Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

«Ντου» νταβατζήδων για τα 15 δισ. του τζόγου

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά κοστίζει... Για την ακρίβεια, όσο μεγαλύτερη είναι η απελπισία – όπως ακριβώς συμβαίνει αυτήν την περίοδο με την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας – τόσο μεγαλώνει ο τζίρος των «μαγαζιών» που πουλούν ελπίδα. Ένα τέτοιο μαγαζί γωνία, ο ΟΠΑΠ, βρίσκεται στο στόχαστρο της παγκόσμιας βιομηχανίας του τζόγου, καθώς, σύμφωνα και με τους όρους της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει με την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση, κάθε ελληνική κότα που γεννά χρυσά αυγά είναι για (ξε)πούλημα.

Είναι, προφανώς, δύσκολο να οικοδομήσει κανείς επιχειρήματα για το ξεπούλημα μιας επιχείρησης όπως ο ΟΠΑΠ, καθώς:

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αναγνώριση ποσοστού δαπάνης στους πράκτορες

Το Υπουργείο στο ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ για την «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» τελικά έδωσε μια λύση που προσεγγίζει τουλάχιστο το οικονομικό πρόβλημα των πρακτορείων το οποίο προήλθε από την εφαρμογή των βιβλίων εσόδων εξόδων.

«Άρθρο 17



Δαπάνες επιχειρήσεων

Αναγνώριση ποσοστού δαπάνης ως επισφάλεια στους πράκτορες ΟΠΑΠ

Το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια και το ηλεκ. στοίχημα

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για τη «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» το οποίο θέτει τους όρους για την απαλευθέρωση του ηλεκτρονικού τζόγου. Το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου συζητήθηκε εγκρίθηκε το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο και στοχέυει στην ρύθμιση της σχετικής αγοράς με στόχο την διασφάλιση και είσπραξη εσόδων για το κράτος ύψους 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιγνίων το 2011. Το νομοσχέδιο αποσκοπεί επίσης στην προσαρμογή των εθνικών διατάξεων στην κοινοτική νομοθεσία και θα κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατό για ψήφιση για να αρχίσουν να υλοποιούνται τα οικονομικά οφέλη που προβλέπονται από τη συγκεκριμένη παρέμβαση.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ

Η ΟΠΑΠ Α.Ε., το ΣτΕ και τα προδικαστικά ερωτήματα προς το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

Σε απάντηση σωρείας δημοσιευμάτων αναφορικά με τα προδικαστικά ερωτήματα τα οποία απέστειλε το Συμβούλιο της Επικρατείας προς το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και σχετίζονται με το μονοπώλιο της ΟΠΑΠ Α.Ε. ως προς τα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα, διευκρινίζουμε τα εξής:

Τα προδικαστικά ερωτήματα του ΣτΕ δεν συνιστούν ούτε απόφαση, ούτε εισήγηση, ούτε «παραπομπή» προς το ΔΕΚ, αλλά απλώς και μόνο «ερωτήματα».

Stanleybet: Υπό δικαστική αμφισβήτηση το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ

Στo Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) παραπέμπει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το μονοπώλιο της ΟΠΑΠ Α.Ε στη διοργάνωση αθλητικών στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών, αμφισβητώντας τη νομιμότητά του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Stanleybet, η απόφαση της 21 Ιανουαρίου 2011 του ανώτατου οργάνου της ελληνικής δικαιοσύνης δικαιώνει τις θέσεις της και το δικαστικό αγώνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2004 σχετικά με την αμφισβητούμενη νομιμότητα του μονοπωλιακού καθεστώτος που έχει εγκαταστήσει το Ελληνικό Δημόσιο, έχοντας παραχωρήσει στον ΟΠΑΠ αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής, διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών στην ελληνική αγορά, και την ενθαρρύνει να συνεχίσει τον αγώνα της για ίσα δικαιώματα παροχής υπηρεσιών στην ελληνική αγορά.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ-ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ


ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Συνάδελφοι/ισες,

Το Διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Πρακτόρων ΠΡΟ.ΠΟ Δ. Μακεδονίας, σας καλεί στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 10:00 π.μ. που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δεξιώσεων του “HOTEL TSELIKAS” που βρίσκεται στο 5ο χλμ Κοζάνης-Λάρισας, με τα ακόλουθα θέματα:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

2. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός

3. Ψηφοφορία και έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού

4. Εκλογή Εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες του Σωματείου

5. Εκλογή οργάνων Διοίκησης: Διοικητικό Συμβούλιο – Ελεγκτική Επιτροπή και αντιπροσώπους για την ΠΟΕΠΠΠ.


Οι αιτήσεις για τις υποψηφιότητες για το Δ.Σ. του Σωματείου, για την ΠΟΕΠΠΠ και Ελεγκτική Επιτροπή θα γίνονται δεκτές έως τις 24-1-2011 και ώρα 20:00 μ.μ. στον Πρόεδρο του Σωματείου κ. ΚΑΤΣΑΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ στο Τηλ. 2462028371 Φαξ 2462087177.

Υπενθυμίζεται ότι την 31 Ιανουαρίου, ημέρα αρχαιρεσιών, το μηχανογραφικό κέντρο της ΟΠΑΠ θα είναι κλειστό από το πρωί έως τις 17:00 μ.μ.

Συνάδελφε,
Ο κλαδος μας βάλεται από παντού. Μην αφήνεις το μέλλον της επιχείρησής σου, το μέλλον το δικό σου και κατ' επέκταση της οικογένειάς σου να προαποφασίζεται για σένα, χωρίς εσένα. Η παρουσία σου, ειδικά τη δεδομένη στιγμή, είναι επιτακτική.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!


Ο Γεν. Γραμματέας                                                 Ο Πρόεδρος


Κουτσής Νικόλαος                                             Κατσάνος Ευάγγελος

«Κίτρινη κάρτα» στο μονοπώλιο ΟΠΑΠ

Το Ανώτατο Δικαστήριο θέτει ζήτημα παραβίασης του κοινοτικού δικαίου στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών και των αθλητικών στοιχημάτων που διοργανώνει κατ’ αποκλειστικότητα ο Οργανισμός.


«Τρίζει» το κρατικό μονοπώλιο στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών και αθλητικών στοιχημάτων που οργανώνει κατ’ αποκλειστικότητα ο ΟΠΑΠ (ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ κ.λπ.). Δύο χθεσινές αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αμφισβητούν το αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΠΑΠ, θέτοντας ζήτημα παραβίασης του κοινοτικού δικαίου.
Οι αποφάσεις στέκονται -με συντριπτική πλειοψηφία- αρνητικά απέναντι στο μονοπώλιο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση ως σύμβαση προς το κοινοτικό δίκαιο και γι' αυτό παρέπεμψαν την υπόθεση στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), προκειμένου να κρίνει εκείνο εάν η αποκλειστικότητα του ΟΠΑΠ είναι πράγματι αντίθετη στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.


Τη δικαστική εξέλιξη προκάλεσαν προσφυγές τριών βρετανικών εταιρειών (Stanley Bet, Sportingbet, William Hill) που ασχολούνται με τα στοιχήματα και τα τυχερά παιχνίδια και είχαν ζητήσει από το 2004 από το υπουργείο Οικονομικών να τους επιτρέψει να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην ελληνική αγορά.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ: ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ 19/1/2011

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289

web: www.poeppp.org - email: contact@poeppp.org

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεξήχθηκε χθές Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 η τέταρτη, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, έκτακτη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων πρακτόρων ΟΠΑΠ από τα σωματεία όλης της Ελλάδας. Από το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης λάβαμε το ψήφισμα, το οποίο και σας δημοσιεύουμε:

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. 19/1/2011

Διεξήχθηκε σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:

Διαπραγματεύσεις κι όχι απεργίες η Γ.Σ. των πρακτόρων

Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την ικανοποίηση των φορολογικών τους αιτημάτων αποφάσισε η χθεσινή γενική συνέλευση της ομοσπονδίας πρακτόρων του ΟΠΑΠ.

