Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η χρυσή τομή βρεθηκε για τα φρουτάκια

Τη χρυσή τομή φαίνεται πως έχει βρει το υπουργείο Οικονομικών σε ό,τι αφορά τις πολυσυζητημένες άδειες για τα «φρουτάκια». Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το τελικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες για το άνοιγμα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών θα προβλέπει την ανάθεση και διαχείριση των αδειών για τα VLTs (Video Lottery Terminals) στον ΟΠΑΠ.

Οι ίδιες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο οργανισμός στη συνέχεια θα έχει το δικαίωμα να προσφέρει «υπο-άδειες» στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, αφού δεν θα μπορέσει να εξαντλήσει τον αριθμό των παιγνιομηχανημάτων στο δίκτυο των 5.000 καταστημάτων του.

Έτσι αρχικά τα «φρουτάκια» θα τοποθετηθούν στα πρακτορεία του Οργανισμού, στη συνέχεια όμως θα εισέλθουν και άλλοι παίκτες στο παιχνίδι με άδειες που θα τους δώσει ο Οργανισμός.

Έφτασε η ώρα για την αλλαγή εποχής του ΟΠΑΠ

Η κυβέρνηση παραδίδει την κότα με τα χρυσά αυγά προσδοκώντας ψίχουλαΜε την αμαρτωλή μέθοδο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (που... κατατρώγει σήμερα τον Άκη Τσοχατζόπουλο) επιχειρούν στην κυβέρνηση να φέρουν το «τέλος εποχής» στον κρατικό τζόγο.

Με δυο λόγια, προωθούν (ως απαραίτητη για τα δημόσια οικονομικά και υπό την πίεση της τρόικας) την πώληση του τελευταίου κομματιού της κρατικής συμμετοχής στον ΟΠΑΠ, αφού όμως φροντίσουν ο ανάδοχος να έχει πάρει όσο γίνεται μεγαλύτερη προίκα.

Με τη διαφορά ότι, ενώ ο Σκαραμαγκάς ήταν ένα βαθιά προβληματικό μαγαζί που ζούσε με κρατικά συμβόλαια όπλων, ο ΟΠΑΠ είναι το πιο ισχυρό και κερδοφόρο σήμερα κρατικό μαγαζί, που αντέχει και σε διεθνή ανταγωνισμό.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του χρόνου που βάζει η κυβέρνηση για τις τελευταίες ημέρες στον ΟΠΑΠ.

Για τον οποίο λέει ότι,

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο ΟΠΑΠ μπροστά στις προκλήσεις των νέων αγορών

Περίοδο μεταίχμιο, στη διάρκεια της οποίας ο ΟΠΑΠ καλείται να συμμετάσχει με αξιώσεις στις νέες θεσμοθετημένες αγορές τυχερών παιχνιδιών, χαρακτήρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιωάννης Σπανουδάκης την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ρύθμιση της εγχώριας αγοράς.

Στη χθεσινή ωστόσο εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ευκαιρία της επετείου των δέκα χρόνων από την εισαγωγή του ΟΠΑΠ στο ΧΑ, ο κ. Σπανουδάκης υπήρξε ιδιαιτέρως σαφής, καθώς υπογράμμιζε με θέρμη το ενδιαφέρον και την ετοιμότητα του Οργανισμού για είσοδό του στις αγορές του Διαδικτύου, των VLT's και του Ξυστό, σε συνδυασμό με την πρόθεσή του για επέκταση των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό.

«Η δεκαετία που πέρασε μας έκανε μία εταιρεία πολύ πιο μοντέρνα, ανταγωνιστική και πολύ υπεύθυνη στη διαχείριση ενός πολύ ευαίσθητου τομέα, αυτού των τυχερών παιχνιδιών.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Οι επιζήμιες μετοχοποιήσεις του ΟΠΑΠ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 34,37% ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της κυβέρνησης να πουλήσει τα πιο πολύτιμα περιουσιακά της στοιχεία, δηλαδή κερδοφόρες εισηγμένες επιχειρήσεις στο Χρηματιστήριο, για να μειώσει το δημόσιο χρέος, είναι ισοπεδωτική. Και σίγουρα δεν απαντάει στη βασική απορία που είναι, εάν πρέπει να πουληθούν. Και εάν ναι, σε ποια τιμή;

Το ζήτημα μπορεί κάποιος να το προσεγγίσει όχι με την επιστημονική μέθοδο του προσδιορισμού της παρούσας αξίας των μελλοντικών εσόδων, που ενέχει αρκετές μεταβλητές, αλλά κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στις μετοχοποιήσεις, όπως π.χ. σε αυτή του ΟΠΑΠ. Παίρνοντας δηλαδή υπόψη πραγματικά γεγονότα.

