Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχική έγκριση του ΟΠΑΠ για τη συμφωνία για φρουτάκια- μονοπώλιο

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ έδωσε, την Πέμπτη, αρχική έγκριση για να καταβάλει η επιχείρηση 935 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση ώστε να επεκτείνει το μονοπώλιό της και να αγοράσει άδειες για «φρουτάκια», δήλωσε υπάλληλος του ΟΠΑΠ στο πρακτορείο Reuters.

Για να ενισχύσει τα κρατικά ταμεία, η κυβέρνηση θα επεκτείνει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ κατά 10 χρόνια μέχρι το 2030 και θα χορηγήσει άδεια για 35.000 «φρουτάκια» στη χώρα.

Σύμφωνα με την πηγή του Reuters η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει 375 εκατ. ευρώ από την επέκταση του μονοπωλίου, ενώ ο ΟΠΑΠ θα καταβάλλει φόρο 5% του ακαθάριστου κέρδους κάθε παιχνιδιού για το διάστημα 2020 - 2030. Για τα 35.000 «φρουτάκια» θα καταβάλλει 560 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 474 εκατ. θα καταβληθούν με την υπογραφή της συμφωνίας, είπε ο υπάλληλος. Σύμφωνα με τον ίδιο το διοικητικό συμβούλιο θα συνεχίσει τις συνομιλίες την Παρασκευή

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΠΑΠ: Αύριο συνεδριάζει το ΔΣ και ανακοινώνονται τα τιμήματα των νέων αδειών

Αύριο το απόγευμα πρόκειται να συνεδριάσει το ΔΣ του ΟΠΑΠ για να εγκρίνει την εισήγηση των δύο συμβούλων Lazard από την πλευρά του ΟΠΑΠ και Deutsche Bank απο την πλευρά του Δημοσίου για την αποτίμηση των δύο αδειών που πρόκειται να αγοράσει ο ΟΠΑΠ από το Δημόσιο.

Πρόκειται για την άδεια για τα 35.000 φρουτάκια και την άδεια για τη δεκαετή επέκταση της άδειας των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

Αφού το ΔΣ του ΟΠΑΠ εγκρίνει τα τιμήματα θα ανακοινώσει στο ΧΑ τις αποφάσεις του, και ακολούθως θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση της εταιρείας για να εγκρίνει τις αποφάσεις για τις μεγάλες επενδύσεις στις οποίες σχεδιάζει να προχωρήσει.

Νέα Σύμβαση για το τηλεπικοινωνιακό κόστος των πρακτορείων

Νέα Σύμβαση υπογράφηκε χθες και αφορά το τηλεπικοινωνιακό κόστος τις παροχές και τον εξοπλισμό των πρακτορείων. Η νέα Σύμβαση περιλαμβάνει στο κόστος εκτός από την online σύνδεση των πρακτορείων με τον ΟΠΑΠ και την σύνδεση τους με το ίντερνετ και με την ασφάλεια του Business secure του ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

Υπηρεσία Conn-x

Το Conn-x αποτελείται από α) ADSL πρόσβαση, β) αντίστοιχης ταχύτητας ανόδου/καθόδου σύνδεση Internet μαζί με τον Τερματικό Εξοπλισμό

Υπηρεσία VPN

Η παρεχόμενη από τον ΟΤΕ Υπηρεσία VPN, συνίσταται από:

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΠΑΠ: Την επόμενη εβδομάδα το τίμημα για φρουτάκια- μονοπώλιο

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Επιτροπής Αποτίμησης του ΟΠΑΠ και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για να καθοριστεί το τίμημα για τη νέα άδεια των 35.000 παιγνιομηχανών, καθώς και της δεκαετούς επέκτασης της υφιστάμενης άδειας του ΟΠΑΠ.
Οι σύμβουλοι των δύο πλευρών (η Lazard για τον ΟΠΑΠ και η Deutsche Bank για το ελληνικό δημόσιο) έχουν ήδη καταθέσει τις αποτιμήσεις τους στις αντίστοιχες επιτροπές, προκειμένου από την επόμενη Δευτέρα να ξεκινήσουν οι συζητήσεις. Αφού συμφωνηθεί το τίμημα -κάτι που αναμένεται έως το τέλος του μήνα- θα εγκριθεί από το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ και ακολούθως θα συγκληθεί γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί εικοσιπέντε ημέρες μετά για να εγκρίνει τις νέες επενδύσεις του ΟΠΑΠ.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τα τυχερά παιχνίδια παίρνουν τώρα σειρά στις αποκρατικοποιήσεις

