Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τουρκικός όμιλος για ΟΠΑΠ: Δεν έχουμε λάβει απόφαση για αγορά μετοχών


«Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή μας» στον διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον όμιλο Dogan στην Τουρκία, σχετικά με τις πληροφορίες, θέλουν τον όμιλο να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Τουρκικός όμιλος για ΟΠΑΠ: Δεν έχουμε λάβει απόφαση για αγορά μετοχών

Η ευτυχία να είσαι μόνιμος υπάλληλος του ΟΠΑΠ Πηγή:www.capital.gr


Απολαβές που ανέρχονται όχι σε 14 αλλά σε 20 μισθούς ετησίως, πριμ παραγωγικότητας που θα ζήλευαν υψηλόβαθμα στελέχη στη Wall Street, επιδόματα ισολογισμού, κατασκήνωσης, διακοπών (πέραν της κανονικής άδειας) και ειδικών συνθηκών (για χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών!), επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τηλεφωνητές, οδηγούς και χειριστές φωτοτυπικών μηχανημάτων (!), συνταξιοδότηση με πλουσιοπάροχα εφάπαξ και επιπλέον bonus είναι ορισμένα από τα προνόμια που συνεχίζει να απολαμβάνει μια κάστα υπαλλήλων και γενικών διευθυντών της ΟΠΑΠ Α.Ε. που μόλις χθες μπήκε και επισήμως σε τροχιά πώλησης. 

Διαδικασίες εξπρές για πώληση του 33% του ΟΠΑΠ


Mε διαδικασίες... εξπρές προχωρά η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ. Χθες το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) δημοσίευσε την προκήρυξη του διαγωνισμού, η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες επενδυτές εκπνέει στις 19 Οκτωβρίου και η τελική φάση των δεσμευτικών προσφορών πιστεύεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ποινικές διώξεις για 33 διαχειριστές ιστοσελίδων

Δικογραφία σε βάρος τριάντα τριών διαχειριστών ιστοσελίδων, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφήμισης παράνομου στοιχήματος.

ΟΠΑΠ: Ανακοινώθηκε η έναρξη του διαγωνισμού


Με διαδικασίες εξπρές προχωρεί η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 33% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει στον Οργανισμό Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Από το προσεχές Σάββατο και πάλι "Πάμε Στοίχημα Live"


Με τους αγώνες Άρσεναλ - Τσέλσι (14.45) και Μάντσεστερ Γ. - Τότεναμ (19.30) ξεκινά και πάλι το «Πάμε Στοίχημα Live» το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Colpo grosso για το φι­λέ­το Ο­ΠΑ­Π


Μέ­σα στον Δε­κέμ­βριο ή, το αρ­γό­τε­ρο, τον Ια­νουά­ριο θα δο­θεί σε ι­διώ­τες ο Ο­ΠΑΠ με τί­μη­μα που θα α­πο­τε­λέ­σει νέο σκάν­δα­λο. Για να γί­νει κα­τα­νο­η­τό το ύ­ψος του σκαν­δά­λου, πριν α­πό με­ρι­κούς μή­νες ο τό­τε πρό­ε­δρος του Τα­μείου Ακί­νη­της Πε­ριου­σίας [ΤΑ­Π] Γ. Κου­κιά­δης εί­χε εν­στά­σεις για την πώ­λη­ση του Ο­ΠΑΠ λό­γω της πο­λύ χα­μη­λής τι­μής α­γο­ράς του, πε­ρί­που 723 εκ. ευ­ρώ. Σή­με­ρα το 29% του Ο­ΠΑΠ [α­πό το 34,5% που κα­τέ­χει το δη­μό­σιο] θα πω­λη­θεί έ­να­ντι πι­να­κίου φα­κής, κά­τω α­πό 750 εκ. ευ­ρώ, κα­θώς η με­το­χή α­πό 30 ευ­ρώ στις 2.1.2007 κα­τρα­κύ­λη­σε στα 4,31 ευ­ρώ [Τε­τάρ­τη], πραγ­μα­το­ποιώ­ντας «βου­τιά» 18,37%!