Συμπτωματικά, αυτή τη περίοδο συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εισαγωγή του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο και την πρώτη μετοχοποίηση του οργανισμού. Για το λόγο αυτό,

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Το Δ.Σ. του σωματείου εύχεται σε όλα τα μέλη του Χρόνια Πολλά και καλό Πάσχα!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Διευκρινήσεις Υπ. Οικονομικών για τη συμπλήρωση των βιβλίων εσόδων-εξόδων των πρακτόρων

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την τελευταία ΠΟΛ του Υπουργείου Οικονομικών με διευκρινήσεις σχετικά με το χρόνο συμπλήρωσης των σχετικών βιβλίων εσόδων-εξόδων των πρακτορείων.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Νέο "φιάσκο" στην Ε.Ε. με τα τυχερά παιχνίδια

Απερρίφθη, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για εξέταση του σχεδίου νόμου «Ρύθμιση της αγοράς Παιγνίων» με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Οι ευρωπαϊκές αρχές όρισαν ως ημερομηνία τερματισμού της Διαβούλευσης και εξέτασης την 6η Ιουλίου 2011, δηλαδή κανονική τρίμηνη διαδικασία. Η ελληνική κυβέρνηση είχε αποστείλει εκ νέου στην Ε.Ε. το σχετικό σχέδιο νόμου, ζητώντας να εξεταστεί με τη διαδικασία του επείγοντος με το αιτιολογικό της διατάραξης της δημόσιας τάξης από τη δραστηριοποίηση αυξανόμενου αριθμού επαγγελματιών του χώρου.

Η εξέλιξη αυτή και επισήμως ανατρέπει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την είσπραξη 700 εκατ. ευρώ από τυχερά παιχνίδια το 2011, φέρνοντας στο προσκήνιο εναλλακτικούς τρόπους ενίσχυσης των δημόσιων ταμείων. Ποιοι είναι αυτοί;

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΠΑΠ

Προς Π. Ο. Ε. Π .Π. Π


Αγαπητές Κυρίες και κύριοι:

Σε απάντηση της επιστολής σας σχετικά με την ενημέρωση των μελών σας για τρέχοντα θέματα Φορολογίας , λόγω του πλήθους των μελών σας αλλά και του πλήθους των θεμάτων , σας στέλνουμε εγκύκλιο ενημέρωσης για να την χρησιμοποιήσετε όπως θεωρείτε εσείς καλύτερα .

Θέματα προς Ενημέρωση

1. Φορολογία Πρακτορείου Προπό χρήσης 2010 με βάσει τον ν. 3842/2010
2. Τεκμαρτά Έξοδα με βάσει τον ν. 3943/2011
3. Φορολογική Αναμόρφωση
4. Αυτοέλεγχος
5. Προμήθεια Λαχείων
6. Ημερομηνίες Υποβολής

Ανάλυση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ 17-4-2011

Αθήνα, 17 Απριλίου 2011




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη προσπάθεια της ΠΟΕΠΠΠ για ενημέρωση όλων των πρακτόρων, σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες που έγιναν την εβδομάδα που μας πέρασε.

Τη Τρίτη 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω θέματα και πάρθηκαν ομόφωνα οι αποφάσεις:

ΔΕΗ: μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας της σύμβασης ΠΟΕΠΠΠ-ΔΕΗ, μέσω της οποίας αρκετοί συνάδελφοι είχαν την δυνατότητα να εξοφλούν λογαριασμούς της ΔΕΗ, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναγκαστούμε να ζητήσουμε διακοπή της συνεργασίας μας. Συγκεκριμένα για αδιευκρίνιστους λόγους μερικοί συνάδελφοι, καταχράστηκαν λεφτά της ΔΕΗ με αποτέλεσμα την «υπερκάλυψη» του κοινού εγγυητικού κεφαλαίου. Οι μεμονωμένες αυτές περιπτώσεις έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, ωστόσο καθιστούν ιδιαίτερα επισφαλές το μέλλον ενός νέου κοινού εγγυητικού κεφαλαίου και για αυτό το λόγο είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε. Είναι υποχρέωση μας όμως, να συμβάλουμε στην ομαλή μετάβαση, των όσων συναδέλφων επιθυμούν στην είσπραξη λογαριασμών της ΔΕΗ μέσω του ΣΕΠΠΠ.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Αμεση πώληση ΟΤΕ, ακολουθούν ΟΠΑΠ, ΔΕΗ