Ταυτόχρονα, όμως, η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το Δ.Σ. της ομοσπονδίας να αποφασίσει από μόνο του χωρίς την ανάγκη νέας συνέλευσης, να προχωρήσει σε όποιες κινητοποιήσεις κρίνει απαραίτητες εφόσον οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο δεν αποδώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γενική συνέλευση των πρακτόρων επέλεξε σε αυτήν τη φάση να ακολουθήσει το δρόμο της συναίνεσης κι όχι της ρήξης, καθώς επίκειται η ψήφιση του «μίνι»-φορολογικού νομοσχεδίου και εκτιμά ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να συνεχιστούν οι επαφές σε καλό κλίμα.

Αναμένουμε το επίσημο δελτίο τύπου από την ΠΟΕΠΠΠ.


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Παράνομο στοίχημα - Καταδίκες στην Κοζάνη

Σήμερα το μεσημέρι το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης καταδίκασε σε εξάμηνη φυλάκιση ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ και έναν παίκτη για διεξαγωγή και συμμετοχή αντίστοιχα σε παράνομο στοιχηματισμό, ενώ παράλληλα τους επέβαλε και πρόστιμο 3000 ευρώ στον καθένα

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Τσιγάρο γιοκ...

Οριστικό και αμετάκλητο «ΟΧΙ» στο κάπνισμα, κατόπιν ρητής πρωθυπουργικής εντολής. Η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου έθεσε, καθώς φαίνεται, στο «χρονοντούλαπο» τις όποιες σκέψεις είχαν εκφραστεί από κυβερνητικούς κύκλους ή παράγοντες της αγοράς για ελαστική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Η σαφής πρωθυπουργική εντολή για οριστικό «στοπ» στο κάπνισμα δημιουργεί νέα δεδομένα, αφού το οποιοδήποτε «παραθυράκι» υπήρχε στον νόμο κλείνει οριστικά και έτσι οι αποκαλούμενοι θεριακλήδες θα υποχρεωθούν ή να κόψουν το τσιγάρο ή να βγουν στους δρόμους, για να τραβήξουν τις «τζούρες τους».

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πως και που θα δοθούν οι άδειες για τον τζόγο

Τζόγος επί οθόνης για όλους με όλα τα τεχνολογικά μέσα και 80 επόπτες τζόγου Ύστερα από πολλούς μήνες καθυστέρησης και αφού προηγήθηκαν αρμόδιες διαβουλεύσεις και δι­αγωνισμοί, είναι έτοιμο πλέον το νέο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις της Αγοράς Παιγνίων» που θα φέρει προς ψήφιση το υπουργείο Οικονομικών.


Τι προβλέπουν οι τελικές ρυθμίσεις για το βιντεολόττο και τα στοιχήματα - καζίνο του Ιντερνετ

To «business stories» παρουσιάζει αποκλειστικά όλες τιs τελικές ρυθμίσει του σχεδίου νόμου που θα κατατεθεί και με το οποίο θα δοθούν στην Ελλάδα 4 έως 10 άδειες για 100.000-250.000 μηχα­νήματα βιντεολόττο, όπως και 15 έως 50 άδειες για διαδικτυακό στοιχηματισμό ή διαδραστικη τηλεόρασης και κινητής τηλεφωνίας. Όπως φαίνεται από το νο­μοσχέδιο, η Ελλάδα θα γεμίσει από χιλιάδες... οθόνες τζόγου, είτε αυτές αφορούν βιντεολοττο, είτε το Ιντερνετ, είτε μελλοντικά τη διαδραστική τηλεόραση. Αν όμως διαβάσει κανείς προσεκτικά τις 43 σελίδες του σχεδίου νόμου, θα διαπιστώσει αρκετές ασάφειες, που προκαλούν ευλογεί απορίες.