ΟΠΑΠ Η ιδιωτικοποίηση φέρνει άνοιγμα της αγοράς


Η πρόθεση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει τον ΟΠΑΠ στους υπό αποκρατικοποίηση Οργανισμούς, φέρνει το μονοπώλιο του επίγειου και διαδικτυακού στοιχήματος ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος του, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η πρόταση του γενικού εισαγγελέα του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιαν Μαζάκ, προς το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΟΠΑΠ: Τι ισχύει για μονοπώλιο, επίγειο δίκτυο και internet


Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την από  19/09/2012 ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη εναρμόνιση της φορολογίας στην αγορά των παιγνίων, περιλαμβανομένων και αυτών της ΟΠΑΠ Α.Ε., προχώρησε ο ΟΠΑΠ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τις επιπτώσεις της εν λόγω εναρμόνισης σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και την ανάλυση της διαμορφούμενης κατάστασης, ως ακολούθως:

1. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα διάθεσης των παιγνίων της, συμπεριλαμβανομένου του «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ», τόσο στο επίγειο δίκτυο όσο και στο Διαδίκτυο έως το 2020. Επιπλέον διατηρεί από το 2020 έως το 2030 το αποκλειστικό δικαίωμα διάθεσης των παιγνίων της στο επίγειο δίκτυο, ενώ το ίδιο ισχύει και στο Διαδίκτυο με την εξαίρεση του «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ».  Επίσης, τα παίγνια τύπου RNG (Random Number Generator) θα διατίθενται αποκλειστικά μέσω της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Φορολόγηση και μονοπώλιο θα «κρίνουν» την πώληση του ΟΠΑΠ

Σημαντικές εξελίξεις που καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας, τη δραστηριότητα και την αξία του ΟΠΑΠ δρομολογούνται από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόθεση του Ταμείου να προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου 29% που κατέχει στην εισηγμένη.Από τη μια το θέμα του μονοπωλίου που θα κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την οριστική απάντηση του Ευρωδικαστηρίου στα προδικαστικά του ερωτήματα μέσα στο 2013, και από την άλλη τα θέματα των καταγγελιών που έχουν γίνει στην Κομισιόν για τη φορολόγηση και τις συμβάσεις ανάθεσης στον ΟΠΑΠ (φρουτάκια, παράταση σύμβασης), δημιουργούσαν ασάφειες που θα δυσκόλευαν τη διαμόρφωση ενός επιχειρηματικού πλάνου για την εταιρεία και ξεκάθαρων αποτιμήσεων.

ΟΠΑΠ: Οι επιπτώσεις της εναρμόνισης της φορολογίας στην αγορά των παιγνίων

Ενημέρωση για τις επιπτώσεις της εναρμόνισης της φορολογίας στην αγορά των παιγνίων, περιλαμβανομένων και αυτών της ΟΠΑΠ ΑΕ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και την ανάλυση της διαμορφούμενης κατάστασης, έδωσε σήμερα η ΟΠΑΠ ΑΕ.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Τέσσερις μνηστήρες για τον ΟΠΑΠ

Την ολοκλήρωση της πώλησης έως το τέλος Δεκεμβρίου ή τις αρχές Ιανουαρίου επιδιώκει το ελληνικό Δημόσιο. Ανάμεσα στους διεκδικητές είναι και κορυφαίες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών του εξωτερικού

Τέσσερις μνηστήρες για τον ΟΠΑΠ

«Μονοπώλιο ΟΠΑΠ» - Τίτλοι Τέλους!

Οι πρόσφατες εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που δείχνουν, αφενός ότι τα μικτά κέρδη της ΟΠΑΠ θα φορολογηθούν και αφετέρου ότι το μονοπώλιο θα καταστεί σύντομα παράνομο, ξαναφέρνουν τη λογική, ως επικρατέστερη εναλλακτική προσέγγιση στη λειτουργία και το μέλλον της εταιρίας.
Οι μεγαλύτεροι από σας θυμάστε τις αθώες μέρες ΤΟΥ ΟΠΑΠ, του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, την εποχή που το δελτίο "ΠΡΟ-ΠΟ" ήταν τρίπτυχο και είχε καρμπόν. Σταδιακά εξελίχθηκε ΣΤΗΝ ΟΠΑΠ, την ανώνυμο εταιρία των περίεργων συμβάσεων, της αλαζονείας των διοικούντων του, της εκμετάλλευσης μιας κληρονομημένης (καλά νοούμενης τότε) μονοπωλιακής θέσης.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αυστηροί όροι για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Αυστηρούς όρους για τη διατήρηση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ έθεσε ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, παραπέμποντας ουσιαστικά τις αποφάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη. Εν τω μεταξύ, κυβερνητική πηγή δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters πως η Ελλάδα θέλει να ολοκληρώσει έως τις αρχές Ιανουαρίου την πώληση του ποσοστού που κατέχει στον ΟΠΑΠ, προσθέτοντας ότι αρκετές εταιρίες έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΕΠΠΠ ΠΡΟΣ Δ.Σ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1 €