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την έξοδο του κράτους από τις εισηγμένες επιχειρήσεις που ελέγχει σήμερα, έκανε χθες η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να καταστήσει σαφές ότι έχει τη βούληση να υλοποιήσει το πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που κλήθηκε να εκτελέσει ποτέ η Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ανακοινώθηκε ότι φέτος θα πωληθεί ποσοστό του ΟΤΕ που σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάσει στο 10%. Ετσι, η συμμετοχή του Δημοσίου θα πέσει στο 6% από 16% που είναι τώρα και το κράτος θα διατηρήσει τα κυριότερα «βέτο» βάσει της συμφωνίας που είχε γίνει με τη γερμανική Deutsche Telekom. Οι Γερμανοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και εφόσον αποκτήσουν το επιπλέον 10% που πουλάει το Δημόσιο θα κατέχουν στον ΟΤΕ το 40%. Υπολογίζεται ότι τα έσοδα του Δημοσίου από αυτήν την κίνηση θα ανέλθουν σε περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Τα επόμενα «βαριά χαρτιά» είναι η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ. Το 2012 η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διάθεση του 17% της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), με αποτέλεσμα να μειωθεί το ποσοστό του Δημοσίου στο 34% (με σημερινές τιμές τα έσοδα θα ήταν 454 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, υπάρχει δέσμευση ότι θα διατηρηθούν ο δημόσιος έλεγχος και το μάνατζμεντ της επιχείρησης στο κράτος. Για τον ΟΠΑΠ, η κυβέρνηση θα ανανεώσει τις άδειες των παιχνιδιών που έχει ο Οργανισμός το 2011 και το 2012 και στοχεύει στην πλήρη πώλησή του. Να σημειωθεί ότι τώρα το Δημόσιο έχει 34% και βάσει του χθεσινού κλεισίματος της μετοχής του ΟΠΑΠ το κράτος θα εισέπραττε τουλάχιστον 1,6 δισ. ευρώ.



Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Οι αλλαγές για «φρουτάκια » και στοίχημα

ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ .Πυρετός για «φρουτάκια» και ιντερνετικό στοίχημα. Η εμπλοκή, οι αντιδράσεις, το σχέδιο της κυβέρνησης και τι θα προβλέπει ο νόμος. Μέσα σε λιγότερο από 15 μέρες αναμένεται να είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου -υφίσταται διορθώσεις- για τη ρύθμιση της Αγοράς Παιγνίων, προκειμένου να αποσταλεί εκ νέου στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να εξεταστεί με επείγουσα διαδικασία για τη συμβατότητά του με το κοινοτικό δίκαιο.

Η εμπλοκή που σημειώθηκε στην πρώτη αποστολή του σ/ν στις 23/3/2011, το οποίο δεν έγινε αποδεκτό και επεστράφη, αλλά και ο θόρυβος που ξέσπασε όταν ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε την επίθεση από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το σχέδιο της κυβέρνησης που πέρασε δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο συγκέντρωσε τα εσωκομματικά πυρά από στελέχη, τα οποία επί της ουσίας ζητούσαν οι άδειες για τα «φρουτάκια» να δοθούν στον ΟΠΑΠ -ούτως ή άλλως ο Οργανισμός θα πάρει πρώτος άδεια και τη μερίδα του λέοντος, ενώ ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο και στις χορηγήσεις αδειών- και τα μηχανήματα να μην είναι διάσπαρτα σε καφετέριες κ.λπ. κάτι που ούτως ή άλλως βρίσκεται στη λογική του υπουργείου Οικονομικών που προκρίνει τη λύση της δημιουργίας μίνι καζίνο slot.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επιστολή από τη ΓΕΣΕΒΕ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο κύβος ερρίφθη για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι το κράτος θα διατηρήσει στρατηγικό ρόλο για τις βασικές υποδομές της χώρας. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται, λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια και ύδρευση.