Συμφώνησαν στους όρους εκχώρησης ο ΟΠΑΠ

και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας

Εκλεισε και η δεύτερη αποκρατικοποίηση μετά τον ΟΤΕ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και ο ΟΠΑΠ συμφώνησαν στους όρους εκχώρησης της νέας άδειας εκμετάλλευσης των 35.000 παιγνιομηχανών (VLTs) στον οργανισμό τυχερών παιχνιδιών, αλλά και στη 10ετή επέκταση της υφιστάμενης άδειάς του στα επίγεια παιχνίδια.

Το συνολικό αντίτιμο των νέων αδειών που θα κληθεί να καταβάλει ο ΟΠΑΠ εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ, από το οποίο εφάπαξ θα καταβληθεί ένα σημαντικό μέρος του, ενώ το υπόλοιπο θα εκταμιευθεί σε περίοδο 12-18 μηνών. Οι λεπτομερείς όροι αποπληρωμής αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός του επόμενου μήνα και αφού οριστικοποιηθεί ο δανεισμός του οργανισμού από τις τράπεζες με τις οποίες βρίσκεται σε διαπραγμάτευση.

Stanleybet: Ο ΟΠΑΠ δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για μονοπώλιο

Την άποψή της ότι είναι πλέον άνευ ουσίας η συνέχιση του μονοπωλιακού καθεστώτος στον επίγειο στοιχηματισμό, ενώ ανοίγει η αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος, επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή της η Stanleybet, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) αναφορικά με το μονοπώλιο της Αυστρίας στην παροχή τυχερών παιγνίων.

Η Stanleybet σημειώνει μάλιστα ότι η απόφαση δεν φέρνει καμία ουσιαστικά αλλαγή στην υπάρχουσα νομολογία του ΔΕΕ και τονίζει ότι η απόφαση «καταδεικνύει ότι για την εφαρμογή του μονοπωλίου οφείλουν να πληρούνται αυστηρότατες προϋποθέσεις, κάτι που σαφέστατα δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας».

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ 19-9-2011

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για τις ενέργειες που συνεχίζει να κάνει η ΠΟΕΠΠΠ όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Σύμβαση ΟΤΕ :

H σύμβαση έφθασε στο τελικό στάδιο. Όλες οι τροποποιήσεις από πλευράς ΠΟΕΠΠΠ έγιναν αποδεκτές και στις 25/9/2011 θα υπογραφεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Έτσι κλείνει το θέμα του ΟΤΕ και η μείωση του κόστους θα φέρει μια σημαντική ανάσα στα Πρακτορεία μας καθώς από 1/11/2011 θα αρχίσει η επιστροφή των αναδρομικών του 2011.

Φορολογικό:

Στη συνάντηση του Προεδρείου με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα,

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

«Πράσινο φως» στο μονοπώλιο οργάνωσης τυχερών παιγνίων

Κάθε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δικαίωμα να εκχωρεί μονοπωλιακά τη διοργάνωση τυχερών παιχνιδιών, ακόμη και στο διαδίκτυο, σε μια εταιρεία ιδιωτικοοικονομικών συμφερόντων, εφόσον κρίνει πως έτσι προστατεύεται καλύτερα το καταναλωτικό κοινό, αλλά και ευρύτερα οι πολίτες από την εγκληματικότητα που υπάρχει σ’ αυτό τον τομέα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, η μονοπωλιακή άδεια μπορεί να επεκτείνεται χρονικώς, εφόσον έτσι κρίνει σκόπιμο το κράτος-μέλος.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΠΠ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΦ'ΑΠΑΞ

Αρ.Πρω. Δ- 1481 Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

Σας ενημερώνουμε ότι επαφές της Ομοσπονδίας με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την ανάδειξη της εταιρείας η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση του «εφ άπαξ» έχουν περάσει σε τελικό στάδιο με τη λήψεις λεπτομερέστατων προσφορών.

Για το λόγο αυτό προτιθέμεθα να ζητήσουμε λεπτομερή πίνακα στοιχείων από την ΟΠΑΠ ΑΕ του μητρώου πρακτόρων για σωστότερη αναλογιστική μελέτη.