Αρ. πρωτ. Ε-291

Κύριοι,
Ενημερωθήκαμε χθες από τον τύπο για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να επιβάλει από 1/1/2013 φόρο στα κέρδη των παιχνιδιών μας, από το πρώτο ευρώ.
Κάτι τέτοιο είχε νομοθετηθεί ξανά πριν από τρία χρόνια και τότε οι από κοινού κινήσεις μας, ήταν καθοριστικές στην ενημέρωση των υπευθύνων και την αρχική αναβολή της εφαρμογής και την μετέπειτα τροποποίησης της με θέσπιση αφορολογήτου για τα πρώτα 100 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Τι αλλάζει η φορολόγηση στην... ιδιωτικοποίηση

Πέρα από την κάθετη πτώση στην τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ, η αναγγελία ότι όλα τα παιχνίδια του θα φορολογούνται εφεξής με 30%, αλλά και ότι τα κέρδη των παικτών έχουν φόρο 10%, από το πρώτο ευρώ (κι όχι με αφορολόγητο στα πρώτα 100 ευρώ ως είχε ως σήμερα), προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους παράγοντες της «στοιχηματικής» αλλά και της χρηματιστηριακής αγοράς. 

ΟΠΑΠ: Κατάρρευση της μετοχής μετά τον ευρωπαϊκό φόρο

Σήμερα «κληρώνει» Βρυξέλλες για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, ωστόσο οι εικόνες απείρου κάλλους που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη το πρωϊ στο κτίριο του Κολωνού και στον πίνακα του χρηματιστηρίου, προδιέγραψαν την τύχη του. 

Διευθυντές έτρεχαν από γραφείο σε γραφείο, εκατοντάδες τηλέφωνα από εξοργισμένους ξένους θεσμικούς επενδυτές και ένας διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ ο κ. Κ. Λουρόπουλος ο οποίος  – όπως και την περασμένη Παρασκευή – βρέθηκε αντιμέτωπος με μια απόφαση Κυβέρνησης- Βρυξελλών η οποία απομειώνει  την αξία του οργανισμού κατά 40%, αν και ένας ψηφισμένος ελληνικός νόμος ( 2004/2011) εξαιρεί ρητά το φόρο από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Στο μικροσκόπιο η μετοχή του ΟΠΑΠ


Έντονο παρασκήνιο παρατηρείται γύρω από την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος του ΟΠΑΠ ενόψει και της επικείμενης, μερικής, ιδιωτικοποίησης του.
Μια είδηση η οποία περιέργως δημοσιεύθηκε την Παρασκευή και ανέφερε ότι έχει ήδη συμφωνηθεί αναπροσαρμογή του φορολογικού καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία του Οργανισμού στα επίπεδα του 30% επί των μικτών κερδών, είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη υποχώρηση των μετοχών του.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση επιβάλει φόρο 30% στα μεικτά κέρδη του ΟΠΑΠ


Υψηλότερους φόρους καλείται να πληρώσει ο ΟΠΑΠ , τόσο επί των κερδών των παικτών, όσο και στα μικτά κέρδη του για όλα τα παίγνια που προσφέρει η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για μία κίνηση αυτή έρχεται μετά από διαμαρτυρίες στις ευρωπαϊκές αρχές άλλων διαχειριστών διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών για το ευνοϊκότερο φορολογικό πλαίσιο στο οποίο υπάγεται ο ΟΠΑΠ.

Επισπεύδονται οι αποκρατικοποιήσεις για Λαχεία, Κασσιώπη και ΟΠΑΠ


Επισπεύδονται οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης για τα Κρατικά Λαχεία, την Κασσιώπη και τον ΟΠΑΠ. Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που συνεδρίασε σήμερα. Εκτενής ήταν και η συζήτηση για το ζήτημα της αξιοποίησης του Ελληνικού.

Ειδικότερα, οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, συνοψίζονται ως εξής:

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Με τριπλή παραλλαγή χειρίστηκαν την πώληση ΟΠΑΠ


Με τριπλή παραλλαγή φαίνεται ότι χειρίστηκαν κυβερνητικοί παράγοντες το θέμα της πώλησης του 29% της ΟΠΑΠ A.E., όμως αυτή η τακτική μετατράπηκε σε μπούμερανγκ, σε μια στιγμή που έχει ανακοινωθεί η πώληση του ποσοστού. Η μετοχή κατέρρευσε κατά 17% την περασμένη Παρασκευή και ευτυχώς που υπήρχε χρόνος εξηγήσεων λόγω του Σαββατοκύριακου, όμως το κλίμα εξακολουθεί να είναι θολό Παράγοντες της αγοράς αναφέρονται σε δύο ή τρεις ή και περισσότερες πολιτικές στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών, με αποτέλεσμα κανένας να μην γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί.

