απόφαση για το μονοπώλιο

Τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα στις 24-25 Ιανουαρίου, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαικών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) για το μονοπώλιο τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Το ΔΕΚ ασχολήθηκε με την υπόθεση μετά από προδικαστικό ερώτημα του Συμβουλίου της Επικρατείας που τέθηκε μετά από προσφυγή σε αυτό της Stanley Bet.

Σαμαράς για αποκρατικοποιήσεις: Να τελειώνουμε με ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ

Την εντολή να προχωρήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις σε ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ αφού οι περιπτώσεις αυτες είναι πιο ώριμες, έδωσε στην σημερινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός τόσο στα αρμόδια υπουργεία όσο και στο ΤΑΙΠΕΔ.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Μέχρι τέλους Μαρτίου η πώληση ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ

Οι επόμενοι δυόμισι μήνες θα καθορίσουν την πορεία του φετινού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς -όπως επαναβεβαιώθηκε χθες- μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πώληση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ.

Τέσσερις εκθέσεις αλλάζουν την προοπτική για τον ΟΠΑΠ

Όταν στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου η Credit Suisse μείωνε στα 3,5 ευρώ τη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, έχοντας λίγες μόλις εβδομάδες προηγουμένως δημοσιοποιήσει έκθεση με την οποία διατηρούσε τη σύσταση «υπεραπόδοση» και την τιμή-στόχο των 7,8 ευρώ, πολλοί ήταν αυτοί που προέβλεπαν ότι οι επιπτώσεις από την υπερφορολόγηση που επέβαλε το Δημόσιο στον Οργανισμό θα ήταν βαρύτατες, τόσο επιχειρηματικά όσο και χρηματιστηριακά.

Σε «πρώτο πλάνο» οι ιδιωτικοποιήσεις ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων του πρώτου εξαμήνου εξετάστηκε σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, με τον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, κ. Τ. Αθανασόπουλο. Στο πρώτο τρίμηνο του έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι ιδιωτικοποιήσεις των ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013 θα έχουν προωθηθεί άλλα 11 σχέδια.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Με «τίμημα» και «ρήτρα» καλύπτει την πώληση ΟΠΑΠ

Ανοικτά κολυμβητήρια, αξιοκρατική ιεράρχηση των αθλημάτων και επιχορηγήσεις ανάλογες με την ανάπτυξη και τις διεθνείς διακρίσεις τους, αποκέντρωση με τη σύσταση των περιφερειακών συμβουλίων υποσχέθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης στην πρώτη του συνέντευξη από το νέο του γραφείο στο Μαρούσι, στο οποίο εγκαταστάθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ


Συνάδελφοι,


Η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ για συνέχιση της Απεργίας Διαρκείας που ξεκίνησε την Δευτέρα 7 Γενάρη, ήταν προφητική.


Σήμερα το μεσημέρι, έγινε το πιο αποφασιστικό βήμα στη κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης της παράλογης επιβολής του φόρου από το πρώτο ευρώ στα κέρδη των παικτών μας.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, εξαιτίας της συνεχιζόμενης πίεσης μας όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση και μπορούμε να έχουμε βάσιμη την πεποίθηση ότι θα έρθει η τελική δικαίωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προς όλους τους πράκτορες
Η απεργία συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα και δημιουργεί μεγάλη πίεση!!!!
Συνεχίζουμε και σήμερα!!!
Δώστε μας τη δύναμη να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

Eπιστολή προς κάθε απεργοσπάστη


 
Μας έλεγες: «Με 24ωρες και 48ωρες απεργίες τίποτα δεν γίνεται»

Για αυτό και 'μεις αποφασίσαμε αγώνα διαρκείας.

Αν έρθεις μαζί μας θα είμαστε πιο δυνατοί.

Αν έρθεις μαζί μας θα νικήσουμε συντομότερα.

Οι πράκτορες δείχνουν το δρόμο σε όλους μας!

Συνεχίστηκε και χθες Πέμπτη η πολυήμερη απεργία των Πρακτόρων που κύριο θέμα είχε την απόσυρση της φορολογίας του 10% από το πρώτο ευρώ στα κέρδη των Παικτών. Για άλλη μία φορά οι Πράκτορες έδειξαν το δρόμο σε όλους μας. Χωρίς να έχει κλείσει το μηχανογραφικό, όπως χρειαζόταν παλιότερα για να κριθεί επιτυχημένη μία απεργία των Πρακτόρων, οι Πράκτορες κατάφεραν να πετύχουν εντυπωσιακά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία που κυμάνθηκαν από το 92 έως το 98%!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ μετά από μαραθώνια συνεδρίαση αποφάσισε τη συνέχιση της Απεργίας Διαρκείας για την επίλυση τουπροβλήματος της παράλογης φορολόγησης των κερδών των παικτών από το πρώτο ευρώ, που άλλοι δημιούργησαν.

ΟΠΑΠ - πράκτορες, σημειώσατε 2

Η απεργία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ και οι συνέπειές της μεσούσης της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης «τρομοκράτησαν» την κυβέρνηση και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) σε σημείο να επαναφέρουν στην Κομισιόν το ζήτημα της φορολογίας των κερδών των παικτών και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ έως 27 Μαρτίου

Μέχρι τις 27 Μαρτίου καλούνται οι επτά ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ, όπως αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Μάλιστα σήμερα οι «μνηστήρες» για τον Οργανισμό θα μπορούν να πάρουν τα τεύχη δημοπράτησης και να ξεκινήσουν τον οικονομικό έλεγχο. Παράλληλα στην χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι από τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση του «Αστέρα» στην Βουλιαγμένη το 80% θα ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα και το 20% στο ελληνικό δημόσιο.

