Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Στον εισαγγελέα όσοι κέρδιζαν από στημένα παιχνίδια

Αντιμέτωπα με τους εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος βρέθηκαν το πρωί 15 άτομα που κέρδισαν ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά, που φθάνουν έως και τα 90.000 ευρώ, στοιχηματίζοντας στους στημένους αγώνες, οι οποίοι ερευνώνται απ’ τη Δικαιοσύνη.

Με την ιδιότητα του υπόπτου κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις για απάτη εις βάρος του ΟΠΑΠ και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ανάμεσα στους 15 υπόπτους ήταν και μία γυναίκα, η οποία, παρότι δήλωσε νοικοκυρά, φέρεται πως γνώριζε τα πάντα γύρω απ’ το ποδόσφαιρο, για να μπορεί να κερδίζει, στοιχηματίζοντας στους στημένους αγώνες.

Οι περισσότεροι, πάντως, απ’ τους εμπλεκόμενους επικαλέστηκαν την... εύνοια της τύχης, για να δικαιολογήσουν τα μεγάλα χρηματικά ποσά που εισέπραξαν. Και η θεά Τύχη, όπως φαίνεται, βοήθησε κάποιους μέσα στο 2010 ν’ αποκομίσουν κέρδη από 10.000 έως 90.000 ευρώ, στοιχηματίζοντας σε περισσότερους από 5 στημένους αγώνες, ενώ προσπαθούσαν να μη κινούν υποψίες, φροντίζοντας να παίζουν σε πολλά «σπασμένα» δελτία.

«Παράγοντας και… υιός, κέρδισαν εκατομμύρια μέσω Μαλαισίας»

Για κέρδη εκατομμυρίων ευρώ που καρπώθηκαν ένας παράγοντας και ένας υιός παράγοντα, οι οποίοι πόνταραν στη Μαλαισία τα αποτελέσματα δύο αγώνων του 2008, έγινε λόγος το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή. Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν επωνύμως, οι αναμετρήσεις ήταν το ΠΑΣ Γιάννινα-Καστοριά 1-2 και το Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2. Για το τελευταίο, ο υιός παράγοντα πόνταρε… στην ήττα της ομάδας του και κέρδισε 13 εκατ. ευρώ!

Στη «Δίκη» του Blue Sky, το παλιό στέλεχος της διαιτησίας, Σωτήρης Βοργιάς, ο οποίος είχε αποκαλύψει και το σκάνδαλο των κασετών, αναφέρθηκε σε δύο παιχνίδια που βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης βάσει της περίφημης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος και τα οποία ματς δεν συμπεριλαμβάνονται στα –κατά την UEFA- 40 ύποπτα παιχνίδια.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Διώξεις εις βάρος στελεχών ΟΠΑΠ και Intralot (Κόκκαλης)

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εις βάρος πέντε προσώπων, στελεχών του ΟΠΑΠ και της Intralot, για τις συμβάσεις που υπέγραψε ο Οργανισμός σχετικά με την προμήθεια πληροφοριακού συστήματος από το 2005 έως και το 2007.


Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησαν, οι εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απ’ την οποία προκλήθηκε ζημία που ξεπερνά τα 15 χιλιάδες ευρώ, και ηθική αυτουργία στην απιστία.

Το αδίκημα της απιστίας βαρύνει τα στελέχη του ΟΠΑΠ, ενώ η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απιστία αφορά

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες...με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει:

«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:

ΟΠΑΠ-TV: Απ΄ ευθείας ανάθεση και διγλωσσία

Γιατί έδωσε ο ΟΠΑΠ στην Intralot το έργο ανάπτυξης της OΠΑΠ TV, χωρίς να κάνει διαγωνισμό αλλά με απ ευθείας ανάθεση, επεκτείνοντας έτσι σημαντικά και το αντικείμενο της σύμβασης που υπέγραψε με την ίδια εταιρία το 2010, για θέματα που άπτονται του τεχνολογικού εξοπλισμού και της λειτουργίας των παιχνιδιών του;

Το ερώτημα αυτό «βασανίζει» εδώ και καιρό την αγορά των τυχερών παιχνιδιών και όχι μόνο αυτή, καθώς σχετικές ερωτήσεις έχουν γίνει και από πολιτικά πρόσωπα.