Πρόταση για ενίσχυση του ΟΠΑΠ από αμερικανικό fund

Ένα σχέδιο για την αύξηση της αξίας του ποσοστού του δημοσίου στον ΟΠΑΠ από τα 1,4 δισ. ευρώ που είναι σήμερα στα 16 δισ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, υπέβαλε η αμερικανική εταιρεία Fernbank Partners LLC στο υπουργείο Οικονομικών. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μέσω του fund της κατέχει μετοχές του ΟΠΑΠ, ως μακροπρόθεσμη επένδυση.

Όπως αναφέρει η επιστολή της Fernbank προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η αξία του ΟΠΑΠ θα μπορούσε να αυξηθεί από τα σημερινά επίπεδα των 4,08 δισ. ευρώ στα 47 δισ. ευρώ, εάν ακολουθηθεί το σχέδιο που προτείνει η εταιρεία.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΗ

Είναι κάποιες φορές που ενώ έχεις βάλει στο μυαλό σου το βασικό κορμό μιας σκέψης για το πως θα παρουσιάσεις έναν άνθρωπο, όταν καθίσεις μπροστά στη οθόνη του Η//Υ δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις.
Η προσωπικότητα του Βασίλη Μπατάρα αποτελεί πρότυπο ηθικής και παραδειγματίζει όλους εμάς. Η παρουσία και η δράση του ξεχωρίζουν  και αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Υπηρέτησε ενεργά το συνδικαλισμό από όλες τις θέσεις για  συνεχόμενες θητείες. Έζησε πρωταγωνιστικά τα συνδικαλιστικά δρώμενα πέραν της εικοσιπενταετίας. Είχε την τύχη σε αυτή τη διαδρομή να γνωρίσει και να συνεργαστεί με κορυφαίους συνδικαλιστές από όλους τους συνδικαλιστικούς χώρους και από όλη την Ελλάδα. Διδάχτηκε πολλά απ’ αυτούς και στην πορεία έμαθε πολύ περισσότερα. Στη μακρόχρονη συνδικαλιστική του διαδρομή οφείλω να πω ότι έμεινε πιστός στις αρχές του ανεξάρτητου δημοκρατικού και διεκδικητικού συνδικαλισμού, δεν αγκυλώθηκε σε στείρες αντιπαραθέσεις και δεν αγκιστρώθηκε σε σκοπιμότητες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ


ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289

web: www.poeppp.org - email: contact@poeppp.org


15 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακόμη μία Απεργία των πρακτόρων γράφεται με χρυσά γράμματα για την επιτυχία της.

Με την αγωνιστικότητα και το υψηλό φρόνημα ευθύνης και αλληλεγγύης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, καταλαβαίνοντας ότι η τύχη του κλάδου μας βρίσκεται, πλέον, στα χέρια μας, ανέλαβαν το δύσκολο έργο της περιφρούρησης αλλά και της αυθεντικής αντίδρασης στην κοροϊδία και την έλλειψη δικαιοσύνης στους υπεύθυνους που διαφεντεύουν τις τύχες μας.

Οι πράκτορες δείξαμε, ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε εάν δεν δικαιωθούμε και τη Τετάρτη, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, θα δηλώσουμε την αποφασιστικότητα μας και την πίστη μας για την επιτυχία του αγώνα και τηv άρση της αδικίας που μας επιβλήθηκε με το φορολογικό Νομοσχέδιο.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ



Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5245379  210 5245379 – FAX: 210 5229289

Web site: www.poeppp.org e-mail: contact@poeppp.org



Αρ.Πρω. Δ-1316
Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2011



ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Π.Π.Π

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κοινοποίηση προς όλους τους πράκτορες μέλη των σωματείων

Συνάδελφοι,

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, που θα έδινε λύση στο φορολογικό μας πρόβλημα, αποδείχθηκε φιάσκο!