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Ο Γεν. Γραμματέας          Ο Πρόεδρος

Ηρακλής Λάππας            Κυριάκος Τοπτσίδης

Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν όλα τα μέλη σας.

Αυστραλία: Βασίλισσα των τυχερών παιχνιδιών η Αυστραλία

Ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως εισπράττει η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας από τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, τον έλεγχο των οποίων ανέθεσε για τα επόμενα χρόνια στην ελληνικών συμφερόντων εταιρία Intralot.

Η ανάθεση του συμβολαίου στην Ιντραλότ έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. Μάλιστα η αντίπαλός της στον διαγωνισμό, η εταιρεία Tatts Group, απειλεί να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από τη Μελβούρνη στο Μπρίσμπαν από την στιγμή που έχασε τον διαγωνισμό.

Ο υπουργός Τυχερών Παιχνιδιών της Βικτώριας, Μάικολ Ομπράιαν, ο οποίος όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση είχε επικρίνει σκληρά την απόδοση της Ιντραλότ στα τυχερά παιχνίδια, υπερασπίστηκε την απόφασή του λέγοντας πως η ελληνική εταιρία πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε η κυβέρνηση, για να ελέγχει αποτελεσματικά τις 27.000 ηλεκτρονικές μηχανές τζόγου που λειτουργούν στην Βικτώρια.

Σύμβαση εμπιστευτικότητας Δημοσίου - ΟΠΑΠ για φρουτάκια

Ο ΟΠΑΠ υπέγραψε σύμβαση εμπιστευτικότητας με το Δημόσιο για την ανταλλαγή πληροφοριών που αφορούν την οικονομική και εμπορική θέση του εν όψει της χορήγησης αδειών για παιγνιομηχανήματα, τη διερεύνηση της πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον Οργανισμό και την επέκταση του μονοπωλίου στα τυχερά παιχνίδια.

Με ανακοίνωση που απέστειλε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο ΟΠΑΠ διευκρίνισε ότι η σύμβαση αφορά:

1) Τη χορήγηση μιας άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας στην ΟΠΑΠ Α.Ε. των 35.000 παιγνιομηχανημάτων κατ' εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 39 του ν. 4002/2011 (ΦΕΚ Α' 180).

2) Τη διερεύνηση της δυνατότητας και των εναλλακτικών τρόπων για την πώληση έως και του συνόλου της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΠΑΠ Α.Ε., ήτοι έως και 34%, και

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΠΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ

Αρ.πρωτ. Δ-1480

Προς: ΟΠΑΠ Α.Ε. Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2011
Υπόψη: κ.κ. Ι. Σπανουδάκη
Κοιν: Γ. Γανωτή
Κ. Αγγελοπούλου
Διοικητικού Συμβουλίου

Θέμα: Η από μέρους της ΟΠΑΠ Α.Ε. απαίτηση καταβολής από τους υποψήφιους πράκτορες χρηματικού ποσού για τη διασφάλιση των εισπράξεών της, στο πλαίσιο μεταβίβασης επιχειρήσεων πρακτορείων

Σχετ.: απόφαση του ΔΣ της ΟΠΑΠ Α.Ε. της 9ης Συνεδρίασης της 31.03.2011 (θέμα 4ο) «Πολιτική διαχείρισης μεταβολών αδειών πρακτόρων (μεταβιβάσεις, σύσταση εταιρειών και μεταφορές)»



Αξιότιμοι κύριοι,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει περιέλθει σε γνώση μας από πράκτορες, που επιθυμούν να μεταβιβάσουν την επιχείρησή τους αλλά και ενδιαφερόμενους υποψήφιους νέους πράκτορες, οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν στο επάγγελμα μέσω της διαδικασίας της μεταβίβασης σε αυτούς επιχειρήσεων πρακτορείων, η τήρηση μίας καθόλα καταχρηστικής πρακτικής από μέρους της ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΟΠΑΠ: Ειδική επιτροπή καθορίζει τους όρους για τα φρουτάκια

Έργο της Επιτροπής η διαμόρφωση των όρων και προϋποθέσεων και ο καθορισμός ανταλλάγματος για την παραχώρηση του δικαιώματος εγκατάστασης και εκμετάλλευσης από την ΟΠΑΠ ΑΕ του συνόλου των35.000 παιγνιομηχανημάτων τυχερών παιγνίων.