Συνεχίζεται δυναμικά η απεργία των πρακτόρων ΟΠΑΠ

Για τρίτη ημέρα χθες ήταν κλειστά τα περισσότερα πρακτορεία του ΟΠΑΠ της χώρας, αφού παραμένει σε ισχύ η απόφαση των πρακτόρων για απεργία διαμαρτυρίας για τη φορολόγηση 10% των κερδών από το πρώτο ευρώ. Χθες η εικόνα ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες ημέρες, αφού άνοιξαν κάποια καταστήματα, αλλά η συμμετοχή στην απεργία παραμένει πάρα πολύ μεγάλη.
Οι πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να έχει καταλάβει ότι το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να αλλάξει και να ισχύσει η φορολόγηση σε κέρδη από 100 ευρώ και πάνω, όπως προτείνουν οι πράκτορες. Παρ' όλα αυτά, κάτι γραπτό δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης και για αυτόν το λόγο οι πράκτορες δηλώνουν αμετακίνητοι στην απόφαση τους να κρατήσουν τα πρακτορεία τους κλειστά.

Απώλειες εσόδων του ΟΠΑΠ στα 40-44 εκατ. ευρώ

Η απεργία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ και οι συνέπειες της μεσούσης της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης «τρομοκράτησαν» την κυβέρνηση και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) σε σημείο να επαναφέρουν στην Κομισιόν το ζήτημα της φορολογίας των κερδών των παικτών και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Προς όλους τους πράκτορες

Σήμερα τρίτη μέρα της απεργίας, ο αγώνας μας συνεχίζεται με εκπληκτικά ποσοστά παραλύοντας τις πωλήσεις της ΟΠΑΠ που κάποιοι επιχειρούν να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν. Στο πλαίσιο αυτό έγινε συνάντηση σήμερα το πρωί, με τα ΔΣ των δυο Σωματείων των υπαλλήλων της ΟΠΑΠ, με σκοπό να οργανώσουμε και να σχεδιάσουμε από κοινού την υπεράσπιση της εταιρίας και του δικτύου μας.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ


Συνάδελφοι,
Από την αρχή του χρόνου διαπιστώσατε όλοι τις καταστροφικές πρώτες επιπτώσεις από την παράλογη φορολόγηση του 10% επί των κερδών. Η αρχική αγανάκτηση των παικτών μετατράπηκε άμεσα σε άρνησή τους να συμμετέχουν σε αυτόν τον φορολογικό παραλογισμό και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν απόλυτα τα επιχειρήματα που τόσο καιρό φωνάζαμε σε ΟΠΑΠ και Υπουργεία, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΟΠΑΠ: Απώλεια τζίρου 15 εκατ. ευρώ ημερησίως από την απεργία

Σε μια περίοδο που καταγράφεται πτώση των τζίρων στα πρακτορεία από 20% έως 45% σε σχέση με την περυσινή χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΠΠΠ, η ομοσπονδία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ κατέρχεται σε απεργία διαρκείας από την προσεχή Δευτέρα, ζητώντας την κατάργηση του φόρου 10% επί των κερδών των παικτών από το πρώτο ευρώ.

ΟΠΑΠ: Οι παρενέργειες από την απεργία διαρκείας

Οι παρενέργειες που προκαλεί η εξαγγελθείσα απεργία των πρακτόρων στη διαδικασία πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ αναμένεται να συζητηθούν την Τετάρτη στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ αντιδρούν στην επιβολή φόρου 10% επί των κερδών των παικτών από τα τυχερά παιχνίδια του οργανισμού από το πρώτο ευρώ και ξεκινούν από την προσεχή Δευτέρα απεργία διαρκείας.

Συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕΠΠΠ, με θέμα το φόρο 10 % στους πάικτες

Χθες Πέμπτη το απόγευμα, δόθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας Συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕΠΠΠ, με θέμα τη φορολόγηση των κερδών των Παικτών της ΟΠΑΠ με 10% από το πρώτο… σεντ (κι όχι από το πρώτο ευρώ). Από πλευράς ΠΟΕΠΠΠ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κυριάκος Τοπτσίδης, ο Ά Αντιπρόεδρος κ. Τάσος Λυριστής και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ηρακλής Λάππας.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση προς όλους τους πράκτορες

Συνάδελφε, η εφαρμογή του φόρου των κερδών από το πρώτο ευρώ που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2013 είναι πλέον πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα θλιβερή για τους χιλιάδες παίκτες των πρακτορείων μας, όπου η ανικανότητα των υπευθύνων επιδεικνύει την πιο σκληρή της στάση όταν αφορά τους μόνιμους στόχους εισροής φορολογικών εσόδων.
Το πρωινό της 1ης Ιανουαρίου μας επιφύλαξε αισθήματα αμηχανίας, θυμού, αγωνίας και απογοήτευσης.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΑ τα πρακτορεία της Ελλάδας επ' αόριστον κλειστά!

Στις επάλξεις μία ακόμη φορά οι πράκτορες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να περάσουν στην επίθεση, έχοντας ως μόνο και δίκαιο στόχο την κατάργηση της εφαρμογής του μέτρου περί επιβολής φόρου 10% επί των κερδών των παικτών από το πρώτο ευρώ. Την Κυριακή και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ και η απόφαση ήταν: ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! Έτσι, λοιπόν, από τις 7 Ιανουαρίου και αν δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι την ύστατη στιγμή, τότε όλα τα πρακτορεία της Ελλάδας θα παραμείνουν επ' αόριστον κλειστά!