Την Πέμπτη κρίνεται η τύχη του ΟΠΑΠ


H εισήγηση του εισαγγελέα (Advocate General) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μεθαύριο Πέμπτη για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των διαπραγματεύσεων του υπουργείου Οικονομικών με την Κομισιόν για την κρατική εισφορά και άλλες νομικές εκκρεμότητες.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλοι πωλητές στον ΟΠΑΠ - "βουτιά" για τη μετοχή

Ισχυρές πιέσεις δέχεται από την έναρξη της συνεδρίασης η μετοχή του ΟΠΑΠ έπειτα από δημοσίευμα που υποστηρίζει, επικαλούμενο πληροφορίες από την Κομισιόν, ότι ο Οργανισμός θα επιβαρυνθεί με το φόρο του μικτού κέρδους σε όλα του τα παιχνίδια προκειμένου να διατηρήσει το μονοπώλιο και να προχωρήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η μείωση που αντιστοιχεί είναι 400 εκ. ευρώ. καθώς ο ΟΠΑΠ εμφανίζει 1,3 δις ευρώ μικτά κέρδη για την χρήση 2011.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Κομισιόν... καθορίζεται η αποτίμηση του ΟΠΑΠ


Επαφές για την ανεύρεση μιας μέσης λύσης ώστε να ξεκαθαριστεί το θολό νομικό τοπίο για τη δραστηριότητα του ΟΠΑΠ, πραγματοποιούνται σε Ελλάδα και Βρυξέλλες, αφού από την επίλυση αυτών των νομικών εκκρεμοτήτων εξαρτάται η τελική αποτίμηση του ΟΠΑΠ και η επιτυχία αυτής της σημαντικής ιδιωτικοποίησης.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Εντονο ενδιαφέρον για ΟΠΑΠ


Στην έναρξη του διαγωνισμού για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ, από το 34% που κατέχει συνολικά το Δημόσιο στον Οργανισμό προσανατολίζεται άμεσα η κυβέρνηση ενώ επίσπευδεται η πώληση των κρατικών λαχείων. Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση χθες το ΤΑΙΠΕΔ γνωστοποίησε πως την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, τίθεται επί τάπητος η έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ, ενός από τα μεγάλα «φιλέτα» του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον από ισχυρά σχήματα. Με βάση τη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α. το 29% του ΟΠΑΠ αποτιμάται περίπου σε 600 εκατ. ευρώ.

Τζακ ποτ με ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές


όλο έλξης για ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελεί η πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Ο διεθνής διαγωνισμός, από τον οποίο το Δημόσιο αναμένεται να προσποριστεί σημαντικά κέρδη, ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη.

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου τίθεται επί τάπητος η έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του ΟΠΑΠ
Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου τίθεται επί τάπητος η έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του ΟΠΑΠ

"Γκάφα" με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ


Ερωτηματικά– στην καλύτερη των περιπτώσεων – δημιουργεί η απόφαση της απελθούσας διοίκησης Μητρόπουλου στο ΤΑΙΠΕΔ να επιλέξει ως νομικό σύμβουλο για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ ξένη δικηγορική εταιρεία η οποία συγχρόνως εκτελεί χρέη νομικού συμβούλου της αγγλικής εταιρείας διαδικτυακού στοιχηματισμού Betfair, ενός δηλαδή από τους βασικούς ανταγωνιστές του Οργανισμού και μια από τις εταιρείες που προσέβαλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόσο το ελληνικό νομικό πλαίσιο περί μονοπωλίου της ΟΠΑΠ ΑΕ, όσο και τον πρόσφατο νόμο για την ρύθμιση της αγοράς παιγνίων! 

Ξεκινά η διαδικασία για την πώληση ΟΠΑΠ - κρατικών λαχείων Πηγή:www.capital.gr

Η ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος έκδοσης κρατικών λαχείων σε ιδιώτες επενδυτές και η διαδικασία για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ θα εξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πόλος έλξης για επενδυτές ο ΟΠΑΠ


«Μαγνήτης» ήταν η παρουσία του ΟΠΑΠ στην πρόσφατη παρουσία ελληνικών εισηγμένων στο Λονδίνο, καθώς ο Οργανισμός προσέλκυσε 60 επενδυτές και αναλυτές στο περίπτερο του, όταν η δεύτερη ελληνική εταιρεία είχε μόλις δεκαεπτά επισκέψεις.
Όπως επισήμανε από την 77η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Κ. Λουρόπουλος, ο Οργανισμός είναι ένα από τα φαβορί για να πάρουμε την άδεια για τα λαχεία και το ξυστό, ενώ διαθέτει σχέδιο ανάπτυξης παιχνιδομηχανών και επέκτασης στο Ίντερνετ. «Αν αυτό συμβεί θα είμαστε πολύ σύντομα σε 2 - 4 χρόνια μια άλλη εταιρεία. Θα είμαστε μια παγκόσμια επιχείρηση ακόμα μεγαλύτερη. Θα έχουμε κατακτήσει ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών και αυτό θα μας τοποθετήσει σε επίπεδο παγκόσμιας κατάταξης.