Τις τελευταίες πινελιές βάζει το οικονομικό επιτελείο στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με αιχμή του δόρατος ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ. Παραμένει ωστόσο «κλειστό γράμμα», το πότε θα γίνουν οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις, αφού η πρωτοβουλία παραμένει στα χέρια του πρωθυπουργού, έχοντας στα χέρια του συγκεκριμένες προτάσεις από τον υπουργό Οικονομικών. Η πρόταση που υπάρχει από το Γιώργο Παπακωνσταντίνου είναι, και συγκεκριμένη και αρκετά τολμηρή, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα αν ο πρωθυπουργός θα κάνει δεκτό το σύνολο της εισήγησης ή μέρος αυτής. Στη χθεσινή του ομιλία στο συνέδριο των Financial Times ο υπουργός Οικονομικών έδωσε σαφές στίγμα των προθέσεών του για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΠΟΕΠΠΠ

Αθήνα, 13 Απρίλίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι από τις αρχαιρεσίες της Γ.Σ που έγιναν στις 4.4.2011, μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος κ. Κυριάκου Τοπτσίδη, συνήλθε Διοικητικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση σε σώμα. Ύστερα από τη διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας, βάσει του καταστατικού, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

Το ρίσκο του τζόγου

Tην τελευταία δεκαετία η αγορά των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα γνώρισε μια ραγδαία αύξηση, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συγκεκριμένα σήμερα η αγορά των τυχερών παιχνιδιών, νόμιμη και παράνομη, στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι είναι περίπου 15 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 10 δισ. ευρώ είναι νόμιμα, όπου τα 6 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στην ΟΠΑΠ ΑΕ, ενώ τα υπόλοιπα 4 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε άλλα κρατικά παιχνίδια και καζίνα. Υπάρχουν δε περί τις 20 εταιρείες που προσφέρουν διαδικτυακά παιχνίδια και οι οποίες θεωρούνται «παράνομες».

Η πολιτεία διατηρεί, μέχρι και σήμερα, τον μονοπωλιακό έλεγχο αυτής της αγοράς, με πρωταγωνιστή την ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλά δεν κατάφερε να ελέγξει την «παράνομη» επιχειρηματική δράση στον συγκεκριμένο κλάδο. Το βασικό επιχείρημα της επιβολής του κρατικού μονοπωλίου σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι η προστασία των πολιτών από τις πιθανές συνέπειες της υπερβολικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια και ο περιορισμός των επιπτώσεων στην προσωπική, κοινωνική και οικονομική ζωή τους.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στην κυβέρνηση για τα τυχερά παιχνίδια!!!!!

Παραμένουν οι ενστάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, τη στιγμή που η κυβέρνηση δέχεται έντονη κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση τόσο για την προωθούμενη πολιτική όσο και για την πράσινη ανταρσία.

«Η Κ.Ο. επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό θέμα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πάντως, σε σημερινή του συνέντευξη στο ρ/σ Ράδιο 9, ο Θεόδωρος Πάγκαλος επέκρινε εμμέσως τη στάση που τηρήθηκε στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «αν και οι 156 βουλευτές είχαν γίνει υπουργοί τα προβλήματα θα ήταν λιγότερα».

«Η Κ.Ο. επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό θέμα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συμπλήρωσε πως «στην Κ.Ο. υπάρχει η τάση κάποιοι να δέχονται πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται».

Να χαμηλώσει τους τόνους σχετικά με το ζήτημα που έχει πάρει διαστάσεις επεδίωξε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Εξαρχος. «Υπήρξε πραγματικά μια πολύ έντονη συζήτηση και διατυπώθηκαν παρατηρήσεις επί ενός νομοσχεδίου. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να φτάσουμε στο ότι θα πέσει η κυβέρνηση υπάρχει χάος», δήλωσε μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία.