Στον ΟΠΑΠ θα δοθεί η δυνατότητα εκμετάλλευσης 35.000 παιγνιομηχανημάτων με τα έσοδα από τα δικαιώματα που θα του παραχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο να προστίθενται στον «κουμπαρά» του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

"Πατάει γκάζι" για τον ΟΠΑΠ η κυβέρνηση

Οι μνηστήρες του Οργανισμού. Η ανανέωση της σύμβασης με το Δημόσιο, τα νέα παιχνίδια και τι φοβάται η αγορά...

Την απόφαση για επίσπευση των απροκρατικοποιήσεων έχει λάβει η κυβέρνηση και, υπό το βάρος των επίμονων πιέσεων της Τρόικας και της ανάγκης για άμεσα έσοδα, επιχειρήματα που αποτελούσαν μέχρι πρότινος τροχοπέδη, όπως οι καταβαραθρωμένες αποτιμήσεις, δε θα σταθούν εμπόδιο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η ακανθώδης, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, περίπτωση του "φιλέτου" ΟΠΑΠ...

Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μεταφέρθηκαν άλλωστε χθες η επέκταση της άδειας του ΟΠΑΠ και οι νέες άδειες του ΟΠΑΠ (τυχερά παιχνίδια).

«Προίκα» στο Ταμείο Περιουσίας ο ΟΠΑΠ

Την εσπευσμένη εκκίνηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θέλησε να σηματοδοτήσει το υπουργείο Οικονομικών και με μια διυπουργική αποκρατικοποιήσεων εξπρές ενέκρινε τη μεταβίβαση στην περιουσία του Ταμείου των μετοχών του ΟΠΑΠ, της ΔΕΠΑ και των ΕΛ.ΠΕ. που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο.

Με μια πολύ σύντομη τηλεδιάσκεψη οι υπουργοί Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, Υποδομών Γ. Ραγκούσης, Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, Πολιτισμού Π. Γερουλάνος και Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, έκαναν πράξη τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών το βράδυ της Τρίτης.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ

Στη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΠΠΠ η οποία πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

(Εφ΄απαξ) : Αποφασίσαμε και συνεχίζουμε με τις 3-4 πιο συμφέρουσες προσφορές (από 11 συνολικά ασφαλιστικές εταιρείες) για περεταίρω συζητήσεις ώστε να φτάσουμε στην τελική συμφωνία για την ομαλότερη μετάβαση στην νέα εποχή, με προοπτική να ολοκληρώσουμε την διαδικασία και να λειτουργεί το νέο πρόγραμμα μέσα στο Σεπτέμβριο.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ: Αποφασίσαμε και δώσαμε εντολή σε αναγνωρισμένα φοροτεχνικά γραφεία ώστε να διερευνήσουν τον νέα φορολογικό νόμο καθώς και να διαμορφώσουν και να στηρίξουν την πάγια θέση μας, για φορολόγηση με εξωλογιστικό προσδιορισμό.(Κατάργηση τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. 05/09/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠ

Συνάδελφοι,

Πριν από δύο χρόνια τον Σεπτέμβριο του 2009, 9 μήνες πριν το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ζητήσαμε και πήραμε από εσάς προτάσεις, σχετικά με την αναβάθμιση του παιχνιδιού Πάμε Στοίχημα.

Τις προτάσεις αυτές τις καταθέσαμε στη ΟΠΑΠ και από τότε βρεθήκαμε σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με στελέχη της Διεύθυνσης Παιχνιδιών στη προσπάθεια μας να πετύχουμε να την υλοποίηση τους.

Αποτέλεσμα των προτάσεων σας, είναι το over/under, τα ημίχρονα, το goal/no goal, ο εμπλουτισμός με περισσότερες διοργανώσεις και νέα αθλήματα, οι κυνοδρομίες που πρώτη φορά γράφτηκαν σε εκείνο το χαρτί και άλλα. Μικρές βελτιώσεις προς την σωστή όμως κατεύθυνση.

Αυτό που έλειπε από την αρχή, ήταν η βούληση για ριζικές αλλαγές σε καίριους παράγοντες του παιχνιδιού, όπως είναι το πλήθος των μονών παιχνιδιών, η μείωση της γκανιότας, η αύξηση του payout και βεβαίως η πάταξη του trading.