Ενστάσεις Κομισιόν καθυστερούν την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ


Αργεί η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για το αντίθετο. Η ελληνική πλευρά «συγκρούστηκε» για άλλη μια φορά με την κοινοτική για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοτική πλευρά παρέμεινε ανένδοτη.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι στο θέμα της φορολογίας, ο ΟΠΑΠ πρέπει να ενταχθεί στις διατάξεις του νόμου 4002. Ο νόμος προβλέπει φορολογία στους παρόχους τυχερών παιγνίων 30% επί των μεικτών τους κερδών, ενώ εξαιρεί τον ΟΠΑΠ από αυτή τη διάταξη. Η διάκριση αυτή έχει προκαλέσει αρκετές καταγγελίες από την πλευρά των ανταγωνιστών του ΟΠΑΠ στην Κομισιόν.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό του Δημοσίου σε επιχειρήσεις

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μετά από σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, καταργείται το ελάχιστο ποσοστό, το οποίο πρέπει να κατέχει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις, προκειμένου να επισπευτεί έτσι η διαδικασία αποκρατικοποίησής τους.

Η Πράξη αφορά σε, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, καθώς και τους Οργανισμούς Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ OTE & NOVA TV


 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.
Προς: Όλους τους πράκτορες
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012
Αρ. Πραντ.:Α/19301
Θέμα: Προνομιακό πακέτο ΟΤΕ TV & NOVA για τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Αγαπητοί συνεργάτες,
Μετά από αρκετές προσπάθειες της εταιρίας σε συνεργασία και με την Ομοσπονδία των πρακτόρων, η συμφωνία με τα δύο συνδρομητικά κανάλια έχει επιτευχθεί και οι προνομιακές προσφορές για το δίκτυο των πρακτορείων της ΟΠΑΠ οριστικοποιήθηκαν. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε την δυνατότητα σε όλα τα πρακτορεία να παρέχουν στους πελάτες μας τη μετάδοση πληθώρας αγώνων από όλα τα σημαντικά πρωταθλήματα Ελλάδας και Ευρώπης.

Ο ΟΠΑΠ, η ιδιωτικοποίηση και η ζώνη του λυκόφωτος


Ο καιρός περνά και ουδείς γνωρίζει τι γίνεται τελικά με την (πολυαναμενόμενη) ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.  Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι το θέμα των αποκρατικοποιήσεων είναι «στρατηγικής σημασίας» για την ανατροπή του δυσμενούς κλίματος στο εξωτερικό. 
Ωστόσο στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, ούτε η ιδιωτικοποίηση φαίνεται να προχωράει, ούτε όμως και λύνονται τα θέματα του Οργανισμού. 

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΟΠΑΠ πιο κοντά στο Διαδίκτυο με νέες κοινοπραξίες


Ολοταχώς στο Διαδίκτυο προχωράει η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις συνομιλίες με τον online συνεργάτη, για να μπορέσει να προχωρήσει στην ίδρυση της νέας κοινοπραξίας μέσα στο φθινόπωρο. Ο ΟΠΑΠ είχε ξεκινήσει, από την περασμένη χρονιά, τις συνομιλίες για την ανεύρεση του online συνεταίρου του, πραγματοποιώντας επαφές με 23 συνολικά διεθνείς επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, τη φετινή χρονιά κατέληξε στο shortlist των τριών εταιρειών, δηλαδή στην G2 της GTech, στην Playtech και στην Intralot.

ΟΠΑΠ: Δύο σενάρια για την ιδιωτικοποίηση


Οι αποφάσεις που θα λάβουν στο Μαξίμου για τον χρόνο ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ θα καθορίσουν και τον χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού για τα βιντεολόττο (VLT).  Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει δύο σενάρια που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, Σύμφωνα με το πρώτο, ο Οργανισμός μπορεί να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για τον διαγωνισμό των βιντεολόττο και ως το τέλος του χρόνου να έχει γίνει η ανάθεση.