Ωστόσο ο Οργανισμός με την επίσημη απάντηση που έδωσε στις 14 Φεβρουαρίου του 2011, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (που ως γνωστόν ασχολείται ενεργά με την υπόθεση της μεγάλης απ ευθείας ανάθεσης στην Intralot) αναπτύσσει μια πολύ συγκεκριμένη επιχειρηματολογία:

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τέσσερα νέα παιχνίδια από τον ΟΠΑΠ τον Ιούνιο

ΤO ενδιαφέρον του ΟΠΑΠ για επέκταση στο online gaming σε διεθνές επίπεδο επανέλαβε η διοίκηση του οργανισμού σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, προσθέτοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα επιλέξει τους συμβούλους που θα συμβάλουν στην κίνηση αυτή.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ επανέλαβε το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία για τα κρατικά λαχεία και το ξυστό. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα πρώτα αποτελέσματα από την καθιέρωση των νέων monitor games στα πρακτορεία είναι θετικά, προσθέτοντας ότι δεν διαφαίνονται τάσεις "κανιβαλισμού" ως προς τα άλλα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Ωστόσο, σημείωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να δώσει ένα guidance αναφορικά με τα προσδοκώμενα έσοδα.

Επίσης, η διοίκηση του ΟΠΑΠ σημείωσε ότι από τον Ιούνιο αναμένεται να μπουν στα πρακτορεία τέσσερα νέα παιχνίδια. Τέλος, ο οργανισμός πρόκειται να προχωρήσει στην κυκλοφορία prepaid cards, τις οποίες θα μπορούν να αγοράζουν οι παίκτες και να έχουν τη δυνατότητα να ποντάρουν online ακόμη και μετά το κλείσιμο των πρακτορείων, μια κίνηση ωστόσο για την οποία θα απαιτηθεί σχετική υπουργική έγκριση.

Σπανουδάκης: Σε δανεισμό εκατοντάδων εκατ. προχωρά ο ΟΠΑΠ

Την αξιολόγηση της πιστοληπτικής του ικανότητας θα ζητήσει ο ΟΠΑΠ, προκειμένου να προχωρήσει φέτος σε τραπεζικό δανεισμό ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ώστε να χρηματοδοτήσει τα σχέδια επέκτασής του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Γ. Σπανουδάκη στο Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία θα δανειστεί από τις τράπεζες παρά το αντίξοο περιβάλλον λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Τόσο το Δημόσιο όσο και οι τράπεζες παραμένουν αποκλεισμένες από τις αγορές ομολόγων, αναφέρει το Reuters.

Ο ΟΠΑΠ χρειάζεται τα κεφάλαια για να επεκταθεί στο ιντερνετικό στοίχημα και το βιντεολόττο, καθώς και να παρατείνει το μονοπώλιό του, ενόψει της πλήρους ιδιωτικοποίησής του και της απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη χώρα με τζίρο 19 δισ. ευρώ περίπου.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ 23/5/2011

Αθήνα, 23 Μαΐου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 19/05/11 πραγματοποιήθηκε τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα παρακάτω:

Σενάρια πώλησης της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΠΑΠ: Είμαστε ενάντια στην πώληση της ΟΠΑΠ Α.Ε, ενάντια στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου. Στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εμπλεκομένων φορέων θα σταλούν επιστολές με την αντίθεση μας, αλλά κυρίως θα ενημερώσουμε κυβέρνηση, μετόχους και επίδοξους αγοραστές, ότι η ΟΠΑΠ θα πουληθεί χωρίς το δίκτυο μας. Αν πουληθεί η ΟΠΑΠ, το δίκτυο μας θα διαπραγματευτεί μόνο του, το μέλλον μας.

Εταιρική εικόνα – ενημέρωση χρονοδιαγράμματος: τις τελευταίες μέρες είχαμε συνάντηση με στελέχη της ΟΠΑΠ, υπεύθυνα για την εταιρική εικόνα. Ενημερωθήκαμε ότι θα αρχίσουν άμεσα οι εργασίες σε πρακτορεία της Αττικής, οι οποίες θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2011. Αντίστοιχα προχωρά το χρονοδιάγραμμα για την υπόλοιπη χώρα το οποίο προβλέπει ότι θα έχει τελειώσει μέσα στο 2012.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΠΑΠ -Απεργία στις 25/5/2011

Σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι των ΟΠΑΠ ΑΕ και ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών, στις 25/5/2011, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η απόφαση της κυβέρνησης για εκχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές του ποσοστού του δημοσίου στην Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., την κατά τεκμήριο πιο κερδοφόρα διαχρονικά ελληνική εταιρεία με συμμετοχή δημοσίου, είναι επιλογή που στρέφεται από κάθε άποψη κατά του δημοσίου συμφέροντος. Οι εργαζόμενοι της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. και της Ο.Π.Α.Π. Παροχής Υπηρεσιών Α.Ε. θεωρούν χρέος τους να αντιταχθούν στην παράλογη και ύποπτη αυτή αποκρατικοποίηση.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