Ελλάδα: Πώς διαμορφώνεται σήμερα η αγορά τυχερών παιχνιδιών;

Το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών μπορεί να είναι στα σκαριά για αλλαγές, των οποίων το εύρος δεν γνωρίζουμε ακόμα, ωστόσο, ο συνολικός τζίρος της νέας αγοράς τυχερών παιχνιδιών (εφόσον αυτή περιλαμβάνει 30.000 βιντεολόττο και τη νοµιµοποίηση του ιντερνετικού στοιχήµατος) φτάνει τα 4 δισ. ευρώ –και αυτό είναι ένα ποσό που πολλοί θέλουν να βάλουν στο χέρι.

Η είδηση της απόσυρσης του νομοσχεδίου αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία για δεκάδες ενδιαφερόμενους νέους επενδυτές στην ελληνική αγορά, η οποία έχει αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ευρωπαϊκής αγοράς τυχερών παιχνιδιών εδώ και αρκετούς μήνες.

Η αγορά

Σύμφωνα με τις πιο μετριοπαθείς αναλύσεις, δηλαδή αυτές που λαμβάνουν υπόψη μόνο τα επίσημα στοιχεία, οι Έλληνες ποντάρουν πάνω από το 8% του ΑΕΠ -περίπου 13 δισ. ευρώ- στη θεά τύχη κάθε χρόνο.

Κάποιοι άλλοι,

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μέγα κάζο Παπακωνσταντίνου-Μόνο στον ΟΠΑΠ τα φρουτάκια!

Σε διόρθωση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια θα προχωρήσει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετα τις έντονες επικρίσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έθεσαν μείζον θέμα «ηθικής και διαφάνειας» κατηγορώντας παράλληλα τον υπουργό ότι επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε «ένα απέραντο καζίνο».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά το τέλος του ΚΤΕ Οικονομικών ανέφερε ότι «δημιουργήθηκε θέμα με την επέκταση της φυσικής παρουσίας των μηχανημάτων. Γι αυτό και σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν μόνο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και σε δεύτερη θα μελετηθεί η περαιτέρω αδειοδότηση μεικτών χώρων».

Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις εορτές του Πάσχα και θα τεθεί σε ψηφοφορία στις αρχές Ιουνίου. Επιπροσθέτως, ο κ. Παπακωνσταντίνου- ο οποίος αναχωρεί την ερχόμενη Παρασκευή για Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί και με τον κ. Στρος Κάν - ομολόγησε

Κρίση στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ - Βάζουν στο «παιχνίδι» τον ΟΠΑΠ

Στον ΟΠΑΠ προσανατολίζεται τώρα, σύµφωνα µε πληροφορίες, να παραχωρήσει ηκυβέρνηση το σύνολο ή το µεγαλύτερο µέρος των αδειών για τα «φρουτάκια», µετά τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν µε έντονο τρόπο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τησυζήτηση του σχετικού νοµοσχεδίου στον Κοινοβουλευτικό Τοµέα Εργασίας την περασµένη Πέµπτη.

Τα «φρουτάκια» ήταν το επίµαχο σηµείο του νοµοσχεδίου για τη «ρύθµιση της αγοράς παιγνίων». Ενός νοµοσχεδίου που έχει συµφωνηθεί στο πλαίσιο του Μνηµονίου, µεστόχο την είσπραξη 700 εκατ. ευρώ εντός του 2011. Το ίδιο νοµοσχέδιο νοµιµοποιεί επίσης τα «τεχνικά», καθαρά ψυχαγωγικά παιχνίδια, τα οποία ήταν ώς τώρα παράνοµα, µε αποτέλεσµα να έχει καταδικαστεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό ∆ικαστήριο και να πληρώνει πρόστιµο 31.536 ευρώ τη µέρα. Ακόµη, προβλέπει ρυθµίσεις για το διαδικτυακό στοίχηµα.

Μετά την αντίδραση που προκάλεσε το νοµοσχέδιο, το οποίο –σηµειωτέον – είχε περάσει και από το Υπουργικό Συµβούλιο,το υπουργείο Οικονοµικών εξετάζει βελτιωτικές κινήσεις µε στόχονα περιορίσει τα σηµεία όπου θα λειτουργούν τα παιγνιοµηχανήµατα για τα «φρουτάκια». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικρατέστερη σκέψη είναι

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ 11-4-2011

Αθήνα, 11 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων κυβερνητικών στελεχών σε τηλεοπτικά παράθυρα και στον τύπο σχετικές με το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς των παιχνιδιών, που δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις στη κοινή γνώμη.