Ο Υφυπουργός κος Κουσελάς και ο Γενικός Δ/ντης Φορολογίας ούτε τοποθετήθηκαν επί της πρότασής μας ούτε έθεσαν προς συζήτηση κάποια αντιπρόταση. Αμήχανοι παρακολουθούσαν τις τοποθετήσεις μας αναφερόμενοι διαρκώς στην αναγνώριση του δίκαιου της πρότασης και του αιτήματός μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289

web: www.poeppp.org email contact@poeppp.org


Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π ενημερώνει όλα τα μέλη του ότι στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2011 και ημέρες Παρασκευή και Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Παρά την αναγνώριση του δίκαιου των αιτημάτων μας από όλους τους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος και η αδιαφορία να δοθεί λύση στο φορολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, μας οδηγούν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 19/1/2011 με θέμα τη λήψη απόφασης για ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.



Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΡΑΚΛΙΩΤΗΣ



Απεργιακές κινητοποιήσεις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) με αποτέλεσμα οι πράκτορες να επιμείνουν στην απεργία που έχουν προκηρύξει για τις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Βασικό αίτημα των πρακτόρων ήταν να μην προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στην κατάργηση του Μοναδικού Συντελεστή Καθαρού Κέρδους (που είναι ήδη 40% επί των βεβαιωμένων από το ίδιο το Δημόσιο πωλήσεων) και στην επιβολή Βιβλίων Εσόδων- Εξόδων. Το υπουργείο υποστηρίζει πως όλοι οι επαγγελματίες τηρούν βιβλία αλλά και εκτιμά ότι μέσω της διαδικασίας αυτής θα υποχρεούνται οι συναλλασσόμενοι με τους πράκτορες να εκδίδουν τιμολόγια.

Οι πράκτορες με τη σειρά τους αναφέρουν ότι τα έσοδά τους είναι βεβαιωμένα από το ίδιο το Δημόσιο και δεν τίθεται θέμα φοροδιαφυγής, ο μοναδικός συναλλασσόμενος μαζί τους είναι ο ΟΠΑΠ και επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να τηρούν βιβλία καθώς το κράτος δεν δέχεται να περνούν στα έξοδα οι ζημιές τους (π.χ. επιστροφή απούλητων λαχείων, ακύρωση εντολών κ.ά.), στις οποίες διαπιστωμένα δεν μπορούν να εκδοθούν παραστατικά.

ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΕΠΊΣΗΜΟ ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ



Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Επιμένει ο Λοβέρδος κόντρα στους... θεριακλήδες


Εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος και εντατικοποίηση των ελέγχων, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.


Όπως είπε, το πρώτο που θα γίνει είναι «επίταση των ελέγχων στη Δημόσια Διοίκηση» και το δεύτερο «επίταση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία», γιατί «οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία ήταν και το πρόβλημα λόγω δημοτικών εκλογών και η αδράνεια αυξήθηκε».

«Είχαμε το πολιτικό κόστος, που έκανε τον έναν δήμαρχο να ελέγχει τον άλλον, ή να μην ελέγχει, οδηγούσε και σε "νόθευση" του ανταγωνισμού. Η μία μεγάλη καφετέρια είχε καπνιστές, η άλλη απαγόρευε», ανέφερε ο υπουργός.

Ερωτηθείς αν θα αλλάξει ο νόμος, είπε: «Θέλουμε ομοιόμορφη εφαρμογή. Το επόμενο βήμα είναι να μπορούν να ελέγχουν τους χώρους αυτούς και οι υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, που έβαλα στο πολυνομοσχέδιο. Και από κει και πέρα χρειάζεται κι ένας υπουργικός συντονισμός, για χώρους οι οποίοι αυτή τη στιγμή σήμερα δεν έχουν απαγόρευση του καπνίσματος, τα μπουζούκια, τα καζίνο κ.λπ.».