Μείωση 13,2% στα κέρδη του ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο-Καμία αλλαγή στους όρους του διαγωνισμού για τον τεχνολογικό πάροχο υποστηρίζει η διοίκηση

Κατά 13,2% μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο του 2011 καθώς διαμορφώθηκαν στα 166,9 εκατ. ευρώ από 192,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο 2010, επηρεαζόμενα από την πτωτική πορεία των εσόδων των παιχνιδιών Πάμε Στοίχημα και Κίνο.

Οι συνολικές πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο 2011 μειώθηκαν κατά 18,3% στα 1.121,4 εκατ. ευρώ έναντι 1.372,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Η διοίκηση αποδίδει την πτώση στη μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου επιδεινούμενου οικονομικού περιβάλλοντος, καθώς και στη διήμερη απεργιακή κινητοποίηση των πρακτόρων τον μήνα Ιανουάριο.

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Καίνε τον Μπέο οι καταθέσεις για τα "στημένα"

Κόλαφος για τον τρόπο διεξαγωγής των «ύποπτων» ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά και τις πρακτικές που χρησιμοποίησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι (ποδοσφαιριστές, διαιτητές, παράγοντες, κτλ.) ώστε να νοθεύσουν τα τελικά αποτελέσματα, αποτελούν οι καταθέσεις των ανωτέρων στελεχών της UEFA που αποκαλύφθηκαν στην ραδιοφωνική εκπομπή του zougla radio «Πέτρα Σκανδάλου».

Τη στιγμή που το τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διερευνά την ιδιαίτερα δυσώδη υπόθεση διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι πρώτοι 20 ύποπτοι αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στις 31 Μαΐου, οι καταθέσεις υψηλόβαθμων στελεχών της UEFA καταδεικνύουν τη σοβαρότητα της υπόθεσης που έχει ξεφύγει από τα στενά αθλητικά πλαίσια.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΟΠΑΠ: Η Intralot, οι «κουμπάροι» και τα… έξοδα

«Ανοικτό», άφησε το ενδεχόμενο ενδιαφέροντος της Intralot, στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης Κ. Αντωνόπουλος.

«Θα πρέπει πρώτα να δούμε με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή», φέρεται να δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος υπογραμμίζοντας ότι σε αντίστοιχες ιδιωτικοποιήσεις η εταιρία εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι για μια εταιρία που έχει συνολική κεφαλαιοποίηση μόλις 350 εκατ. ευρώ, ένα τόσο μεγάλο project ( σ.σ. το 34% του ΟΠΑΠ αξίζει σε τρέχουσες τιμές και χωρίς κανένα premium περί το 1,5 δισ. ευρώ), πολύ απλά δεν «βγαίνει» αυτόνομα. Πάνε οι καλές εποχές που το leveraged buyout έδινε κι έπαιρνε.

Σε ιδιώτες ο ΟΠΑΠ, 15 αποκρατικοποιήσεις - εξπρές

Θα εξεταστεί η πώληση του 34% των μετοχών του ΟΠΑΠ που διαθέτει το ελληνικό Δημόσιο.
Πιο κοντά έρχεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, με την κυβέρνηση να προχωρεί σε αποκρατικοποιήσεις - εξπρές μετά και τις παραινέσεις ΕΕ και ΔΝΤ...

Χθες, μία μόλις ημέρα μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού για επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων, η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή ανακοίνωσε την επιλογή συμβούλων για οκτώ δράσεις ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας. Πλέον συνολικά έχουν επιλεγεί σύμβουλοι για να προχωρήσουν 15 αποκρατικοποιήσεις.

Μεταξύ των άλλων, επελέγη και σύμβουλος για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στημένα παιχνίδια: 5,5 χρόνια κάθειρξη στον Αντε Σάπινα


Στημένα παιχνίδια: 5,5 χρόνια κάθειρξη στον Αντε Σάπινα
Ο 35χρονος Κροάτης θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» των «στημένων» αγώνων σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Ο Κροάτης Αντε Σαπίνα παραδέχθηκε ότι «έστησε» το αποτέλεσμα σε περισσότερα από 20 παιχνίδια μεταξύ του 2008 και του 2009.
Ποινή κάθειρξης πεντέμισι ετών στον Αντε Σάπινα, για την εμπλοκή του σε «στημένα» παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη, επέβαλε την Πέμπτη (19/5) γερμανικό δικαστήριο. Ο 35χρονος Κροάτης θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» των «στημένων» αγώνων σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με παίκτες και διοικούντες να απαρτίζουν το κύκλωμα.