Η επιχειρηματολογία τους περιέχει παραπλανητικά επιχειρήματα σε σχέση με αναγκαιότητα του Νομοσχεδίου, ως εκ τούτου απορούμε πώς διακινούνται από έμπειρα στελέχη και τεχνοκράτες που διαχειρίζονται υποτίθεται το μέλλον της χώρας. Η εμμονή των βουλευτών να συγχέουν τους λόγους, για τους οποίους η Ελλάδα πληρώνει το υπέρογκο πρόστιμο, το οποίο τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι αφορά μόνον στα τεχνικά παίγνια, με την αναγκαιότητα του προτεινόμενου Νομοσχεδίου φοβούμεθα ότι αγγίζει τα όρια της εξυπηρετήσεως άλλων συμφερόντων εκτός του δημοσίου.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την συνεχιζόμενη απόκρυψη της αλήθειας από τους βουλευτές που παραπλανημένοι (ελπίζουμε) δηλώνουν, ότι το Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς των παιχνιδιών αφορά στην εναρμόνιση μας με το Κοινοτικό δίκαιο και την άρση του προστίμου των 31.000 ευρώ ημερησίως.

Όπως έχουμε επισημάνει

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ 10-4-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Aπριλίου 2011

Στα πλαίσια της ενημέρωσης που παρέχουμε προς όλους τους πράκτορες κάθε εβδομάδα οι δραστηριότητες της Ομοσπονδίας έχουν ως εξής:

Εκλογές ΠΟΕΠΠΠ

Πραγματοποιήθηκαν στις 4/4/2011 σε ομαλό κλίμα, οι προγραμματισμένες Εκλογές της Ομοσπονδίας μας για την εκλογή νέου ΔΣ αλλά και αντιπροσώπων στη ΓΣEΒΕΕ, με τα εξής αποτελέσματα:

Δ.Σ ΠΟΕΠΠΠ

Εκλέχτηκαν οι :

Τοπτσίδης Κ. - Πασαπόρτης Ν - Λυριστής Τ – Τοπουζλής Θ. – Πίγκος Δ. – Εμμανουήλ Θ. - Λάππας Η. – Καρακίζιος Χ. – Λεοντίδης Θ. - Φαργκάνης Ν. – Σουλιμέτση Ο. Παρασίδης Ι. - Αθανασιάδης Θ. - Δρακούλης Ν.- Κλείτσας Π.

Αντιπρόσωποι Γ.Σ.Β.Ε.Ε.

Εκλέχτηκαν οι :

Τοπτσίδης - Ανταπούφη – Κατσάνος - Λυριστής – Γκεσούλης – Μπουλογιώργος - Σάμιος– Ζήκου Λουκά - Νομικού – Σουλιμέτση - Παρασίδης - Χαλουλάκος - Ντιγριντάκης

Ελεγκτική Επιτροπή

Εκλέχτηκαν οι:

Παπαχρήστου – Κουλούρης – Παντούλης – Πουπάκης – Μπαλτάκος

Νομοσχέδιο για τα Τυχερά Παιχνίδια

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η Εκκλησία κατά της απελευθέρωσης των τυχ. παιγνίων

Με Συνοδική Απόφαση, που υπογράφεται από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνηγορεί υπέρ των θέσεων της Κίνησης Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων.

Συνοδικῇ Ἀποφάσει, ληφθείσῃ ἐν τῇ Συνεδρίᾳ τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς 15ης μηνός Μαρτίου ἐ.ἔ., καί κατόπιν τοῦ ἀπό 17ης μηνός Φεβρουαρίου ὑμετέρου ἐγγράφου, δι’ οὗ ὑποβάλλετε τάς θέσεις τῆς «Κινήσεως Πολιτῶν γιά τόν περιορισμό τῶν τυχερῶν παιγνίων», αἰτούμενος τήν συνδρομήν τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος πρός ἀντιμετώπισιν τοῦ ζητήματος αὐτῶν καί εἰδικώτερον ἐπί τοῦ Σχεδίου Νόμου περί ῥυθμίσεως τῆς ἀγορᾶς παιγνίων, γνωρίζομεν ὑμῖν, ὅτι ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος, ἐν τῇ ῥηθείσῃ Συνεδρίᾳ Αὐτῆς, ἤχθη εἰς τήν Ἀπόφασιν

Τα... φρουτάκια της οργής (www.zougla.gr)

Ομοβροντία πυρών από βουλευτές της συμπολίτευσης δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φέρνοντας προς συζήτηση στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια».