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΠΠ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 14&15 /1/2011

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.


ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5245379 210 5245379 - FAX: 210 5229289
Web site: www.poeppp.org e-mail: contact@poeppp.org 


Αρ.Πρω. Δ- 1305                                                                        Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ


Ο αγώνας που ξεκινήσαμε για την άρση της άδικης φορολογίας του κλάδου μας έφερε αποτελέσματα, που αναμένουμε να είναι ορατά σύντομα.

Η αποφασιστικότητα και η αγωνιστικότητα που δείξαμε αυτούς τους μήνες έπεισαν τους αρμόδιους στο Υπουργείο, πρώτα να ακούσουν και μετά να κατανοήσουν, το πρόβλημα μας στην εφαρμογή του λογιστικού προσδιορισμού.

Με τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης μας, για εφαρμογή της απόφασης της Γ.Σ για Απεργία στις 7 και 8 Ιανουαρίου, όλοι οι εμπλεκόμενοι αντιλήφθηκαν ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει και ο δρόμος επίλυσης είναι η μοναδική έξοδος από τις κινητοποιήσεις, που θα επιφέρουν απώλειες εκατομμυρίων ευρώ , σε μια περίοδο που η χώρα τα έχει ανάγκη.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΠΠ ΓΙΑ ΙΣΧΥ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.



ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 210 5223580 - FAX: 210 5229289
Web site: www.poeppp.org e-mail: contact@poeppp.org

Αρ. πρωτ. Δ -1303 Αθήνα,                                                 4 Ιανουαρίου 2011



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι,



Με μεγάλη ικανοποίηση και αίσθημα δικαίωσης σας ενημερώνουμε ότι η πολυαναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση των ατομικών συμβάσεων των πρακτόρων με την ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει ήδη τεθεί σε ισχύ. Οι σχετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο άρθρο 47 του Ν. 3905/2010 (ΦΕΚ Α΄- 219/23-12-2010) «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης και άλλες διατάξεις». Πρόκειται για μια σπουδαία κατάκτηση της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. και όλων εσάς, που με τις θυσίες και την υπομονή σας κρατήσατε τον κλάδο ζωντανό. Ο αγώνας της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πρακτόρων και την αποσαφήνιση της επαγγελματικής τους κατάστασης και του πλαισίου λειτουργίας των πρακτορείων, που είχε ξεκινήσει ήδη με την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων δικαιώνεται.
Ωστόσο, συνάδελφοι, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, γιατί τα προβλήματα του κλάδου παραμένουν πολλά.



Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Ο Γεν. Γραμματέας                                                 Ο Πρόεδρος


Δημήτριος Πίγκος                                        Κυριάκος Τοπτσίδης





Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΠΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 7 & 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.



ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5245379 210 5245379 - FAX: 210 5229289



Web site: www.poeppp.org e-mail: contact@poeppp.org



Αθήνα, 3/1/2011



Αρ.Πρωτ. Δ-1302

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Π.Π.Π


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνάδελφοι,

Μετά τις ευχές για τον καινούργιο χρόνο , ο αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου δεν σταματά καθώς το Υπουργείο δεν έχει βρει την απαιτούμενη λύση στο φορολογικό μας πρόβλημα που προέκυψε από την εφαρμογή του Ν. 3842/2010 και την μεταφορά των πρακτορείων στο λογιστικό προσδιορισμό .

Πρόσφατα καλέσαμε τους αρμόδιους και τους ενημερώσαμε για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για Απεργία στις 7 και 8 Ιανουαρίου και επαναλαμβανόμενες σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να αποφασίσουν την επίλυση του προβλήματος μας για όσο καιρό και αν χρειαστεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ!!!!!!!!!!!!!!!!