Ο Σάπινα παραδέχθηκε ότι «έστησε» το αποτέλεσμα σε περισσότερα από 20 παιχνίδια μεταξύ του 2008 και του 2009.

Ο Κροάτης, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης για παρόμοια υπόθεση, κέρδισε περίπου 2.3 εκατομμύρια ευρώ από τα στοιχήματα πάνω στους συγκεκριμένους αγώνες, τα οποία αφορούσαν κυρίως αναμετρήσεις του Eurpopa League και των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Αλλα τρία άτομα, τα οποία κατηγορήθηκαν τον περασμένο μήνα, καταδικάστηκαν με ποινές μεταξύ 36 και 47 μηνών.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Καθαρά κέρδη 168,5 εκατ. ευρώ αναμένει για ΟΠΑΠ η Marfin

Καθαρά κέρδη 168,5 εκατ. ευρώ αναμένει για το τρίμηνο του ΟΠΑΠ η Marfin Analysis σε σημερινό της report, υποχωρώντας 12,3% από τα 192,2 εκατ. ευρώ το 2010.

Ακόμη, τα EBITDA αναμένεται να υποχωρήσουν 16,8% στα 217,7 εκατ. ευρώ από τα 261,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα εκτιμάται ότι θα σημειώσουν πτώση 16% στα 1,153 δισ. ευρώ από τα 1,372 δισ. ευρώ. Συνολικά, η χρηματιστηριακή αναμένει ένα ασθενές τρίμηνο αποτελεσμάτων, κάνοντας λόγο για επιδείνωση στα έσοδα σε σχέση με τις τάσεις που διαπιστώθηκαν στο δ΄ τρίμηνο.

Στο μέτωπο των EBITDA,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ 16-5-2011

Αθήνα, 16 Μαΐου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεχίζοντας την εβδομαδιαία ενημέρωση όλων των πρακτόρων για τις ενέργειες τις ΠΟΕΠΠΠ που σημειώθηκαν σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της διαρκούς προώθησης των θέσεών μας, ζητήσαμε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα και η συνάντηση ορίστηκε για την Πέμπτη 5/5/2011, ημέρα σύγκλησης του Δ.Σ της ΟΠΑΠ.

Δυστυχώς το μισό διοικητικό συμβούλιο της ΟΠΑΠ Α.Ε έλαμψε δια της ΑΠΟΥΣΙΑΣ του, δείχνοντας πόσο τους ενδιαφέρουν οι απόψεις και οι θέσεις των αγαπητών Συνεργατών τους, αγνοώντας φαίνεται, πως χωρίς το δίκτυο μας, δε θα υπήρχε Δ.Σ της ΟΠΑΠ. Από την στάση τους και μόνο καταλαβαίνει κανείς εύκολα τη διαφορά, ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν στην εταιρεία για να δουλέψουν και σε αυτούς που μάλλον κάνουν αγγαρεία. Αναρωτιόμαστε αν η ιστορία της εταιρείας μας και η προσφορά της, τα 50 χρόνια που δραστηριοποιείτε, αξίζει τέτοιας αντιμετώπισης. Παρόλα αυτά, είχαμε υποχρέωση σε εσάς και στα μέλη της Διοίκησης που μας τίμησαν με την παρουσία τους να μην αποχωρήσουμε.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Καταγγελίες στη συνέλευση του ΟΠΑΠ

«ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΑΠΟ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΖΟΓΟΥ
ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ορισμένων μετόχων και του εκπροσώπου των πρακτόρων για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει η παράνομη προβολή και διαφήμιση του τζόγου, κυρίως του ιντερνετικού, και την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών για τις αμοιβές του διοικητικού συμβουλίου και για τον έλεγχο των οικονομικών του ΟΠΑΠ, εισέπραξε η διοίκηση του οργανισμού στην τακτική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.
Στη συνέλευση, ο εκπρόσωπος του Δημοσίου, του βασικού μετόχου, ζήτησε περαιτέρω μείωση των αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου για το 2011 από την πρόταση που υπέβαλε η διοίκηση και την ανάθεση σε δύο ελεγητικές εταιρείες -αντί μιας που πρότεινε η διοίκηση- του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του ΟΠΑΠ, ενέργεια που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.