Σε μια προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο αυτό το Δημόσιο θα εισπράττει σε ετήσια βάση το ποσό των 700 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι προσπάθειές του κατέληξαν στο κενό, καθώς αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με πρωταγωνιστές τους Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Φλωρίδη και Ανδρέα Μακρυπίδη, άσκησαν δριμεία κριτική, απειλώντας ότι θα καταψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κύρια διαφωνία αφορά στις διατάξεις του σχεδίου νόμου σχετικά με την άρση του μονοπωλίου στον ΟΠΑΠ για τον ηλεκτρονικό τζόγο,

“Μπλόκο” από τον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια

Απερρίφθη από τον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Μετά την παρουσίασή του από τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές εξέφρασαν διαφωνίες επί όλων των διατάξεών του λέγοντάς του ότι δεν το αποδέχονται.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες, απήντησε στους βουλευτές ότι το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και ότι έχει προηγηθεί διάλογος με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Οι βουλευτές επέμειναν στην άρνησή τους

Ένταση στη Βουλή-ανταρσία κατά Παπακωνσταντίνου

Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.

Σύσσωμοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος αμέσως μετά φέρεται να ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΕΠΠΠ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 4/4/2011


Πατώντας εδώ μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο με τους επιτυχόντες ανά συνδιασμό.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τον Πρόεδρο του Σωματείου Πρακτόρων Προπο Δυτ. Μακεδονίας  Κατσάνο Ευάγγελο για την επιτυχία της εκλογής του στη ΓΕΣΕΒΕ και μάλιστα σε πολύ υψηλή θέση.

Πρόεδρε και εις ανώτερα...............

Στις Βρυξέλλες ξανά το ν/σ για τα τυχερά παιχνίδια

Με το αιτιολογικό της διατάραξης της δημόσιας τάξης από τη δραστηριοποίηση αυξανόμενου αριθμού επαγγελματιών του χώρου ύστερα από την ανακοίνωση της πρόθεσης να ρυθμίσει την εγχώρια αγορά τυχερών παιχνιδιών, η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε εκ νέου στην Ε.Ε. το σχετικό σχέδιο νόμου ζητώντας να εξεταστεί με τη διαδικασία του επείγοντος.

Το κείμενο για τη «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων - Τυχερά Παίγνια που διεξάγονται με παιγνιομηχανήματα ή μέσω του διαδικτύου» που αναρτήθηκε χθες το απόγευμα στο κοινοτικό σύστημα πληροφόρησης TRIS κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης να προβεί σε όσο το δυνατόν συντομότερη ψήφιση του σχετικού θεσμικού πλαισίου που, σύμφωνα με τα νομοτεχνικά δεδομένα του κανονισμού της ελληνικής Βουλής, τοποθετείται περί τα τέλη Μαΐου 2011.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξεταστεί η κοινοποίηση και να αποσταλούν οι παρατηρήσεις, ώστε να ενσωματωθούν στη νομοθετική διαδικασία, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως, ωστόσο, σημειώνεται,

Εμπροσθοβαρές πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ζήτησε η τρόικα

Κατευθύνσεις για την επιτάχυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεων του μνημονίου έδωσε η τρόικα στην συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών και ζήτησαν εμπροσθοβαρές πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων κάνοντας μάλιστα σαφή αναφορά στον ΟΠΑΠ, επιλογή, ωστόσο, που η κυβέρνηση -προς το παρόν τουλάχιστον- απορρίπτει.

Σε ό,τι αφορά τη λήψη επιπλέον μέτρων για την κάλυψη της «τρύπας» του 2010, ειπώθηκε ότι πρέπει να έχουν αποφασισθεί το επόμενο τρίμηνο, ωστόσο δεν έγινε εξειδίκευσή τους και εκτενής συζήτηση εν αναμονή και της ανακοίνωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος για το 2010 από την Eurostat στις 26 Απριλίου.