Ας δούμε όμως αναλυτικά τα θέματα.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ της ΠΟΕΠΠΠ στη Γ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ

Στη Γ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ, τοποθετήθηκε ο Νομικός Σύμβουλος της ΠΟΕΠΠΠ, Σταύρος Ανδριόπουλος, εκπροσωπώντας μέτοχο, πράκτορα, της ΟΠΑΠ. Σας παραθέτουμε την ομιλία του:

1.1. Μονοπώλιο-ανοιγμα της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών

Τους τελευταίους μήνες η ΟΠΑΠ βρίσκεται από πολλές σκοπιές στο επίκεντρο των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων και εν γένει νομοθετικών και διαρθρωτικών αλλαγών, που προωθεί η Κυβέρνηση, με κορύφωση το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς των παιχνιδιών, το οποίο, πριν την, προσωρινή τουλάχιστον, απόσυρσή του, επεφύλασσε, ηθελημένα ή μη, ένα νέο status για τον Οργανισμό. Η διοίκηση της ΟΠΑΠ όλο αυτό το χρονικό διάστημα αναφορικά με όλες αυτές τις άλλοτε διαφαινόμενες και άλλοτε εμφανώς προωθούμενες εξελίξεις, όχι μόνον δεν παίρνει ευθέως θέση για την προάσπιση των συμφερόντων και νομίμων δικαιωμάτων του Οργανισμού, αλλά αντίθετα σιωπά επιδεικτικά.

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΣΤΗ Γ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες

Αποτελεί μεγάλη χαρά για εμένα που βρίσκομαι σήμερα εδώ, να απευθύνω χαιρετισμό στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων, το κυρίαρχο όργανο που αποφασίζει για το μέλλον της εταιρείας μας. Βρίσκομαι σήμερα εδώ εκπροσωπώντας το σημαντικότερο ίσως κομμάτι ενός δραστήριου και παραγωγικού οργανισμού.

Το δίκτυο των πέντε χιλιάδων πρακτορείων μας, με συσσωρευμένη εμπειρία 50 χρόνων και κορυφαία τεχνογνωσία στις πωλήσεις τυχερών παιχνιδιών , βρισκόμαστε σε θέση να ξέρουμε απόλυτα, τι θέλει η αγορά και τον τρόπο να το πετύχουμε.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Έρχεται το «Ζωντανό Στοίχημα»

Το «Ζωντανό Στοίχημα» (Live Bet)» υποσχέθηκε να φέρει μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού κ. Γ. Σπανουδάκη, ο νέος τρόπος στοιχηματισμού έρχεται για να αναζωογονήσει τις πωλήσεις του Οργανισμού, οι οποίες, όπως εκτίμησε, θα είναι μειωμένες σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις για την εισαγωγή του «Ζωντανού Στοιχήματος» έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια στον ΟΠΑΠ, χωρίς, ωστόσο, αυτό να έχει επιτευχθεί.

Η κάμψη των εσόδων πρέπει να είναι μεγάλη στο α' τρίμηνο του έτους,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ 9-5-2011

Αθήνα, 9 Μαΐου 2011


Συνεχίζοντας την εβδομαδιαία ενημέρωση των πρακτόρων σας ενημερώνουμε ότι :

Τη Τρίτη 03/05/11 ήταν η δικάσιμος της αγωγής του Προέδρου της ΠΟΕΠΠΠ κ. Τοπτσίδη κατά της ΟΠΑΠ Α.Ε για την αναδρομική καταβολή του 35% του ΟΤΕ. Η ΟΠΑΠ Α.Ε παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ζητώντας αναβολή με τη πρόθεση να λύσει το θέμα εξωδικαστικά.

Συνάδελφοι ,

Με την αναβολή αυτή, καταλαβαίνετε, ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει ήδη αποδεχτεί την υποχρέωση της προς τους πράκτορες και δεν διαπραγματευόμαστε (όπως ίσως κάποιοι ονειρεύονται) για κανένα λόγο με την εταιρεία .

Μετά από επίσημη πρόσκληση προς το προεδρείο της ΠΟΕΠΠΠ στην 11η Τακτική Γ.Σ των μέτοχων της ΟΠΑΠ ΑΕ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

"Ξυστό" για τα δημόσια έσοδα

Τη «λύση» του Ξυστό επιστρατεύει η κυβέρνηση για να περιορίσει τις λογιστικές απώλειες από την ανατροπή του σχεδιασμού για την αγορά τυχερών παιχνιδιών, έπειτα και από το διπλό «όχι» της Κομισιόν στο αίτημα κατεπείγουσας εξέτασης του προτεινόμενου σχεδίου νόμου.

Αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο αριθμός των αδειών που θα παραχωρηθούν μέσω διεθνούς διαγωνισμού και η χρονική ισχύς τους, από το οικονομικό επιτελείο έγινε γνωστό ότι στόχος είναι η συγκέντρωση εσόδων 300 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, κάτι λιγότερο από όσα είχαν προϋπολογιστεί για το 2011 από την πώληση αδειών (για VLTs και διαδίκτυο) σε ιδιώτες, τη στιγμή που ξένοι οίκοι –μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank – είχαν εκτιμήσει την αξία κάθε άδειας για το Ξυστό και για τα Κρατικά Λαχεία στα μόλις 75 εκατ. ευρώ έκαστη.

Όπως ανέφεραν στο Capital.gr έμπειρα στελέχη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών,

Λιγότερα "φρουτάκια" και υπό όρους

Γ. Σπανουδάκης : Λιγότερα "φρουτάκια" και υπό όρους θα φέρει το νομοσχέδιο. Μείωση του αριθμού των VLT's και μια περιοριστική διάθεση σε σχέση με αυτά που περιέγραφε το σχέδιο νόμου, που προέβλεπε εγκατάσταση και σε μεικτούς χώρους, θεωρεί ο κ. Γ. Σπανουδάκης Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, ότι θα υπάρξει στο τελικό νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, το οποίο αναμένεται από την κυβέρνηση.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνέντευξή του στο Reuters.

Επίσης αναφέρει ότι

ΟΠΑΠ: Βλέπει μείωση κερδών το 2011 ο Γ. Σπανουδάκης

Να μειώσει το κόστος μισθοδοσίας και να διασφαλίσει ευκαιρίες για ανάπτυξη, σχεδιάζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης.

Σύμφωνα με τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg στις 4 Μαΐου, «δεν κοιτάζουμε απλώς να κρατήσουμε αυτά που έχουμε. Δεν ψάχνουμε να γίνουμε μια εταιρεία με μεγαλύτερη παραγωγικότητα και χαμηλότερο κόστος, αλλά να εμπλακούμε σε περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, στο διαδίκτυο και εκτός Ελλάδας».

Όπως διευκρίνισε, το σχέδιο μείωσης του κόστους μισθοδοσίας, που αυτή τη στιγμή αντιστοιχεί στο 1% των εσόδων, δεν περιλαμβάνει περικοπές θέσεων εργασίας. Πρόσθεσε ακόμη πως

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΠΑΠ-Ιντραλότ: Ποιοί είναι οι οκτώ ύποπτοι που κάλεσε ο Εισαγγελέας

Η εισαγγελία εκτιμά ότι από την απευθείας ανάθεση του έργου το δημόσιο ζημιώθηκε με εκατομμύρια ευρώ, καθώς ο διεθνής διαγωνισμός που είχε κηρυχθεί άγονος από την εταιρεία κατέληξε σε απευθείας ανάθεση στην Intralot, με αποτέλεσμα το προϋπολογισθέν τίμημα των 96 εκατ. ευρώ να εκτοξευτεί στα 280 εκατ. ευρώ.
Στην Εισαγγελία προσήλθε χθεςστις 12.00 το μεσημέρι , σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σ. Κόκκαλης για να παραλάβει το φάκελο με τη δικογραφία για την υπόθεση των συμβάσεων μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot την περίοδο 2005-2007 που αφορούσαν την προμήθεια πληροφορικών συστημάτων.

Ο κ. Σ. Κόκκαλης βασικός μέτοχος της Ιντραλότ, είναι ένας από τους 8 υπόπτους που έχει καλέσει να καταθέσουν ο Εισαγγελέας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπόλοιποι επτά είναι:

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δανεισμό για επενδύσεις «εκατοντάδων εκατομμυρίων» σχεδιάζει για φέτος ο ΟΠΑΠ

Αξιολόγηση της πιστοληπτικής του ικανότητας για να προχωρήσει φέτος σε τραπεζικό δανεισμό μεγάλων ποσών θα ζητήσει ο ΟΠΑΠ, ώστε να χρηματοδοτήσει τα σχέδια επέκτασής του στο διαδικτυακό στοίχημα, το βιντεολόττο και άλλους τομείς αλλά και να παρατείνει το μονοπώλιό του.

Τα απαιτούμενα κεφάλαια για τις επενδύσεις «ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια, όχι δεκάδες» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γ.Σπανουδάκης σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο Reuters.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η εταιρεία θα δανειστεί από τις αγορές, παρά το αντίξοο περιβάλλον, ελπίζοντας πως οι ισχυρές χρηματοροές του ΟΠΑΠ θα του ανοίξουν το δρόμο για μια ικανοποιητική δανειακή σύμβαση.