Η τρόικα εξέφρασε σχετική δυσαρέσκεια για την πορεία του προγράμματος εξυγίανσης και μείωσης των ελλειμμάτων στις ΔΕΚΟ, ωστόσο έδωσε «πίστωση χρόνου» για να δει χειροπιαστά αποτελέσματα μέχρι τον Ιούνιο, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο μνημόνιο.

Για ενδιάμεσο έλεγχο που στόχο είχε την ενθάρρυνση και τόνωση της υλοποίησης του οικονομικού προγράμματος, να δοθεί μια «νέα πνοή» όπως χαρακτηριστικά είπαν, ενόψει της επίσημης επίσκεψης στις 3 Μαΐου, μίλησε η τρόικα που θα μείνει στην Αθήνα μόλις 48 ώρες.

Πάντως οι δύο πλευρές, τρόικα και κυβέρνηση, θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μέχρι να «κλειδώσει» και να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο 2012-15, τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, στις 15 Απριλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, οι επαφές με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο αύριο και ίσως και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καθοριστούν οι παρεμβάσεις, ύψους 22 δισ. ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνονται στο Πλαίσιο.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη,

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΝΟΔΡΟΜΙΩΝ 5/4/2011

Πρώτη ημέρα διεξαγωγής των νέων μορφών στοιχηματισμού στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε το συνοπτικό πρόγραμμα αγώνων της σημερινής ημέρας.
Πρόεδρε περιμένουμε τα προγνωστικά σου για το τρικάστ της ημέρας.
Καλή αρχή.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Πωλείται ο ΟΠΑΠ

Το 34% του ΟΠΑΠ, που αναλογεί στο Δημόσιο, είναι αποφασισμένη να πουλήσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στην εφημερίδα «Τα Νέα»: «Εάν η πώληση είναι προς το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, τότε θα γίνει».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι: «τις αποφάσεις µας θα τις πάρουµε µε µόνο κριτήριο τη χρησιµότητα της όποιας ιδιοκτησίας του Δηµοσίου για το κοινό συµφέρον», ενώ ανέφερε ότι με αυτή την προοπτική είναι σύμφωνος και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Τέλος, ο Παύλος Γερουλάνος υποστήριξε ότι οφείλει να διατηρήσει τον έλεγχο σε κρατικούς οργανισµούς που θα ενταχθούν στο πρόγραµµα αποκρατικοποιήσεων, αν αυτοί οι οργανισμοί υπηρετούν εθνικούς στόχους και λειτουργούν ανταγωνιστικά και όχι µέσα σε κρατικά µονοπώλια

Προς κατεπείγουσα πώληση του ΟΠΑΠ η κυβέρνηση

Εναλλακτική κίνηση μετά τις καθυστερήσεις που προέκυψαν στην έγκριση του νέου νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Από την πώληση του ΟΠΑΠ και όχι από τις νέες άδειες προσανατολίζεται η κυβέρνηση να ενισχύσει τα έσοδα του 2011, μετά τις καθυστερήσεις που προέκυψαν στην έγκριση του νέου νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

 Ειδικότερα, πλέον προωθείται η πώληση του ΟΠΑΠ «με κατεπείγουσα διαδικασία» και όχι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να κλείσει την τρύπα των 700 εκατ. ευρώ στο 2011, που μένει ανοιχτή μετά τις καθυστερήσεις που προβλέπεται να έχει η έγκριση του νέου νομοσχεδίου.

Όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά, ξέσπασε «κρίση» στα συνυπεύθυνα υπουργεία μετά την επιστροφή του νέου νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια από την Κομισιόν, το οποίο δεν έγινε δεκτό με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος για έγκριση σε ένα μήνα και ακολουθεί πλέον τη συνήθη διαδικασία έγκρισης νέου νόμου, της διαβούλευσης των τριών μηνών.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ!!!!!!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!!!!!!!!!!

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η κυβέρνηση παίρνει πίσω το ν/σ για την απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιγνίων και θέτει πρόταση διεύρυνσης αποκλειστικής διάθεσης όλων των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα μέχρι το 2030 από τον ΟΠΑΠ.
Επίσης υπάρχει διαρροή από την πλευρά της ΟΠΑΠ Α.Ε. ότι προτίθεται να αλλάξει το ποσοστό προμήθειας στους πράκτορες σε ενιαίο ποσοστό 10% επί των εισπράξεων.