Ο Σπανουδάκης ανέφερε πως

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Παράταση διαρκείας φαίνεται να παίρνει η υπόθεση επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τα «φρουτάκια» καθώς το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου εκτιμά ότι, παρά τις διορθώσεις, εξακολουθεί να αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιθυμούσε να ξαναφέρει το νομοσχέδιο στον ΚΤΕ Οικονομικών μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, καθώς θεωρούσε ότι με την αλλαγή που προβλέπει πως σε πρώτο στάδιο τα «τυχερά μηχανάκια» θα εγκατασταθούν μόνο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, θα έκαμπτε τις επικρίσεις των βουλευτών.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αθήνα, 3 Μαΐου 2011


Αρ.Πρωτ. Δ-1388

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το συνεργαζόμενο φοροτεχνικό γραφείο του κ. Ιάκωβου Γκούμα & Συνεργάτες ενημερωθήκαμε για την παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Υπουργείου έχει ως εξής:

1. η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους που έληγε την 5η Μαΐου 2011, (ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή ανεξάρτητα της κατηγορίας τήρησης βιβλίων του Κ. Β. Σ., όσοι απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε., κ.τ.λ.), που υποχρεωτικά υποβάλλονται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., παρατείνεται ως και τις 20 Μαΐου 2011.

2. οι προθεσμίες υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 των υπόχρεων με εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, συνταξιούχοι, εισοδήματα που προέκυψαν στο εξωτερικό κτλ, που υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως από τον υπόχρεο ή από πρόσωπο που έχει εξουσιοδοτηθεί από αυτόν είτε ταχυδρομείται επί αποδείξει, για τις οποίες η ημερομηνία υποβολής τους ξεκινά από την 3η Μαΐου και ολοκληρώνεται την 31η Μαΐου, ανάλογα με το ΑΦΜ τους , διαμορφώνεται ως εξής:

Εισαγγελέας καλεί Κόκκαλη, 8 ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΠΑΠ - ΙΝΤΡΑΛΟΤ

Ως ύποπτοι τέλεσης κακουργημάτων τα οποία αφορούν τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν την περίοδο 2005-2007 μεταξύ ΟΠΑΠ και Ιντραλότ για την προμήθεια πληροφοριακού συστήματος από τον Οργανισμό, με αποκορύφωμα τη μεγάλη απευθείας ανάθεση του 2007, της οποίας απεκρύβη και το τίμημα, καλούνται από εισαγγελέα οκτώ συνολικά άτομα, ανάμεσα στα οποία είναι και τρία πρώην κορυφαία στελέχη του ΟΠΑΠ.

Κι αν του κάτσει;

Στους οκτώ υπόπτους που έχουν ήδη λάβει κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση -από το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας- για τα κακουργήματα -κατά περίσταση- της απιστίας, της ηθικής αυτουργίας σ' αυτήν αλλά και της άμεσης συνέργειας, συμπεριλαμβάνονται δύο μέλη επιτροπής που είχε αναλάβει την αξιολόγηση των προσφορών (ο... αιφνιδίως παραιτηθείς πρόεδρος κι ένα μέλος), αλλά και τρία στελέχη της Ιντραλότ.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πηγές, στη λίστα των υπόπτων φιγουράρει και το όνομα του προέδρου της Ιντραλότ, Σωκράτη Κόκκαλη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΕΠΠΠ ΠΡΟΣ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Αρ.πρωτ. Δ-1386                                                     Αθήνα, 2 Μαΐου 2011


Προς: Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.
Υπόψη: κ. κ. Ι. Σπανουδάκη &
Ε. Τσιγγενέ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ Α.Ε

Αξιότιμοι κύριοι,

Ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους δόθηκε οριστική απάντηση διά της νομοθετικής οδού στο ζήτημα της εγκυρότητας και νομιμότητας των ατομικών συμβάσεων μεταξύ των πρακτόρων και της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. Πιο συγκεκριμένα, με τη διάταξη του άρθρου 47, παρ. 2 του Ν. 3905/2010 διαπιστώθηκε ρητά και απερίφραστα η νομιμότητα και εγκυρότητα των εν λόγω συμβάσεων, οι οποίες σημειωτέον έχουν υπογραφεί και δεσμεύουν τα μέρη ήδη από τα τέλη του 2009. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για την έστω και προσχηματική από μέρους της εταιρείας σας άρνηση της εφαρμογής των όρων των εν λόγω συμβάσεων.

Η Π.Ο.Ε.Π.Π.Π., παρότι είχε εξαρχής εκφράσει την πεποίθησή της για την πλήρη ισχύ και νομιμότητα των συμβάσεων, έδειξε μεγάλη διαλλακτικότητα μέχρι σήμερα, ελπίζοντας ότι στο πλαίσιο της καλής μας συνεργασίας η εταιρεία σας θα συμμορφωνόταν αργά ή γρήγορα με τις συμβατικές τις υποχρεώσεις. Ωστόσο, προς έκπληξή μας βλέπουμε ότι αρνείστε συστηματικά να συμμορφωθείτε με τις συμβατικές σας δεσμεύσεις, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στον κλάδο των πρακτόρων, ιδίως με το ζήτημα των μεταβιβάσεων των πρακτορείων, αλλά και όχι μόνον.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΠΠ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦ' ΑΠΑΞ

ΠΡΟΣ: ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

Κοιν. ΟΠΑΠ Α.Ε.
κ. Καλαμαρά Ελένη
Αρ. Πρωτ.: Δ-1385

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε η Ομοσπονδία διαχειρίζεται τον Γενικό Κανονισμό Προγράμματος Πρόνοιας (εφάπαξ) για όλους τους πράκτορες της ΟΠΑΠ. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μας εξασφαλίζει ένα ικανοποιητικό - αναγκαίο ποσό την στιγμή της συνταξιοδότησης μας. Στα 20 χρόνια λειτουργίας του, ένας τεράστιο αριθμός συναδέλφων επωφελήθηκαν από την χρήση αυτού.

Θα θέλαμε να ενημερώσετε τα μέλη σας, αφενός για τα προτερήματα του προγράμματος, αφετέρου δε για τον κανονισμό λειτουργίας αυτού και συγκεκριμένα, βάση του κανονισμού πρόνοιας στο άρθρο 2 «Εντάσσονται αυτόματα όσοι πράκτορες κατέχουν άδεια πρακτόρευσης παιχνιδιών ΟΠΑΠ».

Στον εισαγγελέα η υπόθεση ΟΠΑΠ - Intralot

Με την ιδιότητα του υπόπτου εκλήθησαν από τους εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος οκτώ άτομα για τις συμβάσεις που υπέγραψε ο ΟΠΑΠ με την Intralot, για την προμήθεια πληροφοριακού συστήματος του οργανισμού από το 2005 έως και το 2007.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν σε απιστία, συνεργία σε αυτή και ηθική αυτουργία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ύστερα από την προκήρυξη δημόσιου διεθνή διαγωνισμού και την υποβολή προσφορών από τρεις εταιρείες, που θεωρήθηκαν τεχνικά επαρκείς, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και υπήρξε απευθείας ανάθεση στην Intralot.

Είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις του προέδρου της επιτροπής αξιολόγησης και ακόμη ενός μέλους 10 ημέρες πριν από τη λήξη της ισχύος των προσφορών, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί ο διαγωνισμός άγονος.

Το πραγματικό τίμημα φαίνεται ότι ήταν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ 1-5-2011

Αθήνα, 1 Μαΐου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζοντας την εβδομαδιαία ενημέρωση όλων των πρακτόρων για τις ενέργειες τις ΠΟΕΠΠΠ που σημειώθηκαν σας ενημερώνουμε ότι την περασμένη Πέμπτη 28/04/11 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας συνάντηση της επιτροπής παιχνιδιών που συστήθηκε με απόφαση του Δ.Σ της εταιρίας, η οποία θα συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το μήνα και θα επεξεργάζεται όλα τα θέματα που αφορούν τα παιχνίδια. Οι εισηγήσεις της επιτροπής θα λαμβάνονται υπόψη χωρίς όμως να δεσμεύουν τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της ΟΠΑΠ και της ΠΟΕΠΠΠ αντίστοιχα.

Στη συνάντηση της Πέμπτης τα θέματα συζήτησης, όπως ορίστηκαν από την πρόσκληση που λάβαμε, ήταν :

α) Προμήθεια πρακτόρων στο «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»
β) Διεύρυνση ωραρίου ΚΙΝΟ
γ) Προπληρωμένη κάρτα

Οι επικεφαλείς της ΟΠΑΠ Α.Ε εξέφρασαν τις προτάσεις τους στην αντιπροσωπεία της ΠΟΕΠΠΠ καθώς και τα επιχειρήματα τους για τα σχέδια του Οργανισμού.